local-stats-pixel fb-conv-api

Ķīnā mirusi ar auto sabrauktā mazulīte15

Šīs nedēļas sākumā globālajā tīmeklī nonāca šokējošs video, kurā iemūžināts, kā ķīniešu meitenītei pāri pārbrauca divi spēkrati un garāmejošie cilvēki negadījumam nepievērsa nekādu uzmanību, bet gandrīz nedēļu pēc notikušā līdzpilsoņu vienaldzības mazā upure ir nomirusi.

Portāls Mango jau vēstīja, ka šī gada 13. oktobra pievakarē Ķīnas pilsētās Fošanas tirgū notika negadījums, kas šokēja visu pasauli - divus gadus vecajai Ju Ju divas reizes pārbrauca kravas busiņš, bet uz asfalta guļošajam un asiņojošajam bērnam septiņu minūšu laikā pagāja garām aptuveni 20 cilvēki, līdz pārbrauca vēl kāds auto.

Bērniņš par savu dzīvību pēc nogādāšanas cīnījās gandrīz nedēļu, bet tagad tapis zināms, ka šīs nedēļas beigās mazulītes dzīvības izdzisusi.

Tiesa, ārsti jau neilgi pēc bērna nonākšanas slimnīcā lielas izredzes viņai izdzīvot nedeva - bērnam bija konstatēta smadzeņu nāve, un vecākiem bija jāpieņem lēmums par dzīvību uzturošo iekārtu atslēgšanu.

Abi vecāki gan no sava bērna atsacīties nevēlējās - viņas tēvs pat uzsāka ziedojumu vākšanu, lai varētu segt ārstēšanas izdevumus, un šajā laikā no visas pasaules bija saziedoti jau vairāk nekā 42 tūkstoši ASV dolāru.

Nedēļas vidū gan bērna vecāki - nabadzīgi imigranti - speciāli šim nolūkam izveidotā mājaslapā bija informējuši, ka mediķi ir novērojuši nelielas veselības stāvokļa uzlabošanās pazīmes, bet piektdien Ķīnas mediji un sociālie tīkli vēsta par mazulītes nāvi.

Ziņai par bērna nāvi sekojusi jauna viedokļu gūzma internetā - jau pēc šausmīgā video noskatīšanās paši ķīnieši atzina, ka šāda cilvēku vienaldzība liecina par Ķīnas sabiedrības pagrimumu, bet, uzzinot par meitenītes nāvi, arvien vairāk cilvēku pieprasa sodīt ne tikai abus bērnam pārbraukušos šoferus, bet arī video redzamos garāmgājējus.

78 8 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

kāpēc cilvēki tik daudz neraud, kad mirst āfrikas bērni?! tas ir tik pašsaprotami, ja?! bet kad nomirst kāds mazs bērns citviet vai arī nomirst slavenība, tad ir puņķi un asaras....

11 0 atbildēt

Un kur bija viņas vecāki 20minūtes?

6 0 atbildēt

tie cilvēki taču nav normāli , es saprotu ,ka viņu ir daudz , bet kā var vienkārši nepievērst uzmanību sabrauktam bērnam UN KĀ IR IESPĒJAMS VISPĀR PĀRBRAUKT PĀRI , apmēram : oj reku , netīšām notriecu bērnu , bļin nevar pārbraukt , nu davai gāze. Un kur pie velna ir tās mazās mamma?

4 0 atbildēt

Lai gan šobrīd es nebrīnos ne par ko. Nesen, braucot pa brīvības ielu ar sabiedrisko, apmēram pie Tallinas ielas uz ceļa bija izskrējis mazs kaķēns, kuram mašīnas vienaldzīgi brauca pāri un cilvēki gāja garām. Vienu mašīnu pirms sabiedriskā viens vīrietis nepalika vienaldzīgs - izskrēja uz ceļā, apstādināja auto un nodzina mazo apjukošo no ceļa. Paldies dievam,jo es ticu, ka gan auto, gan autobusi būtu braukuši tālāk un cilvēki gājuši garām. Tieši pirms vīrieša gāja viena meitene - sieviete, kurā viekārši skatījās uz mazo un vienaldzīgi gāja garām nenovēršot skatienu. Laikam gaidīja, kamēr sabrauks. Publisks kauns.

 

Tāda līmeņa sabiefrībā mēs dzīvojam 21.gadsimtā -  tehnoloģiju un attīstības vai pagrimuma laikmetā? Kāda starpība - dzīvnieks, cilvēks? Ja jau auto ceļā, tad šoferim kāja nokritīs, ja nospiedīs bremžu pedāli un izdarīs cilvēcīgu darbu.

 
3 0 atbildēt

šausmas

3 1 atbildēt

tik tiešām... sodīt tos,kuri meitenei nepalīdzēja,bet abiem šoferiem vispār nāvessodu varētu piespriest... žēl,ka tāds ir atcelts...

1 0 atbildēt

kāaa es ienīstu tos cilvēkus kas vnk pagāja garām un tos kas mierīgi pārbrauca pāri !!!! emotion

0 0 atbildēt

neko so pilns ar stulbām kitajozām bet nepalīdz

0 0 atbildēt

ak, cik žēl-Ķinā par vienu cilvēku mazāk..... visa populācija tagad uz izzušanas robežas

1 24 atbildēt