local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunie projekti (5 in 1)5

5 0
APVIENOJU PIECUS RAKSTUS NO APOLLO. PAR TO, KAS PASAULĒ DRĪZ KAUT KAD GAIDĀMS :) _________________________________________________________________________________________ Pasaulē augstākais tornis tiks atklāts 9. septembrī Pasaulē augstākās ēkas — «Burj Dubai» — celtniecība Apvienotajos Arābu Emirātos nonākusi finiša taisnē, sasniedzot 818 metru augstumu. Oficiālā debesskrāpja atklāšanas ceremonija paredzēta 2009. gada 9. septembrī, raksta «Arabian Business», atsaucoties uz būvniecības darbu direktora vietnieka Didjē Bosredona teikto.

Pēc viņa teiktā, debesskrāpja būvniecība ir pabeigta. Ēkas pēdējo daļu montāža pabeigta pagājušā gada decembra beigās. Pašlaik tiek veikti apdares darbi. Turklāt celtniekiem vēl būs jāveic debesskrāpja infrastruktūras organizācijas darbi, jāizbūvē piebraucamie ceļi un jāaprīko ēka ar kanalizācijas sistēmu.

Bosredons atzīmējis, ka būvniecība jebkurā gadījumā tiks pabeigta ieplānotajā termiņā, neskatoties uz globālo ekonomisko krīzi.

Atgādinām, ka sākotnēji debesskrāpi bija plānots pabeigt 2008. gadā (torņa plānotais augstums bija 900 metru), pēcāk celtniecības darbu beigu datums sakarā ar interjera pārveides darbiem tika pārnests uz 2009. gada septembri. _________________________________________________________________________________________ Dienvidkorejā izaug zaļo pakalnu pilsēta Dienvidkorejas valdība un koncerns «Daewo» noslēguši vienošanos, saskaņā ar kuru 35 km attālumā no valsts galvaspilsētas Seulas tiks uzcelta jauna nākotnes pilsēta, kurai jau ir dots vārds — Gvandžoua (Gwanggyo). Par jaunās pilsētas galveno elementu kļūs augstceltnes, kas būs veidotas zaļu pakalnu formā.

Jaunajā pilsētā dzīvos 77 000 iedzīvotāju. Par tās centra projektēšanas konkursa uzvarētāju kļuva Holandes kompānija «MVRDV», kas piedāvāja visai oriģinālu arhitektūras risinājumu. Arhitekti nodomājuši izmantot tikai līganas līnijas, un celtnes izskatīsies pēc cita uz cita uzliktiem gredzeniem, kuru ārpusē būs izvietoti zaļie stādījumi. Pilsētas centrs būs daudzfunkcionāls.

Šeit plānots uzcelt birojus 48 000 kvadrātmetru platībā, 200 000 kvadrātmetrus dzīvojamo platību, vēl 200 000 kvadrātmetri platības tiks nodoti kultūras, tirdzniecības, izklaides un izglītības objektiem. Paredzēts uzcelt arī 200 000 kvadrātmetru lielu autostāvvietu. Zaļās pilsētas autori, protams, lielu uzmanību pievērš ekoloģijas jautājumiem. Pašlaik projekts atrodas noslēguma apstiprināšanas fāzē. Pēc tam tiks noteikta tā galīgā tāmes vērtība. Plānots, ka jaunās pilsētas celtniecība tiks sākta 2011. gadā.
_________________________________________________________________________________________ Dubaija prezentē «Visumu» un «Trīs grācijas» Apvienoto Arābu Emirātu attīstītāji turpina cīņu ar krīzi, ceļot jaunus projektus.

2008. gada beigās Dubaijā tika pieteikts jauns salu projekts. Šoreiz attīstītāju kompānija «Nakheel» paziņoja par projektu, saskaņā ar kuru jūrā tiks uzbērta mākslīgu salu līnija ar nosaukumu «The Universe» («Visums»). Projekts atradīsies starp Dubaijas krasta līniju un salu projektu «The World» («Pasaule»). Raugoties uz to no putna lidojuma, «Visuma» salu kontūras atgādinās Sauli, zvaigžņu sistēmas un galaktiku spirāles.

