local-stats-pixel fb-conv-api

Krievi un šņabis.6

78 3

Krievu nacionlālās izklaides. Vienkārši nepārspējami! emotion

Nedaudz info par šņabi kā tādu:

Šņabis ir viens no polulārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tas ir destilēts alkohols.

Ko tas nozīmē? Nu visiem saprotamā valodā - sastāvā esošais ūdens ir ķīmiski attīrīts. Pamatā sņabis sastāv no ūdens un etanola ar ļoti niecīgiem citu vielu piejaukumiem. Tā raudzēšanā tiek izmantotas tādas dabīgas vielas, kā graudi un kartupeļi.

Ir pieņemti speciāli ierobežojumi, lai šo dzērienu drīkstētu dēvēt par vodku. Parasti šī dzēriena stiprums ir no 50% lidz 100%. Alkohola sastāvs standarta Poļu, Lietuviešu un Krievu vodkās ir 40%, bet Eiropas savienība ir izveidojusi vienotu standartu, lai šņabi varētu dēvēt par "Eiropas Vodku" - 37.5%

"Šņabjā jostā" (attēls zemāk) vodku parasti dzer pa taisno. Tas ir - no mazām glāzītēm (šotiņiem), nejaucot kokteiļos. Bet tomēr ļoti populāri ir tādi kokteiļi, kā Asiņainā Mērija, Skrūve, Baltais Krievs, Sekss Pludmalē un Ābolu Pīrāgs. Vodku mēdz maisīt arī ar martini un toniku.

Saskaņā ar GVA datiem, pirmie dzērieni, kas līdzinājās šņabim parādijās Polijā 8. gadsimtā, bet pirmie dzērieni, kurus var pielīdzināt šņabim, kādu to pazīstam mūsdienās parādijās tikai 11. gadsimtā. To bieži lietoja medicinā un tajā laikā šņabim līdzīgais dzēriens bija pazīstams ar nosaukumu Gorzalka. Vodka, kādu to p[azīstam šodien, parādijās Krievijā, 14. gadsimtā.

P.S. Varu piemetināt, ka atjaucot ar toniku šņabi var likt attiecībā pusi uz pusi un tik un tā nesajust paša šņabja garšu. Toniks ir ideāls variants kokteilim,

Reklāma


78 3 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

Bez Votkas nekā :D

2 0 atbildēt

Video jau iepriekš redzēju, tas ir baigais skils :) +

3 1 atbildēt

tipiski

0 0 atbildēt

It kā visus nosauktos kokčus zinu, bet Balto Krievu gan nē. Pastāstīsi? emotion

0 0 atbildēt

Ļoti izglītojoši :D

0 0 atbildēt

Es skatos kadam skauž :D

Tā turēt

0 0 atbildēt