local-stats-pixel fb-conv-api

Kolumbijas narkokarteļu zemūdens flote4

2 0
Kolumbijas kokaīna pārvadāšanai arvien biežāk tiek izmantotas zemūdenes. Pērngad tika aizturētas astoņas narkozemūdenes, taču Kolumbijas narkotiku tirgoņi selvā paslēptās rūpnīcās uzbūvēt līdz 60 mini zemūdenēm gadā. Runa ir par 20 metrus garām un piecus metrus platām zemūdenēm, kuras spēj pārvadāt līdz astoņām tonnām tīra kokaīna. Žargonā šīs zemūdenes sauc par "zārkiem", jo būvniecības sākumā pirms pieciem vai sešiem gadiem gāja bojā vairākas eksperimentālās laivas kopā ar apkalpēm, raksta Itālijas laikraksts „La Repubblica”.
Narkozemūdenes pārvietojas nelielā dziļumā un ir aprīkotas ar sonāriem un satelītnavigācija, lai izvairītos no šķērsļiem. Uz dažiem eksemplāriem uzstāda pat slāpēšanas sistēmas, lai laivas kļūtu neredzamas radariem, kuri reaģē uz izstaroto siltumu. Šādas zemūdenes pārvietojas ļoti lēnām, ar ātrumu līdz desmit mezgliem (apmēram 18 km) stundā, lai tās neatklātu krasta apsardzes radiolokācijas sistēmas. Apkalpes sastāvā ietilpst 5-6 cilvēki, bet brauciens, lai kokaīnu no Kolumbijas nogādātu Meksikā vai ASV, ilgst divas nedēļas.
Ja ir taisnība ASV krasta apsardzes kontradmirāliim Džozefam Nimičam, tad narkobosu rīcībā jau ir neliela zemūdeņu flote. Flotes lepnums it kā skaitoties „Toyota”. Kā raksta avīze, tā ir zemūdene, kas pārvietojas ar ātrumu 18 km/h un apveltīta ar autonomas kuģošanas iespējām 4000 km attālumā. Lai uzbūvētu tādu zemūdeni, narkokarteļiem bijuši nepieciešami gandrīz pieci mēneši un aptuveni 400 tūkstoši eiro. Lai arī lēna, „Toyota” esot uzticams transporta līdzeklis.
ASV nelegāls kokaīna trafiks tiek vērtēts uz 250 miljardiem dolāru gadā. Pēc ANO datiem, Kolumbija ražo 600 kokaīna tonnas ik gadu. Vairāk informācijas: "La Repubblica" - La flotta dei narcos ecco i sommergibili della cocaina >>> Saistītais raksts: Kolumbijas galvenais slepenais dienests pārvērties par "kriminālu karteli" >>> Saistītais raksts: ANO paredzējusi turpmāku kokaīna cenu krišanos Eiropā >>> Saistītais raksts: Versija: ASV armija gatavojas iebrukumam Meksikā. lai novērstu "ātru un negaidītu" tās sabrukumu >>> Saistītais raksts: Meksikā arestēts narkomafijas slepkava El Pozolero - "Cepeša vārītājs" >>>
2 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Kolumbijas narkomafija ražo zemūdenes Toyota? emotion Ta jau drīz būs arī Volvo , Audi , un BMW, krutajiem baņģugām. Iesācēji brauks ar Hyundai un Volkswagen emotion emotion emotion
3 0 atbildēt
250 miljardiem dolāru gadā. ES LAIKAM... LAIKAM SAKSU BUVET ZEMUDENES.
2 1 atbildēt
tu pat gramu zaales dabuut nevari
1 0 atbildēt
nu blaa 600 tonnas- ble kur tik daudz var snaukt? es pat 1g nevaru atlauties!
0 0 atbildēt