local-stats-pixel fb-conv-api

Ķermeņa valodas vārdnīca10

44 0

Kā jau apsolīju, šeit ir turpinājums rakstam par ķermeņa valodu, kurā ir atrodama izplatītāko žestu vārdnīca ar nelieliem aprakstiem.

 

1.Cilvēkiem ir raksturīgi dzirdēt visu, bet uzklausīt tikai to, kas viņiem interesē, bet kā tad tieši noteikt vai cilvēkam tiešām interesē Jūsu stāstītais, vai domas klejo citur.

Acu skatiens:

Labi: Lūkošanās tieši acīs tikai ar nelieliem pārtraukumiem- izteikta interese, vai nu par cilvēku, vai arī par viņa stāstīto, atšķirās no pieklājīga skatiena ar to, ka acu zīlītes var būt nedaudz paplašinātas, kā arī to var papildināt liekšanās uz runātāja pusi.

Slikti: Miegains nedaudz stiklains skatiens, bieža novēršanās no runātāja. Skatiens var būt vērsts arī uz jums, taču nodos fokusēšanās uz kādu objektu, vai vietu tālumā. Papildināts ar sakrustotām rokām, diezgan labi parāda, ka cilvēku, diezgan maz, vai vispār neinteresē jūsu sakāmais.

* Par acu zīlītēm, jāņem vērā arī telpas, vai vietas kur runājat apgaismojums.

Roku novietojums:

Labi: Plaukstas uz augšu, rokas brīvi gar sāniem, vai arī ap kādu objektu, piemēram tējas krūzi, cilvēks jūtās omulīgi un ir atvērts tam, ko jūs sakat.

Slikti: Plaukstas uz leju, vai arī savilktas dūrē, rokas sakrustotas priekšā uz krūtīm. Cilvēks diez vai uztvers jūsu teikto, dūres var simbolizēt arī naidu, īpaši diskusijās, kuras saistītas ar politiku, nacionālajiem jautājumiem, vai reliģiju, ja rezdat savilktas dūres, tad vislabāk tematu nomainīt, jo šī diskusija jūsu attiecības tikai pasliktinās.

*Sakrustotas rokas ne vienmēr nozīmē aizvērtību, to var ietekmēt arī fiziskie apstākļi, ja arā ir auksts, tad tas var arī nozīmēt, ka cilvēkam ir auksti un tas nav saistīts ar sarunu, vai apspriežamo tematu.

Ķermenis

 Labi: Cilvēks ir pilnībā pagriezies pret Jums, nedaudz noliecies uz jūsu pusi simbolizējot to, ka vēlās labāk jūs sadzirdēt, galva var tikt nedaudz noliekta uz labo pusi, jo labā auss labāk dzird skaņas, kas ir tuvumā.


Slikti: Ķermenis nedaudz pagriezts, var būt pat arī ļoti, kas nozīmē to, ka cilvēks labprāt jums pagrieztu muguru, bet to nevar izdarīt pieklājības vadīts, ietur distanci, atliecas pēc ispējas tālāk.

* Jāņem vērā arī cilvēka iespējas, un apkārtējās vides faktori, piemēram krēslu novietojums ap galdiņu.

2. Meli mūsdienās pavada mūs uz katra soļa, un ir svarīgi zināt, vai cilvēks jums stāsta patiesību, vai mēģina pataisīt par muļķi ar nepatiesiem stāstiem.

Acis: Šaudīgs skatiens, bieža novēršanās, īpaši pie meliem, jo ne viss no teikumā pateiktā ir meli.

Piemērs:

Meitene: Ko vakar labu darīju?

Pusis: Vakar biju boulingā.

Meitene: Ar ko?

Pusis: Ai, tur ar pāris čaļiem satikāmies, aliņu iedzērām.

