local-stats-pixel fb-conv-api

Kādi esam pie stūres!35

21 1
Likās interesanti, tādēļ arī izveidoju šo rakstu. Daudziem šis raksturojums, kāds nu katrs ir pie stūres, diezgan precīzi atbilst. Dati iegūti pēc statistikas.

Auns
Auni auto vada droši, ātri un ļoti precīzi. Viņš labi jūtas trasē vai brīvos apstākļos, kur ir iespēja sevi pierādīt kā supervadītāju. Viņš jūtas milzīgi apmierināts, ja visu dara mazliet ātrāk nekā pārējie. Baudot ātruma sajūtu, Auns cenšas apsteigt visus, un dažreiz šķiet, ka arī pats sevi. Nepacietība un impulsivitāte liek viņam justies pārāk brīvi, un tas jau pārsniedz drošības robežas. Neviens tā necenšas pārskriet pie dzeltenās gaismas, kā Auns. Statistika apstiprina, ka tieši Aunu dēļ notiek visvairāk nelaimes gadījumu, lai gan zaudējumi nav lieli. Patīkamie brīži nesaistās tikai ar ātrumu, bet arī ar pašu auto. Tā ārējais izskats, krāsa, dzinēja skaņa, signāls, bremzes ir neatņemama Auna labsajūtas daļa. Ideāls variants būtu sarkans „Ferrari”. Neitrāli toņi nav domāti Aunam, jo krāsa ir daļa no vadītāja imidža un apkārtējiem viennozīmīgi jāsaprot, ka šis automašīnas īpašnieks ir Auns.
Vērsis

Vērsis- auto vadītājs ir solīds un mierīgs cilvēks. Pamatīgums dzīvē attiecas arī uz auto vadīšanu. Ne velti Vērsis ir līderis starp disciplinētākajiem auto vadītājiem. Vērsim jau automašīnas iegādāšanās vien sagādā baudu. Auto- tas ir arī pamats lepnībai, bet mašīnai ir jāpriecē arī savu ārieni konstrukciju. Vērsi apbur visi zilie toņi, ko turpretī nevar teikt par sarkano krāsu. Vērsis- Zemes stihija un tas Vērsi traukties tālāk no pilsētas burzmas mudina tieši ar auto. Ar komfortu, jebkurā laikā un tas priecē Vērša dvēseli. Vērsis nekad necietīs paviršu apiešanos ar automašīnu un viņam nav žēl naudas kosmētikai. Lai Dievs sargā to, kas būs vainīgs pie tā, ka Vērša automašīna tiks sabojāta. Ja kāds iekāros Vērša auto, tad tas var miermīlīgo Vērsi pārvērst satrakotā bullī.

Dvīnis
Dvīņi pie stūres var būt gan pedanti, gan sacīkšu braucēji. Viņi necieš vienveidīgu ceļu kustībā. Ja kāds ne no šā un ne no tā „izlīdīs” no rindas un pazudīs skatam, tad visticamāk tas būs Dvīnis, jo viņiem ir iedzimta zibenīga reakcija. Bīstamās situācijās viņi var sakoncentrēties un darboties vēl ātrāk. Šo īpašību dēļ Dvīņi no satiksmes incidentiem izkļūst ar minimāliem zaudējumiem. Viņi varētu kļūt par vislabākajiem vadītājiem, ja vien viņus nesaistītu viss, kas notiek apkārt. Dažreiz šķiet, ka viņi vispār neseko ceļam, bet ir kaut kādā autopilotā. Dvīņi dod priekšroku nelielām un lētākām mašīnām un nav svarīgi vai tā ir jauna vai veca. Dvīņiem atbilst spilgti dzeltenā krāsa. Psihologi apgalvo, ka tie, kas brauc ar dzeltenām mašīnām, labi iekļaujas dzīves situācijās un uz ceļa. Kā citas Dvīņu auto krāsas var minēt gaiši vai metāliski zilu, zaļu vai sudrabotu.

