local-stats-pixel fb-conv-api

Jūs varbūt smiesieties, bet virs Indonēzijas uzsprādzis mete7

12 0
Virs Indonēzijas uzsprādzis meteorīts, kura diametrs varētu būt 10 metri. Sprādziena jauda bija 50000 tonnu trotila ekvivalentā. Par sprādziena detaļām vēsta „New Scientist”. Sprādziens noticis 8. oktobrī pulksten trijos pēc Grinvičas. Vadoties no sprādziena jaudas, zinātnieki noteica aptuvenu objekta diametru. Tā kā sprādziens notika 15 – 20 kilometru augstumā, nekādas sekas Zemei tas nesagādāja. Pie kam, līdz sprādzienam, meteorītu nebija pamanījis neviens teleskops, ziņo 2v.lv.
Pašu sprādziena brīdi „uztvēra” vairāki, zemā frekvencē darbojošies teleskopi. Debesīs palikušās svītras uzfilmēja Indonēzijas plašsaziņas līdzekļu līdzstrādnieki. Sīkāki sprādziena raksturlielumi atrodami NASA interneta vietnē.
Kā precizē aģentūra RIA Novosti, meteorīta sprādziena troksni, vietējie iedzīvotāji uzskatīja kā Krievijā taisītā iznīcinātāja SU šāvienu troksni. Šādas lidmašīnas atrodas Hasasudinas kara bāzē.
Pēc ekspertu novērtējuma, meteorīti ar diametru  5 – 10 metri Zemes atmosfērā nonāk vienu reizi 2 – 12 gadu laikā. Objektiem, kuru izmērs šķērsgriezumā ir mazāks nekā 100 metru, cieši sekots netiek. Taču meteorīti, kuru diametrs ir lielāks par 20 metriem ir spējīgi radīt visai nopietnas sekas.
Pavisam nesen plašsaziņas līdzekļos parādījās ziņas par 62 iepriekš nezināmiem meteorītu lietiem. Starptautiskā astronomijas savienība ir atzinusi 64 lietu esamību un vēl trīssimts (neskaitot šīs 64) gaida astronomu atzīšanu.


12 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
TELE2 cenšas ielauzties Indonēzijas tirgū
8 0 atbildēt
Un atkal TELE2 :D
4 0 atbildēt
MUĻĶĪBAS, LMT reklāma ! emotion
3 0 atbildēt
benzins, šis bija labs :D
3 0 atbildēt
"Sīkāki sprādziena raksturlielumi atrodami NASA interneta vietnē. " nevelies pateikt kaada ir adrese? :)
2 0 atbildēt
LMT sah mats...
1 0 atbildēt
haha :D
0 0 atbildēt