local-stats-pixel fb-conv-api

Krievija sūta uz Arktiku armiju14

3 0
Krievija gatavojas izvietot karaspēku Arktikā, vēsta izdevums "Kommersant". Saskaņā ar dokumentu, kurā noteikti Krievijas politikas pamati Arktikā periodā līdz 2020. gadam un tālākā perspektīvā, un kas publicēts Krievijas Drošības padomes vietnē internetā, armijas dislocēšana Ziemeļu Ledus okeāna Krievijas daļā garantēs "valsts militāro drošību dažādās militāri politiskajās situācijas". Atbilstoši iecerei, Arktikā izvietotās armijas vienības nodarbosies ar "kompleksu situācijas kontroli", ieskaitot robežkontroli.
Kā atzīmē "Kommersant", Krievijas Iekšlietas ministrija solījusi publicēt dokumentu vēl 2009. gada janvāra sākums, tomēr tas parādījies Drošības padomes interneta vietnē tikai dažas dienas atpakaļ un uzreiz nonācis resursa arhīvā.
Realizēt projektu plānots trīs posmos. Pirmais tiks īstenots līdz 2010. gada beigām, otrais – 2011.- 2015. gados, bet trešais – 2016. -2020. gados. Pa šo laiku Krievija plāno "saglabāt vadošā arktiskās lielvalsts lomu" un sagatavot visu nepieciešamo Krievijas arktiskas zonas ārējas robežas tiesiskai noformēšanai. Atgādināsim, ka tuvākajā laikā Krievija gatavojas iesniegt pieteikumu ANO uz Lomonosova un Mendeļejeva zemūdens grēdu pievienošanu savam kontinentālajam šelfam. Lai pētītu un apsargātu arktiskajam šelfam blakus esošo rajonu, uz šo reģionu arī tiks nosūtītas Krievijas Ziemeļu Jūras kara flotes zemūdenes.
3 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
Ko , viņi tagad sāks karu pret leduslāčiem ? :D
2 0 atbildēt
kā jau utis, lien visur kur var ielīst... emotion ienīstu krievus.. emotion
2 0 atbildēt
krievi grib sagrabt NAFTU kas atrodas zem ziemeļu ledus okeana un taja reģionā ...
1 0 atbildēt
loģiski, tam visam apakšā ir viena liela politika! ASV grāb naftu Irākā Krievi drīz grābs naftu ziemeļ ledus okeānā! biznes, viens vienīgs biznes, pēc principa, vairāk priekš manis paša un mazāk priekš kāda cita!
1 0 atbildēt
Tie krievi nevareja labaku aizbildinajumu izdomat :D Viņi laikam doma ka mēs esam tik naivi un nezinam ko viņi tur patiešām grib darīt Līdzīgi bija arī Gruzijas karā...
1 0 atbildēt
principaa, muljkiigi biitu nepieprasiit sev taas teritorijas, kur ir k-kadi veertiigie izraktenji.. k-gan var riikoties kaa mees (Letinji) atdot peedeejo kas ir (mežs) un dziedaat peerkot deeliishus no zviedrijas...
1 0 atbildēt
da zb tie krievijas krievi ,radikaali dirseeji atnjemt vinjiem ierochus un shie badaa nospraags...
1 0 atbildēt
āāāh kā man ZB tā Krievijas valdība. Tie pat krīt vairāk uz nerviem neka mūsējā. visu viņi tik mēģina sagrābt ar spēku.
1 0 atbildēt
nu tas ir pizģets, ha ha ha nabaga zaldātiņi
2 1 atbildēt
Stasiits: visdriizaakais, ka taa ir profilakse - lai citi nelien uz ledus. Kas pirmais brauc, tas pirmais malj!
1 1 atbildēt
Stasits gan jau ka ar pingvīniem :D
0 0 atbildēt
Heh, lai jau brauc un saldē savas pakaļas, tāpat viņi tos vērtīgos izrakteņus, vismaz pagaidām, nespēj iegūt.
0 0 atbildēt
A pa4eemu na arktjike netu ruskih skol??? Kā es tos kropļus nolādu!!!!!
0 0 atbildēt
mums ir paveicies, ka latvijā nav derīgo izrakteņu un dabas resursu, izņ*t kokus, valsts ir atļāvusi izcirst 4000000m3 koksnes un pardot par vislētāko cenu! Mūs valsts nav nevienam vajadzīga, tas ir labi, jo nevien negribēs viņu iekarot! Otrkārt mēs esam bezpalīdzīgi pret jebkuriem citu valstu draudiem, mūsu aizsardzības arsenāls ir nožēlojams!
0 0 atbildēt