local-stats-pixel

Krievijā bagātākais - Mihails Prohorovs6

3 1
Pēc 2008. gada rezultātiem Krievijas miljardieru (rēķinot ASV dolāros) saraksta priekšgalā atrodas uzņēmējs Mihails Prohorovs (attēlā), vēsta žurnāls „Finans”. Uzņēmēja īpašumi tiek lēsti 14,1 miljarda ASV dolāru apjomā. Prohorovs no pirmās vietas nobīdījis Oļegu Deripasku, kura kapitāls 2007. gadā tika novērtēts 40 miljardu ASV dolāru apmērā, kamēr Prohorova - 21,5 miljardu apmērā. 2008. gadā Deripaska ar 4,9 miljardiem noslīdējis uz 8. vietu.
Tāpat kā gadu iepriekš, otro un trešo vietu ieņēmuši bijušais Čukotkas gubernators Romans Abramovičs un Novoļipeckas metalurģiskā kombināta īpašnieks Vladimirs Ļisins. Abu uzņēmēju finansiālais stāvoklis arī gada laikā ir pasliktinājies – Abramovičam no 23 miljardiem līdz 13,9 miljardiem ASV dolāru, bet Ļisinam – no 22,2 miljardiem līdz 7,7 miljardiem ASV dolāru. Tajā pašā laikā, pēc „Finans” aprēķiniem, Krievijas dolāru miljardieru skaits 2008. gadā samazinājies no 101 līdz 49, savukārt summāri desmit bagātāko Krievijas cilvēku mantiskais stāvoklis pasliktinājies par 66% - no 221 miljardiem līdz 75,9 miljardiem ASV dolāru.
Dolāru miljardieru statusu zaudējuši uzņēmēji Aleksandrs Mamuts („Poļimetal”, „Evrosetj”), Rubens Vardanjans („Troika Dialog”), Sergejs Polonskis un Arturs Kiriļenko („Mirax Grup”, „Strojmontaž”), Gavrils Jušvajevs („Vim-Bil-Dan”), Maksims Blažko un Dmitrijs Zeļenovs („Don-stroj”), Kirils Pisarevs un Jurijs Žukovs („PIK”), Jurijs Šeflers („Stoļičnaja”), Vjačeslavs Kantors („Akron”), Aleksandrs Zanadvorovs („Sedjmoj kontinent”), Aleksandrs Vinokurovs (bijušais „KIT Finans”pamatakcionārs), Šalva Čigirinskis („Sibirj Energy”), Aleksandrs Čigirinskis („Sņegiri”).
Kā atzīmē „Finans”, Krievijas miljardieru saraksts būtiski mainījies pasaules finanšu – ekonomiskās krīzes dēļ krītoties izejvielu cenām, kas savukārt apgrūtina jaunu kredītu ņemšanu ārzemēs.
Saistītais raksts: Indijas miljardieri finanšu krīzes dēļ zaudējuši ap 200 miljardiem ASV dolāru >>>
3 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000
ne jau viņam skaidrā naudā stāv zeķēs sabāzts, bet gan īpašumi un citi sūdi, bet to vērtība ir strauji kritusies pateicoties krīzei.
1 0 atbildēt
varēji jau bildītes ielikt
0 0 atbildēt
Prohovam bija 21,5 mljrd. un tagad ir 14,1 mljrd. Deripaskam bija 40 mljrd. un tagad ir 4,9 mljrd. Kā var gada laikā tik daudz naudas nokāst????
0 0 atbildēt
A vins man iedotu kadu miljardu ? <C> Cangals :D
0 0 atbildēt
nu pashi zinaja ar ko riskee. jo viss bija iegulditc
0 0 atbildēt
tā piebilde "rēķinot asv dollāros" gan ir baigi vietā... ja eirikos rēķinātu, tad tops laikam galīgi savādāks būtu :D
0 1 atbildēt