Turklāt nevis ar vienkārši nosaukumu "Jelgavas cukurs", bet gan ar dizainu, kas līdzīgs līdzšinējā "Jelgavas cukura" iepakojuma dizainam. Vai nav visīstākā Latvijas patērētāju krāpšana?
Vispirms valsts vara, pakļaujoties Eiropas Savienības spiedienam, likvidē mūsu cukurrūpniecību, bet pēc tam atļauj maldināt pircējus, par Jelgavas cukuru uzdodot tādu, kas tāds nav! Vai tad kāds pircējs lasīs uz pakas ar maziem burtiņiem uzrakstīto "Made in Germany" vai ko tamlīdzīgu? Viņš ieraudzīs veikalu plauktos "Jelgavas cukura" paku un nopirks to, visā pārliecībā domājot, ka nopircis pašmāju cukuru. Domāju, daudzi pat nav dzirdējuši par Jelgavas un Liepājas cukurfabriku likvidāciju, jo vēl šobrīd veikalos ir pieejams šo ražotņu saražotais cukurs. Citi savukārt neaizdomāsies līdz tādai nekaunībai, ka "Jelgavas cukurs" patiesībā varētu nebūt Jelgavas. Turklāt šis nav "Holandes" vai "Krievijas" sieru gadījums. "Jelgavas cukurs" nav cukura šķirne, bet gan identifikators konkrētai ražotnei - Jelgavas cukurfabrikai, kuras ražoto cukura paku dizainu izstrādāja vēl pirmskara Latvijas laikā. Ja 2008.gada beigās tirgū parādīsies ārzemēs ražots cukurs ar nosaukumu "Jelgavas cukurs", tā būs patērētāju krāpšana!
Raksts ņemts no: http://iesalnieks.blogiem.lv/2007/12/10/10491.html
P.S. Ja ir vēlme nopirkt "Jelgavas cukurs", kas ražots, nu jau NE LATVIJĀ, ar ne Latvijas izejvielām, tad to var izdarīt Latvijas bodītēs. Un, protams, uz cukurpakas, ražotājvalsts kā parasti norādīta ar maziem (mikroskopiskiem) burtiņiem.