local-stats-pixel fb-conv-api

Karostas cietums = daudz spoku27

19 0
Starptautisko Spoku mednieku («Ghost Hunters International») komanda pēc izmeklēšanas Karostas cietumā Liepājā nonākusi pie secinājuma, ka tā ir viena no spogu visvairāk apsēstajām vietām pasaulē, portālu «Apollo» informēja cietuma pārstāve Monta Krafte.

Pagājis tieši mēnesis, kopš izmeklēšanu cietumā pabeidza Starptautisko Spoku mednieku komanda, kas Karostas cietumā veidoja raidījumu ASV TV zinātniskās fantastikas kanālam «Sci Fi».

Raidījums par Karostas cietumu nesen demonstrēts ASV televīzijas kanālā, un tagad to var noskatīties internetā arī Latvijā.

Izmeklēšana Karostas cietumā ilga nedēļu februāra sākumā. Gan izmeklēšanas gaita, gan tās rezultāti atspoguļoti raidījumā. Paranormālo parādību mednieki centās nonākt personīgā saskarē ar spokiem, kas mīt Karostas cietumā. Viņi aicināja tos uz kontaktu, uzdeva jautājumus un saņēma arī atbildes. Tajā pašā laikā tika veikta speciāla zinātniskā izmeklēšana, izmantojot īpaši jūtīgas ierīces skaņas, kustību, temperatūras un elektromagnētiskā lauka svārstību uztveršanai.

Kā raidījumā atzīst spoku mednieki, Karostas cietums ir ļoti «dzīva» vieta. Pat vēl vairāk — Karostas cietums paranormālo parādību ziņā, iespējams, ir viena no visaktīvākajām vietām, kur spoku mednieki jebkad ir bijuši. Spoku mendnieku komandai izdevās ne tikai nonākt personīgā saskarē ar spoku — to dzirdēt, sajust, redzēt —, bet arī konstatēt neparasto parādību klātesamību ar uztvērējiem, norāda Krafte.

Lai arī līdz šim gandrīz katrs cietuma darbinieks ar spoku kaut kādā veidā bija saskāries, tūristiem par to stāstīts tikai retumis. Tagad, atzīmē Krafte, balstoties uz spoku mednieku izmeklēšanā iegūtajiem pārliecinošajiem pierādījumiem, paredzams, ka nākotnē apmeklētāju interese par paranormālajām parādībām cietumā varētu ievērojami palielināties. Tāpēc Karostas cietuma radošais kolektīvs gatavo jaunu piedāvājumu — «Pa spoku mednieku pēdām».

Zinot, ka «Sci Fi» televīzijas auditorija Amerikā vien pārsniedz trīs miljonus skatītāju, paredzams, ka ASV tūristu skaits Liepājā pieaugs.

VIDEO UN VĒL INFO Kadeta RAKSTĀ ---> http://www.spoki.lv/aktuali/Liepajas-cietuma-safilmetais/35932
19 0 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000
Opā.. Interesanti..pati ar tur esmu bijusi [daudzi ir bijuši xD ] . par spokiem uz to mirkli nebija laiks domāt :D
5 0 atbildēt
Normali bet tajaa raidijumaa zud visa ticamiba jo latviesu spoki pratusi tajaa laikaaa labi runaaat angliski... :D
5 0 atbildēt
naiss ^^
4 0 atbildēt
taa stulbi likaas ka vinji ar spokiem angliski runaaja.. it kaa tur visi mirushie buutu pa inglish pratushi..
3 0 atbildēt
Esmu bijis. Jocīgi, bet uzņemtās bildes (toreiz fotografēju ar filmiņnieku) bija ar baltiem pleķiem un pāris vispār tā pārgaismotas, ka saprast neko nevarēja. Un pārējie kadri no tās pašas filmiņas (pati Karosta un Liepāja) bij izdevušies izcili.
3 0 atbildēt
Trushiitis - to es neapstrīdu. pats arī nezinu, vnk kā bija tā arī rakstīju :)
3 0 atbildēt
Maza kļūda virsrakstā,tas nav cietums.Neatceros,kā viņu sauca,bet skaidri atceros,ka man prasīja,kā sauc vietu,kur esmu,es atbildēju,ka karostas cietumā.Dabūju pumpēties 100 reizesemotion
3 0 atbildēt
šie gurdīši ielikuši savā mājas lapā video 1 Gb lielumā lejuppielādēšanai :D ilgi bet novilku
3 0 atbildēt
interesanti :))
3 0 atbildēt
wow emotion
3 0 atbildēt
jā, šis ir interesanti :]
3 0 atbildēt
Lai slavets autors! Sen gribeju so redzet!
3 0 atbildēt
:| tur ir forši! :P :D es tur spokojos.. :D . man gan lika pumpēties un sita ar steku, :D un skrējām arī.. :D
3 0 atbildēt
Būdams liepājnieks esmu gan šo to dzirdējis par Karostas Cietumu (Tiem, kas domāja, ka cietums ir nepareizi, to dēvē par garnizonu) Tur itkā spokojoties baltā dāma, bet, ja pareizi atceros, viņai nevajadzētu runāt ne angļu, ne latviešu, bet gan vācu valodā. :)
3 0 atbildēt
Vispār jau garnizons arī nav pareizi, īstais vārds kuru meklējat ir virssardze. Un par to, ka spoks runājis angliski, jūs laikam neesat kārtīgi skatījušies. Tad, kad beigās Einārs (virsardzes pārvaldnieks vai kkas tamlīdzīgs) arī prasīja kāpēc spoks runājis angliski, viens no tiem čaļiem paskaidroja, ka pastāv teorija par to, ka spoki ir universāli saziņā, respektīvi viņi var sazināties jebkurā valodā.
2 0 atbildēt
pirms dažām minūtēm noskatījos wisu..:D
2 0 atbildēt
Gaidiju ko labaku...
2 0 atbildēt
Ja godīgi,baisākas lietas var redzēt un dzirdēt Iecavas vecajā slimnīcā un Iecavas kapos.
2 0 atbildēt
jap esmu ari tur bijusi ar klasi,piedalijamies taja izrade bijam tiko atvesti ieslodzitie! interesanti gan..taja raidjuma pieradas ari tas ka amerikani mak taisit sovus..kaut kas jau tur taja cietuma ir paranormals bet vai taa ka to rada amerikanji..?..laba reklama Latvijai un Liepajai..
2 0 atbildēt
Trushiit - aha.. nosaukums bija garš! Es kad biju tur ar klasi, par laimi man neuzdeva jaut.. jo vairākreiz teica, bet neviens neatcerējās :D Tos kuri nezināja ielika tumšā istabā :D
2 0 atbildēt