local-stats-pixel

Kā izvēlēties krāsas guļamistabai?0

19 0
Krāsa var lielā mērā ietekmēt uztveri, jūtas un attiecības starp cilvēkiem. Dažādas krāsas izraisa dažādu noskaņojumu un rosina dažādas pārdomas. Guļamistabā, kur Jūs atslābināties pēc iespaidu pilnām dienām ir svarīgi izvelēties piemērotas krāsas.

Psiholoģi jau daudzus gadus pēta krāsu ietekmi uz cilvēkiem. Daudz tika atklāts, bet interesants ir fakts, kā krasam nav vienāds efekts dažādas valstīs. Piemēram Ķīnā sarkana krāsa nomierina cilvēkus, bet ASV paaugstina agresivitātes līmeni. Tādā veidā var droši secināt kā krāsu ietekmē tomēr ir ļoti individuāla un atkarīga no cilvēka personības īpatnībām.
Ja vēlāties izvēlēties pareizas krāsas savam interjeram Jums jāvēršas pirmām kārtam pie sava iekšēja "ES" un saprast kāda krāsa izraisa pozitīvas un kāda negatīvas izjūtas.
Aizveriet acis un iztēlojieties sekojošās krāsas : sarkana, oranža, dzeltena, zila, zaļa, violeta, baltā un melna.
Tagad, kad Jūs izvērtējat savas izjūtas no šīm krasam, mēs piedāvājam palasīt par to, kā tas ietekmē citus cilvēkus.
Saskaņā ar pētījumiem:
Baltā un melna - pretpola krāsas. melna piesaista uzmanību, bet arī liek guļamistabai izskatīties drūmi kā arī padara to vizuāli mazāku. Melna krāsa dažreiz var pasliktināt cilvēka noskaņojumu, tāpēc bīstami, ja guļamistabā sienas ir melnas. Tā var parādīties slikti sapņi- murgi.
Tai pat laikā, tas pretstats- balta krāsa, var laupīt iedvesmu. Balts pozitīvi un nomierinoši iedarbojas uz mūsu sajūtam, bet var tās par maz stimulēt. Balts atstaro gaismu, mazinot gaisa temperatūru un radot svaiguma sajūtu.
Maigās smilškrāsas radīs guļamistabā mājīgo atmosfēru, ja Jūs pareizi piemeklēsiet toni. Brūna krāsa atgādina par ģimeni, rada miera izjūtu. Oranža- ļoti pozitīva krāsa, bet var izraisīt ēstgribu- uzmanieties lai naktī nevajadzētu apmeklēt ledusskapi. Dzeltena krāsa iedarbojas ļoti pozitīvi, bet īsu laiku, ja Jūs esat uzturējušies dzeltenā telpā ilgi tas var novest pie aizkaitinājuma.
Zila un zaļa krāsas nomierina un līdzsvaro. Tas asociējas ar dabu un jūru. Intensīvi izmantojot šīs krāsas guļamistabā Jūs varat tiešam mierīgi atpūsties miegā. Zils arī apslapē bada sajūtu.
Sarkana krāsa uzmodina. Ja Jums ir bezmiegs- neizmantojiet sarkano guļamistabā. Tomēr ja Jūsu attiecības ar partneri vairs nav tik asas - sarkanā ir ļoti piemērota, jo tā piešķir enerģiju un pastiprina seksuālas sajūtas. Ļoti laba krāsa gultasveļai, jo kad apnika, var ātri nomainīt.
Toņi arī ir ļoti svarīgi. Bet vissvarīgākais - tā ir Jūsu guļamistaba un Jūs izvēlāties priekš sevis
19 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.imebeles.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000