local-stats-pixel fb-conv-api

Kandžas aparatu veidi un mazliet paris faktii15

123 0

 

Valūta meistaram un traktoristam

Latvijas laikā dzīšanu liedza spirta valsts monopols. Padomju varas gados tas vienkārši bija ārpus likuma, un par to draudēja reāls cietumsods. Tikai šogad likums padevies tiktāl, ka ļauj brūvēt paša vajadzībām.

Iespējams, tieši slepenības un pretlikumīgas rīcības aura, kas vējo ap šo procesu un tā galaproduktu, tagad raisa ļaužu interesi – tāda cilvēka dabas īpatnība. "Pie mums cilvēki vēl īsti nevar saprast – spēj viņi pārkāpt kandžas tecināšanai kā stereotipam vai ne," prāto starpnozaru mākslas grupas "Serde" kultūras, mākslas un kultūras mantojuma projektu vadītāja Signe Pucena.

Tikmēr ne vienam vien šī lieta saistās ar izteiksmīgām bērnības atmiņām. Kā mazs puika, kam naktī nenācis miegs, ielavījies virtuvē, ierāpies vectēvam klēpī un skatījies, kā tek. Līdz uguns rūkšana krāsnī iemidzinājusi. Kā virtuves plauktā aiz raiba aizkariņa rindojušās garkaklu pudelītes – valūta, ar ko meistariem un traktoristiem samaksāt. Kā reizi mēnesī pie radiem pilsētas daudzstāvenē ieradās onkulis ar aparātu padusē, jo viņa dzīvoklī nebijis procesam nepieciešamā tekošā ūdens. Un tad nakts pavadīta, dežurējot pie aparāta, spēlējot kārtis un spriežot par to, kā no iekšienes graut pastāvošo varu. Kā omei pie gultas uz skapīša maza pudelīte stāvējusi, no kuras viņa katru vakaru pa ēdamkarotei lietojusi.

« 1  2  3 »
123 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Kāds nepārdod tādu mantu? emotion 

Un es nopietni emotion .

SS.lv  bija pa 200 ls.  Tādu naudu es diezvai būtu gatavs maksāt. Lētāk būs pašam uztaisīt.

6 0 atbildēt

23 ir riktīgais aparāts ar ko dzīt =D 

6 0 atbildēt

ooooooooo jaaaaa taadi aparaati man pazistami

5 0 atbildēt

aceros es arii no nostastiem gadijumu vienuu .tai saucamaa psrs laikaa  meģinajaa ierobežot dzišanuu , latvietis jau nav muļķis, vara uzcelaa cukuram cenuu vai cinitos pret dzišanuu bet letiņš skatijas kaa zirņii vell letii pa pariss grašiem var dabut dzinaa no tiem varaa arii uzcelaa zirniem cenuu atkal letiņš keras pie citas izejvielas

5 0 atbildēt

labai kandžai nav ne vainas, pāris dienas atpakaļ biki palietojām...

5 0 atbildēt

dod iedvesmu uzmuķīt pašam :D

5 1 atbildēt

man ir tāda mantiņa emotion

4 0 atbildēt

pazīstamam onkulim ir tāda uzparikte.Liek iekšā visu pēc kārtas - vecas zaptes,ābolus u.t.t. īsi kodolīgii - bliezējs.bet galva nākmajā rītā nesāp :D.raksts lielisks,var redzēt ka esi ieguldījis pamatīgu darbu.

5 1 atbildēt

vislabakais ir ar burkaam kad filtree :D :)

3 0 atbildēt

"Jāņa rozes" grāmatnīcā par 1.4Ls var nopirkt grāmatu, ar aparātu shēmām un brāgas receptēm, Grāmata saucas "pašdarināts degvīns".

3 0 atbildēt

man majas ir pagraba noputejusi

2 0 atbildēt

būs jāutaisa

1 0 atbildēt

www.kandza.1w.lv

 

atbildot uz kandza komentāru " www.kandza 1w.lv moderno kandžas aparāti "  

1 0 atbildēt