local-stats-pixel

Jauns nodoklis! :345

28 2
Autortiesību aģentūra AKKA/LAA kopā ar Kultūras ministriju izdomājusi ar nodokļiem aplikt dažādas atmiņas kartes, datoru cietos diskus, videokameras, portatīvos un plaukstdatorus, kā arī mobilos telefonus, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga». Šādu nodokli vēlas ieviest, jo visās šajā ierīcēs to lietotāji kādreiz varētu ierakstīt darbus, par kuru izmantošanu jāmaksā autortiesību nodeva. Iespējams, ka jauno nodokli varētu pieņem jau pēc gada. Bet lietotājiem, kas ierīces neizmantos ar autortiesībām aizsargātas mūzikas vai citu materiālu lietošanai iespēja no nodokļa izvairīties nebūs. Autortiesību aģentūra aizbildinās, situāciju salīdzinot ar pensijām – arī pensionāriem tās izmaksā no iedzīvotāju sociālā nodokļa, neatkarīgi no tā, vai maksātājam ir pensijas vecuma radinieki, vai nav. Jaunais nodoklis mobilajiem telefoniem un citām ierīcēm varētu ienest vismaz 300 tūkstošus latu gadā. Tas gan ir mazāk, nekā nodeva par tukšajiem kompaktdiskiem un DVD, no kuriem pirms gada iekasētā autortiesību nodeva bija tieši pusmiljons.

Atkal pierādās teiciens, ka NEKAS nav par brīvu! Sad, but true.

Diskutējam.
28 2 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 45

0/2000
iCare - soory - nepamanīju - vainnīgs... :)
1 0 atbildēt
1) cik atminos, ar viņiem jau bija tracis par to, ka pēc likuma "aģentūra" nedrīkst iekasēt naudu (varbūt likums ir izmainīts); 2) man, kā mūziķim, gribētos zināt, cik viņi iekasē no mēdijiem, koncertu organizatoriem utt naudu, un cik viņi samaksā man, un cik liela ir naudas starpība, kas paliek šai aģentūrai? vai man ir jābaro kautkādi liekēži? un tie vēl izdod nevienam nevajadzīgu avīzi ar x vārdu mīklām uz vāka par manu naudu..
1 0 atbildēt
Pofig, tas nodoklis nebūs jūtams!
1 1 atbildēt
Es pilnīgi esmu par šito lietu :P dzirdēju ka cena varētu palielināties apm par 1 ls tādām lietāk kā diskiem un atmiņas kartēm :P
2 3 atbildēt
No vienas puses taisnība jau ir bet no otras valdība sux! emotion
2 3 atbildēt
« 1  2  3 »