Nu tā skatos visu laiku reklāma iet sānā, bet raksta neviena nolēmu ka uztaišišu vismaz vienu rakstu par slaveno Vodku kas iet sānā. Lai citi zin ko tad īsti reklamē.
Koskenkorva Vodka13
56
4
Gadsimtiem ilgi somi ir attīstījuši alkoholisko dzērienu ražošanas tradīcijas, un īpaši izkopta šī prasme bija Ostrobotnijas apgabala dienviddaļā, kas plešas Somijas rietumu piekrastē. Koskenkorva sāka savu darbību 1953. gadā kā jaunas ēras un arvien pieaugošas labklājības vēstnesis. Laikā, kad visa Eiropa atguvās pēc Otrā pasaules kara, Somijas plašajos labības laukos nobrieda pietiekami daudz graudu, lai pietiktu arī degvīna ražošanai. Savu nosaukumu Koskenkorva degvīns ir pārņēmis no nelielā Ostrobotnijas ciemata Koskenkorvas, kur kopš paša sākuma atradās tā ražotne. Koskenkorva ražotāji gribēja radīt dzērienu, ko varētu iemalkot neatdzesētu no kabatas blašķītes, kā arī dzert atvēsinātu no mazām glāzītēm vai pievienot kokteiļiem.
Līdz ar neatkārtojamo garšu somi ir iecienījuši arī Koskenkorva degvīna pudeles etiķeti. Uz šīm etiķetēm attēlota tipiska Ostrobotnijas apgabala lauku ainava - nepārredzams lauks, kur izkaisītas vienpadsmit labības klētis.
Reklāma
Savas pastāvēšanas pirmajos desmit gados Koskenkorva ieguva stabilu pirmo vietu Somijas stipro dzērienu tirgū. Līdz ar tradicionālo rudzu maizi un saunu, Koskenkorva ir kļuvusi par īsteno somu vērtību simbolu. Somi, kas nereti tiek uzskatīti par drosmīgiem, godīgiem un atturīgiem ļaudīm, ir iecienījuši šo dzērienu kā tīkamu atslābināšanās veidu vaļas brīžos.
Koskenkorva degvīns vēlas uzrunāt cilvēkus ar radošu, neatkarīgu un vērīgu prātu, kas spēj atšķirt imitāciju no īstas mantas. Citiem vārdiem sakot, Koskenkorva ir radīta cilvēkiem, kas ar lepnumu un drosmi dara savu lietu - tādiem kā tu un es. Koskenkorva rosina tās cienītājus domāt un raudzīties uz lietām no citas puses. Īsi sakot - uzdriksties domat.(Jā kā tad.)
Lai pagatavotu tikai vienu puslitra pudeli Koskenkorva, tiek izmantoti aptuveni 18200 augstākās kvalitātes miežu graudu. Šie mieži tiek audzēti galvenokārt Ostrobotnijas laukos. Lai nodrošinātu augstu un stabilu produkcijas kvalitāti, Koskenkorva ražotāji sadarbojas ar selekcionāriem, lai radītu īpašas miežu šķirnes. Šīm miežu šķirnēm, kas tiek izmantotas degvīna ražošanā, ir doti tipiski somu nosaukumi - Kunnari, Saana un Erkki. Pats svarīgākais kvalitāti noteicošais faktors ir cietes saturs - jo tas ir augstāks, jo vairāk degvīna varēs iegūt no šiem graudiem.
Reklāma
Statistikas dati liecina par to, ka ik pēc divām sekundēm tiek atvērta kāda Koskenkorva dzēriena pudele; kopš 1953. gada uzņēmums ir pārdevis vairāk nekā biljons pudeļu savas produkcijas. Par Koskenkorva dzērienu populariāti liecina arī to dažādais pielietojums vairāk nekā 50 gadu ilgās uzņēmuma pastāvēšanas laikā: tie kalpoja gan kā savdabīgs maksājuma līdzeklis, gan kā pateicība draugam par pakalpojumu vai izlīguma žests un, protams, iedvesma draudzīgām sarunām par pašām svarīgākajām tēmām - neatkarīgi no dzimuma vai sociālā stāvokļa.
Visi Koskenkorva stiprie dzērieni tiek ražoti Koskenkorvas ciemata spirta rūpnīcā, ko ieskauj nepārredzami miežu lauki. Lai nodrošinātu nemainīgi augstu produkcijas kvalitāti, mēs izmantojam vienu no pasaulē modernākajām destilācijas tehnoloģijām. Dzērienu pagatavošanai nepieciešamais spirts tiek destilēts vairāk nekā 250 reizes, tālab Koskenkorva Vodka pēc jebkuriem standartiem ir viens no tīrākajiem degvīniem pasaulē. Maigu un dabisku garšu tam piešķir arī kristāldzidrais Somijas avotu ūdens, kas tiek izmantots atšķaidīšanai. Visi Koskenkorva produkti tiek ražoti no divām augstākās kvalitātes izejvielām - tīra ūdens un pirmšķirīgiem somu miežiem. Par to liecina maģiskais skaitlis 013 - Koskenkorvas degvīna oriģinālais produkta numurs, kas redzams uz katras pudeles. Mēs turpinām gadsimtiem senu tradīciju - pasaulei par prieku!
Koskenkorva uzņēmums iet kopsolī ar laiku un pamazām papildina savu produktu klāstu. Vairāki Koskenkorva produkti ir iemantojuši milzīgu popularitāti. 1993. gadā tika izlaists Koskenkorva Salmiakki liķieris ar 38% alkohola saturu un tradicionālu pikantu lakricas garšu, kas Somijā ir ļoti iecienīta. Šis dzēriens kļuva tik populārs, ka veselības aizsardzības darbinieki bija spiesti iejaukties un aizliegt tā tirdzniecību, lai pasargātu jauniešus no pārmērīgas alkohola lietošanas. Tomēr 1995. gadā Salmiakki Koskenkorva atgriezās veikalu plauktos, un cilvēki atkal varēja baudīt savu iemīļoto lakricas liķieri. Pēc kāda laika nepārspējami pievilcīgais Salmiakki atkal tika izņemts no apgrozības un trešo reizi somu mīļākais dzēriens tika laists pārdošanā 1997. gadā, šoreiz ar alkohola saturu tikai 32%.
Reklāma
Šodien Koskenkorva Vodka ir vispieprasītākais importa degvīns Zviedrijā un ieņem pirmo vietu stipro dzērienu eksportā ārpus Skandināvijas robežām. Degvīni ar melleņu, zaļo ābolu, vaniļas, ziemeļu ogu un brūkleņu garšu atbilst starptautiskā tirgus tendencēm un padara daudzveidīgāku Koskenkorva produktu klāstu. No liķieriem populārākais ir Koskenkorva Salmiakki un tam radniecīgais Koskenkorva Minttu ar piparmētru spirdzinošo vēsumu, kā arī persiku, zemeņu un dzērveņu liķieri ar svaigu augļu un ogu garšu. Koskenkorva sortimentu papildina atsvaidzinoši kokteiļi ar ābolu, laimu, dzērveņu un melleņu garšu.
Tālāk vienkārši bildes ar koskenkorva produktiem. Melleņu