local-stats-pixel fb-conv-api

Kā radīt uguni :)7

94 0

Sveiki, pastāstīšu jums vienu joku kā var iegūt uguni pavisam vienkārši. Asprāši kuri grasās teikt ka tam mums ir sērkociņi, šķiltavas utt, var neteikt man to :) Tas ir tāds joks kuru var pamēģināt katrs mājās. Uz savu atbildību protams.

Kas būs vajadzīgs:

1. 9 voltu baterija (krona). Parasti mājās ir katram kaukur. Ja nē tad jebkurā veikalā par apmēram 60 santīmiem var nopirkt. Ieteicams lai baterija būtu diezgan pilna.

2. Vīkšķīša gabals. Tas ir tas vīkšķītis ar ko berž katliņus utt. Viņš ir no tādām sīkām stieplītēm. Ieteicams lai būtu lietots, jo kad ir ar mazgāšanas līdzekli, var sanākt tikai dūmi. Bet ja kādam mājās ir tā saucamā tērauda vate tad to var izmantot. Tas pat ir ieteicamāk, lo viņa ir smalkāka.

Sākam:

1. Noplēšam no vīkšķīša vai tērauda vates ruļla gabaliņu un pirkstos to saplūkājam tā, lai spīd cauri gaisma, bet ir vienā gabalā.

2. Izejam virs izlietnes vai vislabāk pagalmā un liekam klāt bateriju.

*** Nekādā gadijumā neturēt virs sevis, jo degs metāls un izdedzinās ādā caurumus!***

3. Paberzējam bateriju gar vīkšķīša gabalu un skatamies kas notiek. Pikai skatamies lai nav pārāk tuvu pirkstiem, metāls degot ir ļoti karsts. Nemēģinam to nopūst, jo varat uzpūst uz rokām karsto metālu. Tāpēc vajadzeja pie izlietnes vai ārā.

Kam bija jānotiek:

Vīkšķīša gabaliņam pie baterijas bij jāsāk kust un sprakšķēt un spīdēt. Aizdegas viena vai divas stieplītes un tās aizdedzina viena otru. Ja vīkšķīša gabalu ieliek tualetes papīrā, tas aizdegas. Vislabāk ir vējā jo tad arī dzirksteļo stiprāk. Tumsā vēl neesmu mēģinājis.

Ja kāds mēģina vai jau kko tādu ir mēģinājis, tad pastāstat kas sanāca :)

94 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

pūst nedrīgst, bet vējā ir forši! emotion

2 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " kjurmaa dara liidziigi, tikai ar parastu meta... " nu jam, viss var būt, tik kur tu kjurmē dabūsi bateriju un drātis :D

2 0 atbildēt

McGaivers  emotion

1 0 atbildēt

Ieteicams lai baterija būtu diezgan pilna. ))))ko tu ar to domaji :D diezgan

0 0 atbildēt

nēzvai

0 0 atbildēt