local-stats-pixel fb-conv-api

Kur ir labākā 'take-away' kafija Rīgas centr9

47 0

Esmu liela kafijas mīļotāja, tādēļ pavisam nesen veicu nelielu izpēti - mēģināju saprast, kur ir garšīgākā un cenas ziņā pieņemākā līdzņemamā kafija Rīgas centrā. Pagaidām neesmu 'iečekojusi' pārāk daudzas vietas, bet varu piedāvāt savu skatījumu par tajās nopērkamajām kafijām. Ceru, ka kādam kafijas mīlim noderēs! :)

Pēdējo iemēģināju Al Cappuccino meistarojumu par 0.99 Ls. Zin’, vīlos, jo plastmasas krūzīte bija sīkāka par Narvesena mazo izmēru, pie tam, garšas ziņā diži arī nepārspēja iepriekšminēto. Nē, nē, garšoja nepavisam ne slikti, bet mans iekšējais skopulis nožēloja tos 99 santīmus, ko par to samaksāja.

Kopsavilkumā es šamai dotu kādas 3 balles (klasiskajā 5 baļļu sistēmā), un -1,5 nost tieši par cenu.
Garša: 4
Cena: 2

Ja jau iesāku ar Narvesena brūvējumu, tad par to arī turpināšu. Kopumā neslikta kafija rītiem, kad vajag pamosties, steidzoties uz darbu/skolu/whatever gaitās, bet garša tomēr ir nedaudz… hmm… lēta. Nekā citādāk to nevaru noraksturot. Pat piegāžot klāt puspudeli sīrupa, cauri sitas kafija vulgaris aromāts un garša. Tāda, kādu to esmu pieradusi gaidīt, no Rimīša kafijas par apmēram 2.50 Ls par 250 gramiem. Pozitīvais aspekts – cena (tikai 0.85 Ls par lielo porciju). Un sīrupi, ko visdažādākajās kombinācijās un apjomos var piespricēt rīta dzērienam.

Garša: 3
Cena: 4,5
Kopā tādējādi: 3,75

Beidzot es varu aprakstīt (paslavēt ) Coffee Nation līdzņemamās kafijas. Mana iecienītākā ir lielā vaniļas latte līdz aukstajam periodam, kad to nomaina rožu kafija (tā pati latte, bet ar rožu, mandarīnu un ziemas smaržu un garšu). Varbūt esmu to sev iestāstījusi, bet man tiešām šķiet, ka Coffee Nation kafija garšo labāk par Narvesenā un Al Cappuccino iegādājamo. Tomēr arī šai kafijai ir kāds vērā ņemams mīnuss – tā ir cena. Par lielā izmēra porciju ir jāatdod 2,25 Ls, kas ir sālīt Latvijas apstākļiem.

Garša: 4,5
Cena: 2,5
Kopā: 3,5

Pakļaujoties stilīguma bumam, arī Monte Kristo kafejnīca/pārdotuve kopš pavasara (ja nemaldos) ir uzsākusi piedāvāt līdzņemamu, karsti kūpošu kafiju plastmasas krūzītēs. Pailgu laiku šim piedāvājumam lepni soļoju garām, līdz nesen izdomāju iemēģināt arī šīs iestādes aromātisko dziru. Biju patīkami pārsteigta, ka kafiju varēju pielāgot savām vēlmēm (skaidri zinu, ka oficiāli putukrējums piedāvājumā netika iekļauts). Pie tam, varēju izvēlēties starp parasto un īru liķiera aromātu (uzmini, nu, kuru palūdzu pagatavot! ). Krūzītes izmērs pēc Al Cappuccino traumas man lika atviegloti nopūsties – vidēja izmēra plastmasas trauciņš, gandrīz pilns līdz malām (un putukrējums, kas tūlīt velsies tām pāri). Cena tādēļ likās morāli pieņemama – 1.40 Ls par manām kaprīzēm.

Garša: 5 (tas taču ir mans iecienītais Monte Kristo, nevaru nebūt subjektīva )
Cena: 3
Kopā: 4

Biju gandrīz piemirsusi par iemēģināto JungeLV kafiju. Laikam pelnīti, jo šī iestāde vairs nav pieskaitāma pie klusā centra kafejnīcām, bet Čaka ielas rajona (heh, domās to jau esmu paspējusi nodēvēt par Rīgas Īstsaidu) ēstuvēm. Precīzāk – kafijas un citu gardumu ieguves punkts atrodas tieši uz Blaumaņa un Kr.Barona ielas stūra. Garšas ziņā kafija šķiet parasta un uz citu fona neizceļas, bet krietni garšīgāka par Narvesena brūvējumu šķiet gan, par spīti tam, ka šajā iestādījumā ar sīrupiem niekoties ļauj tikai tējas dzērājiem. Toties izmērs tāds pats kā Narvesena lielajai porcijai un cena pat ļoti pievilcīga – ja nemaldos tikai kādi 0,79 Ls. Un par katru izdzerto kafiju, viņi spiež zīmodziņus! Sakrāj 10 un 11. kafiju saņem bez maksas.

Garša: 3,5
Cena: 4,5
Kopā: 4

Nepamēģināta vēl ir palikusi Double Coffee līdzņemamā kafija (tāda tur vispār ir?). Degunu šajā iestādē sen neesmu iebāzusi, būs jāiet izlūkos. Pie reizes, arī jānozvejo kāda kafijas krūzīte. Apsolos par rezultātu ieziņot!

Varbūt ir vēl kāda 'kafijotava', kur man noteikti jāiegriežas un jāizmēģina tur piedāvāta kafija? Kur Jūsuprāt centrā ir visgaršīgākā līdzņemamā kafija? ;)

P.S. Teksts ir pārpublicēts no mana bloga http://msiveta.wordpress.com! Laipni aicināti iečekot! :)

47 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

A es normāli termosā no mājam paņemu un viss kruti.

3 0 atbildēt

Manuprat labaka no noperkamajam kafijam ir statoila, ta ir superiga, pec vinjas nervesi6a kafiju pat nemt negribas.

Raksts labs. ++

2 0 atbildēt

labi, ka es dzeru tēju

0 0 atbildēt

es pielūdzu starbucks piedāvātos dzērienus un keksiņus, bet, diemžēl pie mums nav. jāpiekrīt par statoil - ļoti pat dzerama viņiem gan kafija, gan pārējais.

0 0 atbildēt

kur atrodas monte kristo? :D

0 0 atbildēt