Boulingā viņš bija, aliņu viņš dzēra, tikai ar citu meiteni :)

Pie šī piemēra var minēt distancēšanos, kura šajā konkrētajā piemērā izpaužas kā ai; tur; ar pāris čaļiem. Izvairīšanās no konkrētas formas.

*Protams tas varbūt arī cilvēkas runas stils, taču savienojumā ar citām melu pazīmēm, dod drošu apstiprinājumu, tādēļ ir svarīgi redzēt kopbildi, nevis ieciklēties uz vienu konkrētu melu noteikšanas metodi.

Siekalu rīšana, lai cik jocīgi neskanētu, savienojot to ar acu skatienu un distancēšanos, tā vairs nav tikai fiziska vajadzība, bet gan bailes, kādēļ gan cilvēkam, kurš stāsta patiesību, baidīties? :)

* Šī pazīme var parādīties arī tuvāk pie patiesības atklāšanas, kā arī to var pavadīt paplašinātas acu zīlītes.

Rokas pie sejas, it īpaši pie mutes, jo mazam bērnam māca, ka melot ir slikti, un pēc meliem ir ierasts likt roku priekšā mutei, jo bērns zina, ka nav darījis pareizi. Pieaudzis cilvēks to jau ir iemācījies noslēpt, un tā var būt tikai niecīga pieskāriens, padegunei, vai arī lūpām.

Attālināšanās, fizisks distancēšanās veids ar atkāpšanos, roku sakrustošanu, vai ķermeņa pagriešanu, nozīmē, ka cilvēks, nav pārliecināts par saviem vārdiem, vai netic tam, un šī iemesla dēļ, vēlas jūs attālināt no sevis, lai jūs to neredzētu.


Un visbeidzot, pretrunas teiktajā, piemēram, tiek teikts jā, bet galvas mājiens apzīmē nē, notikumu maiņa ar laikiem un vietām stāstītā gaitā, stostīšanās, jo stāstīt patiesību ir kā lasīt grāmatu, kura jau ir sarakstīta, bet melot, ir kā rakstīt to uz vietas, un ir skaidrs, kas ir grūtāk

 

Tas laikam pagaidām arī viss, domāju, ka tāpat likšu vēl, neskatoties uz to, cik plusu dabūšu, jo rakstu priekš tiem, kam tas interesē, bet tomēr būt jauki redzēt arī pozitīvus vērtējums. Ja kādam ir kādi jautājumi, vai ieteikumi, labprāt atbildēšu komentāros.

No ķermeņa valodas tas ne tuvu nav viss, bet pagaidām jau tā garš raksts sanāca, tuvākajā laikā centīšos ielikt vēl.

Pozitīvu vasaras pēdējo piektdienu, daudz patiesības un interesantu sarunu vēlot vēlot, MrMartini :)

44 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Sliktākā zīme laikam jau ir dūre, kas triecas pretī stāvošajam sejā emotion

2 0 atbildēt

Diez gan labs raksts. 

Ja interesē ķermeņa valoda tad var izlasīt Alans Un Barbara Pīzi "Ķermeņa valoda"

Atceros skatījos nesen TV un tur gāja cosmodisk reklāma, kurā vīrietis gados saka: "Kosmodisks ir lielisks, man ļoti patika, palīdzēja utml.," tajā pašā mirklī purinot galvu :D

1 0 atbildēt

atbildot uz Linda komentāru " Gribētos ne tik, atvainojos par izteicienu, a... " Nu jā, bet negribās arī uztaisīt vienkāršu un vulgāru rakstu, cenšos to turēt robežās, bet paldies par ieteikumu :)

P.S. Par Pīzu grāmatu uzzināju pirmo reizi no Astronias komentāra, tas viss ir paša rakstīts, un sakompilēts no zināšanām. :)

0 0 atbildēt

bet bet tas ir grūti cilvēks arī māk melot loti labi un nepateiksi vai vins melo vai nee .......?

0 0 atbildēt

Nu un?

0 2 atbildēt