Vēzis

Vēži ir diezgan labi auto vadītāji. Viņi neuzskata par kaunu ievērot ceļa zīmes un veikt dažādus manevrus, lai visiem būtu droši. Biežās garastāvokļa maiņas nevar neiespaidot braukšanas manieri. Gan dzīvē, gan pie stūres Vēzis slēpj savu viegli ievainojamo dvēseli. Salicis visus iespējamos „par” un „pret” variantus, viņš rīkojas droši un tādēļ kļūdās reti.
Ārpus pilsētas Vēža braukšanas stils ir neuzkrītošs. Viņš zina, ka ceļš nepiedod bezatbildību, tāpēc nevienam nerada diskomfortu. Vēzis nepārdomāti nešķiež savu laiku un naudu. Viņš nekad neatstās nelaimē uz ceļa, bet- ja tur nebūs neviens cits, kas var palīdzēt. Auto Vēzim nav tikai pārvietošanās līdzeklis. Tā ir māja uz riteņiem, kur viņš labi jūtas. Vēzim automašīnā galvenais ir drošība un arī komforts. Mašīnas krāsa parasti sudrabota vai balta.

Lauva
Ceļi un ielas ir daļa no Lauvas valdījuma, kur viņš var padižoties. Mašīnu plūsmā Lauva sevi uzskata par galveno, bet pārējiem stingri jāievēro noteikumi. Lauva ir labs autovadītājs. Sevi viņš izklaidē ar ātrumu, jo vienveidīga kustība viņam apnīk. Ātruma sajūta un pats vadīšanas process viņam sagādā lielu baudu. Mašīna viņam ir viena no iemīļotākajām lietām. Tai jābūt ietilpīgai un maksimāli komfortablai. Arī visprastāko, bet savu auto, Lauva uzskatīs par vislabāko. Ja ne ārpusē, tad salonā būs kaut kas ekskluzīvs.
Lauvai nepatīk ķēpāties ar remontiem, tam ir domāti servisi. Lauva ir Saules cilvēks un tāpēc viņa acis vienmēr priecēs zeltainas nokrāsas, oranžu vai viegli brūnganu toņu auto.

Jaunava

Pedantiskajai un disciplinētajai Jaunavai būtu jābūt paraugam pie stūres. Tā arī ir ... ja vien ceļi būtu ideāli. Ir vēl viens „bet”. Kā bīstami vadītāji Jaunavas pārliecinoši ir trešajā vietā. Vai nu Merkura dāvātais nervozums, vai pārmērīgā nosliece uz sīkumiem neļauj redzēt ceļa situāciju kopumā. Tā vai savādāk, bet Jaunava riskē, jo „koku tik daudz, ka neredz meža”.
Ceļa policijai Jaunavas ir patīkami klienti- nestrīdas un neburkšķ. Jaunavai galvenais ir, lai mašīna ir kvalitatīva un droša, ērta un kalpo ilgus gadus. To, kas atkarīgs no saimnieka- viņa izdarīs. Jaunava nekad garāžā nenoliks netīru mašīnu. Parasti tā spīd un laistās. Modes lietas Jaunavu neinteresē. Ja nu vienīgi kondicionieris svaigam un tīram gaisam. Parasti Jaunavas priekšroku dod neitrālai krāsai- baltai vai pelēkai. Derēs arī bēšas krāsas un visu zaļo toņu automašīnas.

Svari

Pateicoties savai iedzimtai tieksmei pēc kārtības un harmonijas, Svari pieder pie pašiem disciplinētākajiem vadītājiem. Svari stingri ievēro likumus un pat mežā iebrauc ar piesprādzētām jostām. Visas radušās situācijas saliek divos kausos, cenšoties uz ceļa rast līdzsvara, stabilitātes un drošuma gaisotni. Kaut gan Svari paši to negrib atzīt, viņos ir savienoti divi pilnīgi dažādi cilvēki- viens enerģisks un mērķtiecīgs, otrs- neizlēmīgs un ar visu neapmierināts. Kad Svari nav līdzsvarā, pieaug iespēja kļūdīties uz ceļa.
Svari lielu vērību pievērš ārējam izskatam. Pērkot automašīnu, patīkams ārējais izskats un auto krāsa bieži ir galvenais. Ideālam tuvu ir hečbeki. Svariem nepatīk spilgtas krāsas, tāpēc arī automašīnām viņi izvēlas pasteļtoņus vai balto, kas ir neitrāls, bet prasa rūpīgu kopšanu.

