local-stats-pixel fb-conv-api

Ķīnas ekonomika sāk atjaunoties4

1 0
Ķīnas ekonomika sāk pakāpeniski atjaunoties pēc finanšu krīzes, paziņoja 28. februārī paziņoja Ķīnas premjers Veņs Czjabao (attēlā) tiešsaistes konferences ar Ķīnas interneta lietotājiem laikā. "Ar prieku varu konstatēt, ka valstī aktivizējusies patērētāju aktivitāte, pieauguši enerģijas ražošanas un lietošanas apjomi, ievērojami palielinājušies kreditēšanas apjomi," - atzīmēja Ķīnas valdības vadītājs. Pēc viņa vārdiem, ja pagājušā gada novembrī jaunu kredītu, kuri ir piešķirti valstī, apmērs sastādīja 440 miljardus juaņu (65 miljardus ASV dolāru), tad 2009. gada janvārī šis rādītājs pārsniedza 1,62 triljonus juaņu (aptuveni 238 miljardus dolāru). Veņs Czjabao atzīmēja, ka atsevišķu ekonomikas nozaru atjaunošana notiek, pateicoties valdības plāna cīņai ar finanšu krīzi, īstenošanai. Šajā plāna ir četras pamatpozīcijas – nodokļu pazemināšana, ekonomikas pamatnozaru attīstības stimulēšana, zinātniski tehniskās attīstības atbalstīšana un sociālo programmu īstenošana. Konkrētāk, Ķīna tuvākajos divos gados plāno piešķirt 100 miljardus juaņu valsts nozīmes zinātniski tehniskajiem projektiem, bet 850 miljardi juaņu tuvākajos trīs gados tiks piešķirti sociālo programmu, galvenā no kurām ir medicīniskas aprūpes sistēmas reforma, īstenošanai.
Par spīti valsts panākumiem, Ķīnas premjers atzīmēja, ka globāla finanšu krīze "turpina attīstīties un tās beigas nav saskatāmas". "Ķīnā krīze vispirms skar reālo ekonomikas sektoru. Pieprasījuma krišanās ārzemju tirgos vislielāko triecienu devusi uz eksportu orientētajām nozarēm," – Uzsvēra Czjabao. Viņš arī atzīmēja, ka nacionālais finanšu sektors tikpat kā nav cietis, jo "Ķīnas rīcībā ir labi instrumenti reaģēšanai uz krīzes izaicinājumiem". "Šajā ziņā Ķīna pilnībā kontrolē situāciju valstī, taču tā nav spējīga atrisināt visas pasaules problēmas," – piebilda Czjabao.
Interneta lietotāji uzdeva Ķīnas Valsts padomes vadītājam aptuveni 500 tūkstošus jautājumu, kuru vairākums attiecās uz ekonomiskām problēmām.
1 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
prieks, ka vismaz kāds nevis tikai sūdzās un žēlojas, bet kko dara ;)
0 0 atbildēt
JAA TIKAI TRIIS VALSTIS UZSAAKA 2009. GADU AR PELNJU.....KAZAHSTAAN KRIEVIJA UN KIINA
0 0 atbildēt
pat kjiinieshi saprot ka nodoklji ir jaasamazina neviss jaapalielina kaa pie mums...
0 0 atbildēt
nu bet zzzel ka mezs viens otru nespridzinam !po po visamz baiditos ne tik no akmenniem olam!!zel ka dzziedossi zemnieki!!sugigi
0 0 atbildēt