local-stats-pixel fb-conv-api

Kermenja valoda ....Part 23

60 0

 

«Pēdējā laikā mūs, cilvēkus, ir pārņēmusi apsēstība ar runāto vārdu un prasmi veikli risināt sarunu. Tomēr pārsvarā esam apbrīnojami nevērīgi pret ķermeņa valodas vēstījumu un tā nozīmi — tagad ir zināms, ka lielākā daļa ziņu jebkurā sarunā, kas norisinās aci pret aci, tiek nodota ar ķermeņa valodas palīdzību,» pārliecināti grāmatas autori. Starp citu, labas novērošanas spējas un cilvēku ķermeņa valodas apguve ļāva Alanam Pīzam jau pusaudža gados nopelnīt tik daudz, lai iegādātos nekustamo īpašumu.

 

Roku barjeras un meļa deguns

Kādas iestādes gaitenī sarunājas divi vīrieši. Viens no viņiem salicis rokas uz muguras un ar vienu roku satvēris otras delmu, bet otrs — sakrustojis rokas uz krūtīm. Mēs nezinām, par ko viņi sarunājas, taču, pārzinot ķermeņa valodu, varam šo to secināt par viņu emocionālo stāvokli sarunas laikā.

Aiz muguras saliktas rokas ir žests, ko iecienījuši valstsvīri un policisti, un tam piedēvē savas varas un pārākuma apziņu. Tas, ka cilvēks ar plaukstu aptvēris locītavu, liecina par dusmām un neapmierinātību. Savukārt uz krūtīm sakrustotas rokas liecina, ka cilvēks izveidojis barjeru starp sevi un kādu netīkamu cilvēku. Tas ir universāls žests, kas pauž negatīvu un kareivīgu attieksmi. Gandrīz droši varam apgalvot, ka esam kļuvuši par lieciniekiem tipiskai ainiņai no priekšnieka un viņa padotā dzīves.

Ko darīt, ja jūsu sarunas biedrs dievojas, ka runā tīru patiesību, bet sarunas laikā aizsedz muti ar plaukstu vai kasa degunu? Nekādā gadījumā neticiet, jo šie žesti liecina, ka runātājs cenšas slēpt melus. Čikāgas Ožas un garšas klīnikas speciālisti atklājuši, ka, apzināti melojot, paaugstinās asinsspiediens, deguns pieplūst asinīm un sāk kņudēt, tāpēc cilvēkam rodas vēlme pacelt roku un to saberzēt. Starp citu, zinātnieki šo parādību nosaukuši par Pinokio efektu.

Viņš un viņa

Salīdzinājumā ar stiprā dzimuma primitīvo flirta žestu krājumu, sievietes ķermeņa valoda ir izsmalcināta un daiļrunīga. Tīkama vīrieša uzmanību viņa cenšas saistīt, gan atmetot galvu un sabužinot matus, gan demonstrējot valgas, puspievērtas lūpas, gan it kā nejauši noglaužot sev gurnu, gan intereses objektam piebīdot tuvāk savu rokassomiņu. Turklāt sievietei ir plašāks perifērās redzes lauks, kas ļauj tai nesodīti nopētīt glītus vīriešus no galvas līdz kājām, bet nabaga vīriešus viņu tuneļveida redzes leņķa dēļ allaž pieķer, pārmetot, ka viņi nemitīgi blenž uz skaistām sievietēm.

Der zināt

Ja sarokošanās laikā roka tiek pagriezta ar plaukstu uz leju, tas nozīmē, ka šis cilvēks vēlas uzņemties sarunas vai tikšanās vadību. Roka, kas sveicienam pasniegta ar plaukstu uz augšu, liecina par padevību. Ja kāds jums sniedz roku kā beigtu zivi, tas liecina par gļēvumu un nenopietnu attieksmi pret tikšanos. Ja roka tiek pasniegta ar plaukstu uz leju, seko spēcīgs satvēriens, divi trīs pagriezieni un tik stingrs rokasspiediens it kā jūsu plauksta būtu iespiesta skrūvspīlēs — cilvēks vēlas kļūt par stāvokļa noteicēju un nolikt jūs pie vietas. Pārāk spēcīgs rokasspiediens it kā sarunas biedrs vēlētos saberzt miltos jūsu pirkstus liecina, ka viņš ir agresīvs un jau sarunas sākumā vēlas jums laupīt drosmi. Ja cilvēks plaukstas vietā satver tikai jūsu pirkstu galus, tas liecina, ka viņam trūkst pašapziņas un viņš vēlas turēt jūs pienācīgā attālumā. Ja, spiežot roku, sarunas biedrs velk jūs sev tuvāk, rokas devējs vai nu jūtas emocionāli nedrošs, vai vēlas izsist jūs no līdzsvara.
60 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

uzreiz atcerējos seriālu "Lie to me". :)

1 0 atbildēt

Noderīgi +

0 0 atbildēt

Interesanti,interesanti...

0 0 atbildēt