Skorpions

Salīdzinājumā ar citiem, Skorpions uz ceļa pats ir sava likteņa lēmējs. Tā kā viņiem ir brīnišķīgi sabalansēts prāts un emocijas, tad tā ir arī vēlēšanās apgūt vadītāja mākas noslēpumus, analizēt kļūdas. Skorpionam pats galvenais- drošība. Viņam pietiek viena acu uzmetiena, lai novērtētu visu ceļa situāciju kopumā un momentā prognozētu tās tālāko attīstību. Parasti viņš ievēro noteikumus tikmēr, kamēr tie nav pretrunā viņa personīgajiem plāniem. Steidzoties Skorpions ir spējīgs ignorēt visu, nedomājot par sekām. Tad viņiem labāk „nekāpt uz astes”. Skorpions dod priekšroku plaši izreklamētām automašīnām. Bez drošuma tai jābūt arī spēcīgai. Biedējošu efektu rada melnā vai sarkanā krāsa- psiholoģisks efekts apkārtējiem. Arī tumšie logu stikli rada noslēpumainību, kas tik ļoti patīk Skorpionam. Arī braucot ar vecu mašīnu, Skorpions uz ceļa jūtas tāpat kā pārējie.

Strēlnieks
Klasiskais piedzīvojumu meklētājs, kurš gatavas doties vairākos virzienos uzreiz. Viņiem vienmēr kaut kur jāsteidzas. Tieši auto Strēlniek dzīvē var ienest kāroto riska elementu. Trasē viņam vajadzīgs plašums un ātrums. Viņš apdzīs kuru vajag un kuru nevajag. Kreisā josla ir kā radīta viņam. Būdams Uguns zīmes pārstāvis, viņš var uzliesmot tiklīdz kaut kas neizdodas. Strēlnieks pēc dabas ir spēlmanis un Fortūna bieži viņam ir labvēlīga. Bet, ja neveicas, tad pamatīgi. Statistika vēsta, ka ar Strēlniekiem saistīti paši „dārgākie” ceļa negadījumi. Strēlniekam mašīnu nevajag, lai brauktu uz tirgu vai veikalu. Viņa kaislība ir tāli ceļojumi. Nav svarīgi, vai viņš aizbrauks, jo priecē jau pati doma. Auto ideāls „Range Rover”. Ne smiltis, ne bez ceļi viņam nav šķērslis. Strēlniekam bauda ir pats auto- vadīšanas process un ātruma izjūta. Šīs divas lietas ir pašas būtiskākās.

Mežāzis

Mežāzis- auto vadītājs lieliski iederas ceļa situācijā un kļūst it kā par nemanāmu tā sastāvdaļu. Viņš ir mierīgs un droši kontrolē situāciju. Dvēseles dziļumos Mežāzis ir nelabojams ceļu romantiķis, bet viņa aizbildnis Saturns paģēr stingru disciplīnu un nopietnību. Avārijas situācijās Mežāzis nezaudē galvu. Viņš brauc stabili, neveic asus manevrus un bez vajadzības nemaina braukšanas joslu. Pilsētā Mežāzi ir viegli atpazīt, jo viņš pirmais bremzē pie luksofora un no vietas neizkustēsies, kamēr luksoforā neiedegsies zaļā gaisma. Auto Mežāzim ir ne tikai pārvietošanās līdzeklis, bet arī viņa sociālā statusa apliecinājums. Tas ir tāpat kā liela māja vai dzīvoklis prestižā rajonā un liela mašīna. Mežāzis ir Zemes zīme, tāpēc tā auto ir jābūt stipram, drošam un ar rūpīgu salona apdari. Ja ienākumi ir pietiekoši, tad tas varētu būt BMW. Priekšroku Mežāzis dod tumšām krāsām- melnai vai pelēkai, solīdai tumši brūnai vai tumši zila. Bet romantiski noskaņotajiem Mežāžiem derētu tumši zaļa automašīna.

