local-stats-pixel fb-conv-api

Kā pagatavot vannas burbuļbumbu?19

126 2

 

 Pagatavo smaržīgu vannas burbuļbumbu un nones viņai jumtu! Labi, es nemaz neceru, ka džeki šito darīs, bet dāmas - iesaku pamēģināt, tas aizrauj. Un nav sarežģīti! Tas ir arī veselīgāk, jo netiek pievienotas dažādas vielas, kas atstāj ne tik labu iespaidu uz ādu un organismu..
(un puiši, ja nu tomēr, tad vēl var mierīgi pagūt līdz sirsniņdienai-Valentīndienai..)
 

Vajadzīgs


soda (2 devas jeb divas attēlā redzamās 25ml glāzītes)
kukurūzas vai kartupeļu ciete (1 deva jeb viena 25ml glāze)
citronskābe (1 deva jeb viena 25 ml glāze)
kosmētikas (bāzes) eļļa (~2,5 ēdamkarotes) (attiecīgi, ja taisa uzreiz vairāk, tad arī eļļu vairāk)
ēteriskā  eļļa pēc smaržas (daži pilieni)

+ traukus, kurā veidot bumbas (ja nevari dabūt apaļu trauciņu, var izmantot mazas plastmasas glāzītes, ledus taisāmo trauku u.c.)
+ jebkas, ko vēlies pievienot klāt, smaržai, krāsai vai iedarbībai
es izmantoju mandeļu eļļu, bet principā var izvēlēties sev piemērotāko. Mandeļu eļļa ir piemērota jebkura tipa ādas kopšanai. Vieglas taukskābes, minerālvielas, aminoskābes un vitamīni regulē šūnu oblatumvielu līdzsvaru, padarot ādu gludāku un elastīgāki.

 

1.solis


Atsevišķos traukos sajauc 1) soda + ciete 2) citronskābe+ kosmētiskā eļļa + ēteriskā eļļa
Samaisi katru trauku.

 

2.solis


Pievieno eļļaino masu sodai+ cietei un (velams ar roku) samaisi visu kopā, līdz veidojas daudzmaz viendabīga nedaudz lipīga masa. Ja viss ir pārāk sauss, tad var pievienot vēl nedaudz eļļas vai uzsmidzināt kādu šķirdrumu uz spirta bāzes-piemēram, kumelīšu tinktūru. (Pieļauju, ka var arī parastu šnabi) Es pat pamēģināju savas iemīļotās smaržas un ieguvu lielisku rezultātu.

 

3.solis


Pievieno papildu sastāvdaļas- krāsvielas, sausos materiālus. Esmu mēģinājusi pievienot maltu kafiju (esot labi pret celulītu) un kaltētas rožlapiņas.
Vaļa fantāzijai! Neatradu veikalā pārtikas krāsvielas, bet arī tas varētu būt interesanti. Galvenais, neko, kur ir ūdens..
Man padomā pievienot arī piena pulveri, bet vēl neesmu izmēģinājusi. Varbūt medu..

 

4.solis


nedaudz ieeļļo trauciņu, kurā taisīsi šo brīnumu un diezgan kārtīgi saspied iekšā sagatavoto masu. Atstāj, lai masa sacietē. Ja trauks ir noslēgts (piem. bumba), tad pēc pāris stundām izņem jau nedaudz sacietējušo masu laukā, jo tad viņa labāk žūs. Arī no cita veida traukiem var izņemt laukā, lai viss ātrāk izžūst. Ideāli ir ļaut visam žūt pāris dienas.

 

5.solis


Iesaiņo, dāvini, ej vannā vai galu galā taisi vēl!

 

Brīdinājumi

Masas "mitrināšanai" var izmantot tikai kaut ko stipri alkoholisku, jo ar ūdeni soda+citronskābe sāk savu reakciju un viss notiks vēl pirms pagūsi saliet vannā ūdeni..  (pēdējā bildē rozīgie, bet porainie veidojumi faktiski vairs ūdenī "nemuzierēs" (nenotiks reakcija), jo tas jau notika, kad pievienoju destilēto ūdeni, ko, acīmredzot, nevajadzēja darīt)

Šie veidojumi gan ir trauslāki par veikalā nopērkamajiem, tāpēc apejies ar tām uzmanīgi! (attēlos var redzēt, ka man arī viena bumba pārvērtās par divām pusbumbām)   Piezīmes

skeptiskajām  lēdijām- palasiet veikalā dabonamo bumbu saturu- viss tas pats + kaut kas ķīmisks..

šādu masu var izmantot arī kā skrubi...vismaz es tā darīju, kad pirmā bumba man izjuka sākotnējā receptē, ko es atradu, bija jāpievieno nedaudz destilēta ūdens, bet tad man viss izreaģējā, otreiz vairs ūdeni nepievienoju un man sanāca daaaudz labāk. Nemaz nerunājot par to, ka tas ir sirsnīgi, ja gatavo burbuļbumbu kā dāvanu - tas nav arī dārgi. Citronskābes mazā paciņa Ls0,14, Kartupeļu ciete Ls0,32 (pietiks daudz bumbām), soda man bija mājās, cenu nepateikšu, bet arī nav dārgi. Lielākais "smagsvars" šeit ir eļļas -  eļļa 100ml Ls 2, 99 un tikpat vēl ēteriskā eļļa, bet to vajag pavisam, pavisam maz.

Reklāma


126 2 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://solipasolim.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 19

0/2000

atbildot uz neko komentāru "Labāk es tomēr nopērku to bumbu, nekā noindēju ... "  Drīzāk ar pirktu noindēsi! Te vismaz skaidrs no kā!

14 0 atbildēt

Labāk es tomēr nopērku to bumbu, nekā noindēju savu krānu, ejot vannā ar paštaisītu bumbu...

14 0 atbildēt

Eh labāk nopirkt nekā mocīties..:D

9 1 atbildēt

Jā puiši varat PAGŪT līdz SIRSNIŅDIENAI 2011. gadā!! :D :D :) :) 

7 0 atbildēt

Labais :) Baigi patiik taas bumbas :)

6 0 atbildēt

LĒTĀK paļubomu sanāk nopirkt šo burbuļbumbu,nekā pašam taisīt! Un arī veikala bumbas noteikti drošāk lietot,kā jau bija NEKO  teicis!!! :D:D

8 3 atbildēt

labprāt patiešām pirku, bet tagad stendera produkcijai tā kvalitāte kritusies- kopš galvenās ražotnes uz ķīnu pārcēla.  Phee...

par rakstu ++

4 0 atbildēt

Laba shtelle;)

4 0 atbildēt

jā man ar šitās bumbas dikti patīk, pati vienreiz taisīju pēc šitās pašas receptes, un sapratu ka vieglāk, ērtāk un kvalitatīvāk ir nopirkt :)

bumbas itkā sanāca tikai arī 3 dienas žūstot bija ārkārtīgi trauslas, un iesaiņot nekādi nevarēja jo drupa :( vienīgā iespēja bija arstāt burbuļu pulverīti :P

3 0 atbildēt

man ljoti patiik wannas burbujlbumbas... winjas ir tik forshas... :D

3 0 atbildēt

pati neuzdrošinos taisīt :D labāk nopērku ''stendera''

4 1 atbildēt

var jau arii nopirkt emotion

3 0 atbildēt

būs jāpamēģina :)

2 0 atbildēt

forshi.. patiik :)

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

Vajadzēs pamēģināt

0 0 atbildēt

viss jau ok, bet kur tos trauciņus raut?

0 0 atbildēt

forši! būs jāpamēgina! :)) +

0 0 atbildēt