local-stats-pixel fb-conv-api

Ķīna turpinās pasaules uzpirkšanu5

1 0
Ķīnas nacionālās labklājības fonds China Investment Corp. (CIC) plāno izmantot 7. gadu laikā lielāko izejvielu cenu kritumu un investēt „nenovērtētajos” izejvielu aktīvos, vēsta „Bloomberg”. „Daudzas izejvielas pašreiz ir nenovērtētas un mēs izskatām iespēju investēt tajās”, - paziņojis fonda viceprezidents Džess Vans. Pagājušā gada decembrī CIC paziņoja par to, ka aptur investīcijas finanšu sektorā un kopš tā laika tas meklē citas iespējas līdzekļu ieguldīšanai.
Ķīnas valsts kompānijas februārī paziņoja par plāniem investēt 22 miljardus ASV dolāru kalnrūpniecības uzņēmumos, ar to nodrošinot stabilas piegādes un zemāku cenu pieaugumu dzelzs rūdai, varam un cinkam nākotnē.
Pasaules recesijas iespaidā Reuters Jefferies CRB 19 nozīmīgāko izejvielu indekss šogad nokritis līdz 2002. gada jūnija zemākajam līmenim.
CIC statūtkapitāls ir 200 miljards ASV dolāru. Kompāniju investīcijām ārzemju finanšu tirgos izveidoja Ķīnas valdība, taču pēc gigantiskajiem finanšu sektora zaudējumiem fonds pārslēdzās uz citiem tirgiem.
Ķīnai ir jāizmanto savas lielās zelta rezerves (1,95 triljons ASV dolāru, pēc šī rādītāja Ķīna ieņem pirmo vietu pasaulē) lai iegādātos resursus ārzemēs, uzskata valdošās Komunistiskās partijas politisko pētījumu biroja direktora vietnieks Čžens Siņli.
Ķīnai jāiegādājas pēc iespējas vairāk aktīvu, kuri nodrošina naftas, gāzes un citu izejvielu veidu ražošanu, uzskata Ķīnas valsts attīstības bankas konsultants Lju Kegu.
CIC piedalās sarunās par 3 miljards ASV dolāru investēšanu Austrālijas pēc lieluma trešajā dzelzs rūdas eksportētājā Fortescue Metals.

1 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Tās summas ir pārāk niecīgas...
0 0 atbildēt
made in chine
0 0 atbildēt
mhm...
0 0 atbildēt
un mēs te raudam ''kkādu'' 5-7 miljardu dēļemotion
0 0 atbildēt
molodci kitajci,skoro i do Latvii doberutsja!!!!!emotion
0 2 atbildēt