Ūdensvīrs
A Ūdensvīrs, Ūdensvīrs vienmēr sadzēries ūdeni, tāpēc pie stūres nesēžas. Bet ja godīgi no avota, kura ieguvu informāciju nebija aprakstīts par Ūdensvīru pie stūres =)

Zivs

Apveltīti ar apbrīnojamu intuīciju, Zivis- vadītāji jau laicīgi jūt bīstamas situācijas uz ceļa un cenšas „aizslīdēt” pirms tām. Asi manevri sānis un priekšā braucošs auto Zivīm rada reālus draudus. Zivis izvairās no visāda veida sacensībām un viegli atļauj citiem sevi apdzīt. Zivis priekšroku dod ne visai ātrai braukšanai. Ziemas laikā viņām jābūt uzmanīgākām, īpaši kailsalā. Šai ziņā janvāris un februāris Zivīm vispār ir nelabvēlīgs.
Vismazāk Zivis vēlas, lai automašīna būtu ceļojoša reklāma vai sabiedriskā stāvokļa simbols. Viņi mašīnu uzskata tikai kā ērtības un īpaši nebēdātos, ja tās nebūtu vispār. Tāpēc viņus pilnīgi apmierina parasts modelis, kas nepiesaista uzmanību. Tāpēc tās ir nelielas un noapaļotas. Tas pats sakāms par krāsu. Zivis izvairās no pārāk spilgtām un redzamām krāsām. Viņām patīk maigi toņi, pārsvarā ar zaļu vai gaišzilu nokrāsu.

Informācija no: Labais mājas draugs visam mūžam (Sastādītāja: Brigita Zeltkalne)
21 1 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000
Lai Dievs sargā to, kas būs vainīgs pie tā, ka Vērša automašīna tiks sabojāta. emotion emotion
5 0 atbildēt
Fuck par mani nekā nav :(
4 0 atbildēt
Pilniigs Bullshit, man pilniigi neatbilst, tb pilniigi preteejs!!! un man nepatiik BMW kopumaa! O_o (ar iznjeemumiem) =)
3 0 atbildēt
Čigāns tas raxta autors!emotion Tev liekas smieklīgi apdalīt Ūdensvīrus???emotion Tā Tu tālu netiksi.. Vai nu visu par visiem, vai treknu ( - ) emotion
3 0 atbildēt
Pilniba taisniba..
3 0 atbildēt
Vēzis - vispār lielākā daļa tur ir taisnība. Es pa koplietošanas ceļiem nemēdzu ārdīties. Braucu normāli. Taču, ja sagribās trakot, tad maucu uz trasi, kas nav tālu no manām mājām. (Tas LV). Anglijā trakošanai gan nav laika. Ja ir laiks, tad apceļoju to zemi.
3 0 atbildēt
Pag es pavisam aizmirsu izlasit savu :D
3 0 atbildēt
Strēlniekam viss ir 99% taisnība, vienīgi kļūdiņa ir par Range Rover :( RS4 iet ātrāk ;) :D
2 0 atbildēt
bullshit. 10% pateisiba.
2 0 atbildēt
juutos abizjots
2 0 atbildēt
Udensvīrus apbižo
2 0 atbildēt
nuu Vezim diezgan precizi viss, bet tomer ik pa laikam patiik paplosiities... un par mashinas kraasu es iisti nepiekristu!
2 0 atbildēt
Zālītis tagad ej pie Brigitas Zeltkalnes un ieliec viņai treknu mīnusu uz pieres =DD Ja būtu izlasījis pēdējo teikumu, tad būtu sapratis, ka ne jau es šo visu sastādīju, Ūdensvīru apdalīt nebija mana ideja =D Zālītis, un ko tev čigāni izdarījuši? =D Nav smuki tā mētāties ar vārdiem! =)
2 0 atbildēt
Es pa zivīm nepiekrītu !
2 0 atbildēt
Par skorpionu 90% taisniiba :)
2 0 atbildēt
par mani nebija nekā.. XD nais.. :D
2 0 atbildēt
Es tak nesen vel iju ielicis rakstu kur bija rakstits ka jaliek bilde tak :D :D :D Bet ta super raksts +
3 1 atbildēt
pilniigs meesls un muljkjiibas
2 0 atbildēt
par vērsi ar diezgan labi, tik krāsas toč sajauktas..
2 0 atbildēt
Hell yeah :D skorpions :D kraasa atbilst nu jaa un tiktie6aam dro6iiba pirmajaa vietaaa :)
2 0 atbildēt