Savukārt decembra beigās publikai kļuva pieejami Dubaijas līča iekārtojuma koncepcijas vizuālie materiāli. Šā projekta nosaukums ir «The Three Graces» («Trīs grācijas») un to veido no trim augstceltņu torņiem sastāvošs arhitektūras ansamblis. Augstceltnes būs savienotas ar gājēju tiltiem, kas būs iekļauti projekta «gaisīgajā» koncepcijā.

_________________________________________________________________________________________
Abū Dabī negrib atpalikt Dubaijas kūrorta slavas lauri nedod mieru citam Apvienoto Arābu Emirātu emirātam — Abū Dabī. Šeit redzamā vizualizācija ir Al Dana rajona jaunās kūrorta piekrastes Al Raha kompleksā apbūve. Tās piekrastes līnijas garums ir 10,5 km. Šajā rajonā tiks izmantota jaukta apbūve.Pasūtītāji nodomājuši nodrošināt augstas kvalitātes dzīves un atpūtas apstākļus, kā arī lieliskus nosacījumus biznesam. Kompleksa spilgtākie objekti būs stilizēta viļņa formā veidota ultramoderna viesnīcas ēka un biroju kompleksa augstceltne, kas atgādinās vertikāli uz malas nostādītu monētu. ____________________________________________________________________________ Paplašinās pasaulē lielāko mošeju Saūda Arābijas valdība apsver pasaulē slavenākās un lielākās Svētās Haram mošejas («Masjid al-Haram Mosque») paplašināšanas plānus. Tās pašreizējā platība ir vairāk nekā 356 000 kvadrātmetru. Pastāvēšanas laikā šī kulta celtne ir piedzīvojusi trīs vērienīgas pārbūves. Tagad tuvojas ceturtā.

Kā raksta pasaules prese, arhitektūras projektu konkurss norisinās lielā slepenībā.

Baumu līmenī ir zināms, ka konkursā piedalās 18 mūsdienu visslavenākie arhitekti. Starp tiem tiek minēti Zaha Hadida un Normena Fostera vārdi. Konfidenciāli avoti ziņo, ka arhitektiem dots uzdevums palielināt Svētās Haram mošejas ietilpību, tas ir, hādža laikā mošejai jāvar uzņemt trīs miljonus Allāha pielūdzēju.

Grandiozā musulmaņu pasaules visvairāk apmeklētās svētvietas paplašināšanas un pārveidošanas projekta sastāvdaļa ir septiņu «Abraj Al Bait» torņu celtniecības projekts. Šie septiņi torņi būs novietoti šķērsām ieejai Svētajā Haram mošejā, augstceltņu kompleksa platība būs 1,5 miljoni kvadrātmetru, bet tā centrālais tornis būs Saūda Arābijas visaugstākā celtne — tās projektētais augstums ir 595 metri. Torņos būs gan privātas rezidences, gan arī pieczvaigžņu viesnīca, tirdzniecības objekti un konferenču zāles. Projekta realizācijas tāmes vērtība tiek lēsta divu miljardu ASV dolāru apmērā.

____________________________________________________________________________
Reklāma
Reklāma
5 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000
Paskatoties uz dažām atbildēm nav brīnums ka mēs vēl dzīvojam "sūnu ciemā"...
4 0 atbildēt
bagātais dara kā grib, nabagais kā var. mūsu Gaismas pils vel pāris gadsimtus celsies, a arābi.. cepuri nost..:))
2 0 atbildēt
Priekskam viniem vaig taisit tadas ekas ja tagad ir krize visa pasaule :D
1 0 atbildēt
stulbums......naher to vajag
1 1 atbildēt
psc kur var buut tik debilas idejas??
1 1 atbildēt