Banāni - gan sagriezti gabalos (viens banāns ne vairāk kā 3 gabaliņos), gan ķekaros.
Apelsīni - sagriezt ripiņās ar visu mizu vai pasniegt nemizotus, līdzās noliekot augļu nazi.
Āboli, bumbieri - blakus nolikt augļu nazi, ar kuru tos sagriezt četrās daļās.
Ananasi - sagriezt nemizotus trlsstūrveida gabalos un ēst ar deserta nazi un dakšiņu.
Arbūzi, melones - sagriezt nemizotus šķēlēs un ēst ar augļu nazi un dakšiņu.
Persiki, aprikozes - pārgriezt uz pusēm un izņemt kauliņus. Hurma - sagriezt četrās daļās (kā tomātu) un ēst ar augļu nazi un dakšiņu.
Ķirši - ņemt ogas aiz kātiņa, apēst mīkstumu, bet kauliņus izbīdīt salvetē.