local-stats-pixel fb-conv-api

Kodolkarš. vai tiešām beigas?26

15 0
Ja kādam nav tribīnes, tad izlasiet un sāciet sekot kas notiek tālāk... Interesanti!

Vakardien, 27. maijā, Ziemeļkoreja pārtrauca pamieru ar Dienvidkoreju, kas tika noslēgts 1953. gadā. Pamiers tika noslēgts pēc 3 gadus ilgā Korejas kara, taču mieru tā arī neizdevās panākt.

Tagad Ziemeļkoreja ir iedarbinājusi savu kodolreaktoru kā atbildi uz Dienvidkorejas lēmumu pieslieties ASV vadītajai kodolieroču neizplatīšanas drošības iniciatīvai, jo šādā veidā varētu kontrolēt kuģus vai tajos netiek pārvadāti masu iznīcināšanas ieroči.
Izskatās, ka Ziemeļkoreju šāds pavērsiens neapmierina, jo kā ziņo ASV amatpersonas, Z-Koreja cenšas pārdot savas kodolieroču tehnoloģijas Sīrijai, un uzskata to par kara pieteikumu - ja kāds no viņu kuģiem tiks apturēts pārbaudei, tā [Ziemeļkoreja] sola uzbrukt. Pat Krievijas amatpersonas ir noraizējušās, ka varētu izcelties kodolkarš starp abām valstīm.

Viedokļi:

* Dienvidkorejas ārlietu ministrs Ju Mjunhvans: "tas ir dabisks pienākums - pievienoties kodolieroču neizplatīšanas drošības iniciatīvai, - jo tas palīdzēs kontrolēt Z-Korejas bīstamos materiālus."

* Ziemeļkorejas armijas pārstāvis: "Ikviena naidīga darbība pret mūsu miermīlīgajiem kuģiem, tostarp to sagrābšana un pārmeklēšana, tiks uzskatīta par nepiedodamu mūsu suverinitātes pārkāpumu, uz kuru mēs nekavējoties atbildēsim ar spēcīgu militāru triecienu."


Jau pirmdien Ziemeļkoreja veica pirmo kodolizmēģinājumu, kura laikā tika izšautas trīs tuvas darbības raķetes, dienu vēlāk, pēc tam, kad ANO Drošibas padome tika nosodījusi pirmo mēģinājumu, tika izšautas vēl divas raķetes, taču tagad tiek solīts jau izraisīt veselu karu.

Kā vēsta neapstiprināti avoti no Ziemeļkorejas valdības - Phenjana jau ir iedarbinājusi savu plutonija reaktoru, kuru var izmantot kodolieročos. Ar tiem materiāliem, kas šai valstij šobrīd ir pieejami, var izgatavot piecas līdz septiņas atombumbas.


ASV vēlas panākt ātru un vienotu reakciju, lai liktu Ziemeļkorejai saprast, ka tai ir jāatbild par savu rīcību un rīcības sekām, taču nenoliedz, ka Ziemeļkorejai ir vēl iespēja atgriezties pie sarunām, jo ASV aplūkojot "plašu iespējus spektru". Arī Japāna pievienojas uzskatā, ka Ziemeļkoreja ir pelnījusi bargu tirecienu.
Savukārt Kreivija un Ķīna ir noraizējušās, ka šāda veida sods, kas varētu būt pārāk bargs, varētu izaisīt neparedzamas sekas. Ir jāatrod veids kā novērst tālāku situācijas pasliktināšanos un ir jācenšās atgriezties pie sarunām.
Reklāma
15 0 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 26

0/2000
pamuļķi... atkal viņiem nav ko darīt.. galvenais jau, ka tie ģenerāļi noslēpsies kkādā bunkurā un aiziet- lai tie muļķi tur kaujās
10 0 atbildēt
es negribu kodolkaru :(:(
9 0 atbildēt
Pag pag Latvijai tūlīt atkal vajadzēs kkur ielist... Un dabuut pa dirsu.
9 0 atbildēt
ZKoreja nespēj saturēt savas bumbas tā pat kā draudziņu biksēs
8 0 atbildēt
ja jau Ķīna un Krievija nemetīsies aizstāvēt viņus, tad to valsti nolīdzinās ar zemi.
7 0 atbildēt
Viņiem tak acis šķības..netrāpīs neviens :D
9 2 atbildēt
joki mazi,un domāju ka nejau d-koreja būs tas pirmais mērķis.Phenjana saprot ar ko riskē ja tiešām uzsāk karu,tā ka mērķis būs kkas lielāks.
7 0 atbildēt
:D es tā bij arī mana pirmā doma :)
7 0 atbildēt
Jēēēē !!! ^_^
6 0 atbildēt
Z-koreja tak kautkaadi lohi, labi uzmetiis to bumbu tu d-korejai un talaak? Dabuus 5 pretiim un viss :DDD
6 0 atbildēt
tad jau redzēs! emotion
6 0 atbildēt
nja mierīgi dzīvot laikam nevaram =[
6 0 atbildēt
Ja godīgi man tie Z-Koreieši apriebās, vajag sadot viņiem pa pakaļu! Vissvairāk izbesīja - Ikviena naidīga darbība pret mūsu miermīlīgajiem kuģiem, tostarp to sagrābšana un pārmeklēšana, tiks uzskatīta par nepiedodamu mūsu suverinitātes pārkāpumu, uz kuru mēs nekavējoties atbildēsim ar spēcīgu militāru triecienu." Pēc šitāda paziņojuma viņi paši atzīstas ka ved ar kuģiem nelegālu kravu!
7 1 atbildēt
dēm, vot kur visiem patīk kasīties savā starpā, tipa tagad nolīdzinās kādu vietu un baigi paēduši jutīsies. emotion
6 0 atbildēt
bļāviens. psc vnk. nu citu nav ko teikt. :D galvenais jau ja aŗi tur sāk svaidīties ar raķetēm, tad lai neiesaista LV tur.
6 1 atbildēt
trakie dzeltenie...nu tapat viss paleenam ved uz postu...bet shis pasaules modelis tapat nekam neder...un ja kkas to var mainit tad tas ir karsh...apstriprinats ar vesturi! gaidam to labako protams! emotion muus spokus nenogalinat! emotion
6 1 atbildēt
.smadzenees pistie austrumi. jo dziļākos austrumos, jo mazāk smadzeņu rievu. ja cilvēks tik stulbs, ka spļauj katlā no kura pats ēdīs - respektīvi, spridzina kur pats dzīvo (zeme tač mums viena)... nu, mjāu, draņķi.
5 0 atbildēt
JuK avatarsJuK
visi nosprags iznj*t bozzus jo vinji kaut ka vienmer spej izglabties!! emotion
5 0 atbildēt
Gan jau ka nolīdzinās tā pat :D
5 0 atbildēt
Shis arī būs tas pasaules gals parko visi tik ilgi runāja..! shaadi pavienam saaks karot katra valsts un arī mūs paraus līdzi..! Āmen!!
6 2 atbildēt