local-stats-pixel fb-conv-api

Kā var pastāvēt šāda netaisnība.31

129 3

Sveiki spoki. Šodien tiku smagi šokēts par Tiesu sistēmu Latvijā. Es, personīgi, nespēju saprast, kā var pastāvēt šāda netaisnība vienā mazā valstī.

Tātad. Stāsts ir sekojošs:

Policistam, kam jāaizsargā Latvijas valsts iedzīvotāji no vardarbības un noziedzības, par cilvēka sabraukšanu ar dienesta auto, pietam, alkohola reibumā un aimukšanu no notikuma vietas Ludzas rajona tiesa piespriež TIKAI 2 gadu un 4 mēnešu ilgu cietumsodu un tiesību atņemšanu uz 5 gadiem - NOSACĪTI. Tas nozīmē, ka tas stāsies spēkā tikai, ja šis "kārtības sargs", šo 2 gadu un četru mēnešu laikā neizdarīs jaunu noziegumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību un izpildīs tiesas uzliktos pienākumus.

Bet, par 53 gadus veca vīrieša, kura nāvē, sākotnēji, netika vainots neviens, nožņaugšanu argumenta laikā un vaļsirdīgu atzīšanos policijā, kam sākotnēji pat policija nav ticējusi, tikai pēc aizgājēja ekshuminācijas piespriesti 6 gadi cietumā. Neuzskatu, ka tas ir būtiski, bet atzīties vīrietis bija ieradies alkohola reibumā. Un lai cik aizdomīgi neiktos, tiesa piesprieda, un es citēju - "likumā noteikto mīkstāko sodu".

Te, man rodas jautājums: "Pēc kāda principa tiek tiesāti cilvēki Latvijas Republikā, ja likumā ir teikts, ka visi ir vienlīdzīgi un visi tiek sodīti vienlīdzīgi?" Kāds ir jūsu viedoklis? Uzskatu, ka ir netaisnīgi, ka jācieš ir ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušā ģimenei, gan dēļ traģiskā notikuma, gan tā, ka Latvijas tiesu sitēma nespēj adekvāti sodīt likumpārkāpēju, kam likums būtu jāciena vairāk par mums visiem! Tādēļ arī izsaku visdziļāko līdzjūtību abu upuru ģimenēm.

*!* Šis raksts nav veidots lai, jebkādā veidā, mīkstinātu vai attaisnotu kāda sodu. Abi noziegumi ir briesmīgi un vienlīdz šausminoši un abi tiesātie ir noziedznieki . *!*

Policists slepkava: http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas/403084-policists_dzeruma_nogalina_cilveku_un_sanem_nosacitu_sodu

Jaunietis slepkava: http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas/403082-liepaja_virietis_atzinies_ieprieks_nezinama_slepkaviba

Krimināllikums : http://www.likumi.lv/doc.php?id=88966

129 3 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Viedoklis.
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 31

0/2000

Demokrātija ibio... Visi ir vienlīdzīgi, tikai citi vienlīdzīgāki

16 0 atbildēt

dziive nav godiiga, samierinies.

7 0 atbildēt

Parasti es vainotu nepilnīgo demokrātiju un pārāk mīkstās cilvēktiesības, kuras vienkārši NEVAR būt tādas pašas kā normāliem cilvēkiem, priekš tādiem indivīdiem, kas paši ir ignorējuši kāda cilvēka cilvēktiesības uz normālu, nesačakarētu dzīvi vai tiesības dzīvot, kā tādas. Bet nu šajā gadījumā es nesaprotu, kur ir jebkāda loģika. Labi sakari un vairāk nekas. 2 pamatīgi vainu pastiprinošie faktori, + vēl policistam, kuram reāli vajadzētu rādīt citiem piemēru, ja vien tas riteņbraucējs ar asiņainām acīm, putojošu muti un mačeti rokā neskrēja virsū policistam, es nespēju pat iedomāties nevienu citu iemeslu, kā par šo var dabūt praktiski nekādu sodu.

 

"Visi šajā pasaulē ir vienlīdzīgi, bet daži ir vienlīdzīgāki par citiem..."

 

2 0 atbildēt

Tukša tukšu salmu kulšana. 

1 0 atbildēt

NEKAS JAUNS, PAR NOZELU

1 0 atbildēt

vakar lasot tvnet tieši par šito domāju. kas par na*uj. 

1 0 atbildēt

latvijaa par slepkaviibu piespriezh 2 gadus , bet par nelegaalu piipju razhoishanu 15 gadi :D

1 0 atbildēt
Zin avatarsZin

nav jau taa ka advokaata profesionalitaate arii nespeele lomu....

0 0 atbildēt

par latviajs tieslietu sistemas logiku vel zinatnieki stridas...

 

pec kada principa to tikai Velns zin.moska loze?

1 1 atbildēt

Man šie tiesas spriedumi šķiet loģiski. Ja cilvēks alkohola reibumā kādu nobrauc, neatkarīgi no tā vai tas ir policists, prezidents vai metinātājs Valērijs, viņam nav bijis nodoma kādu galēt nost. Tas ir traģiski un viņš ir vainīgs, jo alkohola reibumā braukt nedrīkst, taču nogalināt nevienu negribēja.

Savukārt, ja cilvēks kādu nožņaudz, tad grūti iedomāties, ka viņš to izdarījis aiz neuzmanības vai netīšām. Viņš vēlējās otra cilvēka nāvi un attiecīgi rīkojās.

0 0 atbildēt

Nu ir tā mūsu tiesu sistēma nepilnīga,pat aplama,bet nav jau tik apjēmīgu cilvēku kas kaut ko lietas labā darītu,studējiet un uzlabojiet to.

0 0 atbildēt

palasot vairak sprtiedumu tie nekad nav godigi un adekvati

venlidzigi mes esam tikai kapaa

0 0 atbildēt

kam no tā labāk, ja ilgāk sēdēs? ilgāk tavus nodokļus patērēs?

labāk tam dzērājam naudas sodu - vismaz ģimenei labums

2 3 atbildēt

Katrs gadījums ir individuāls. Šobrīd studēju juridiskajā fakultātē. Cilvēkam, kurš nav ar šo nozari saistīts, to varbūt ir grūtāk saprast, tomēr tā ir. Turklāt - šie ir tikai daži fakti, noteikti ir daudz svarīgu šeit neminētu apstākļu.

1 3 atbildēt

jāiet kaut ko iekost.

0 2 atbildēt