local-stats-pixel

Japānas restorānā parādījušās uz e-papīra izdotas av2

6 0
Japānas kompānija „Fujitsu” sākusi testēt ierīci „Flepia” elektronisko dokumentu lasīšanai, vēsta „Nikkei”. Laika periodā no 4. līdz 13. februārim restorāna „Termina Kinshicho Fujiya” apmeklētāji, gaidot pasūtījumus, varēs lasīt, piemēram, avīzi „Mainichi Shogakusei Shimbun”. Bez šīs avīzes „Flepia” terminālā būs iespējams noskatīties restorāna un tirdzniecības centra „Termina” reklāmu, kā arī uzzināt laika prognozi un elektrovilcienu sarakstu. Satura ielādēšanai tiek izmantoti bezvadu sakari. Testēšanas mērķis ir noskaidrot „Fujitsu Flepia” noderīgumu publiskai lietošanai. Tāpat ražotājs vēlas uzzināt, cik liela būs lietotāju interese par šāda veida ierīcēm un kā tās palielinās restorāna pelņu.
Pirms tam Japānas kompānija „Toppan Printing” piedāvāja elektronisko papīru izmantot āra reklāmu izgatavošanā. No 2009. gada 23. līdz 29. janvārim tika veikts šādu plakātu izmēģinājums. Attēls tāpat tika nosūtīts izmantojot bezvadu sakaru līdzekļus.
Par elektronisko dokumentu lasīšanas ierīces veidošanu tika paziņots 2008. gada oktobrī. Viena no ierīces pamatīpašībām ir tā, ka tai ir no krāsaina elektroniska papīra ražots ekrāns. Salīdzinot ar parasto šķidro kristālu datoru monitoriem, elektroniskā papīra galvenā priekšrocība ir daudz mazāks elektroenerģijas patēriņš. Bez tam, darboties ar šādu ekrānu, arī tiešā saules staru iedarbībā nezūd attēla kvalitāte. Vienīgais elektroniskā papīra trūkums ir lēnā attēla atjaunošanās.
6 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000
hmm.. interesanti :))
2 0 atbildēt
gribetu zinat ka darbojas ta lieta...
0 0 atbildēt