local-stats-pixel

Jupīters apsteidz Saturnu6

5 0
Eiropas Kosmosā aģentūra (ESA) un Savienoto Valstu NASA paziņojušas, ka nākamā starpplanētu misija dosies uz Jupitera, nevis Saturna pavadoņiem. Par to teikts ESA mājas lapā publicētajā paziņojumā. Šāds lēmums pieņemts pēc abu kosmisko aģentūru oficiālo pārstāvju tikšanās pagājušajā nedēļā. Līdz 2007. gadam ieskaitot ESA un NASA izstrādāja misijas uz Jupiteru un Saturnu atsevišķi. 2008. gadā tika pieņemts lēmums apvienot abu aģentūru izstrādājamos projektus, un tagad Eiropas un Amerikas speciālistiem izdevās vienoties par prioritātēm.
Pēc inženieru vārdiem, iemesls kāpēc tika izvēlēta tieši Jupitera misija ir tas, ka tā ir vieglāk realizējama. Lieta ir tāda, ka lidojums uz Saturnu prasa liela daudzuma sarežģītu tehnisku uzdevumu risinājumu. Piemēram, misijas ietvaros bez visa cita ir paredzēts Titāna atmosfērā palaist aerostatu.
Misijas ietvaros, 2020. gadā uz Jupitera pavadoņiem paredzēts nosūtīt divus – amerikāņu un eiropiešu, kosmiskos aparātus. Abas zondes gāzes giganta mēnešus sasniegs 2026. gadā. Tiek plānots, ka misija ilgs trīs gadus. Galvenie pētījumu mērķi būs Eiropa, Ganimeds, Io un Kallisto.

5 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000
Neko nesapratu, bet tāpat + emotion
1 0 atbildēt
vo vo :D un bildite izskatas smuka :)
1 0 atbildēt
Par sito jau biju dzirdejis! Bet lieku + lai veel kko tadu interesantu par visumu liktu. emotion
1 0 atbildēt
emotion
1 0 atbildēt
Vienigais ko es no sita visa sapratu bija tas kas attelots taja bildiitee :D:D
0 0 atbildēt
kas tur ko nesaprast. missija atrast dziiviibu uz jupitera pavadonjiem.
0 0 atbildēt