Ja nu kads/a grib palutinat savu miloto...5
13
0
Valentīna dienas kūka Sastāvdaļas 2 paciņas saldētas kārtainās mīklas (400-500 g) 1 olas baltums 50 g mandeļu pārslu 100 ml (100 g) cukura Pildījums 3 grami želatīna 2 ēd-k. (15 ml) ūdens 1 l (500 g) zemeņu 100 ml (100 g) biezpiena 300 ml (300 ml) bieza krējuma 50 ml (30 g) dekoratīvā cukura ar zemeņu garšu Garnējums 50 g baltās šokolādes sarkanais un zaļais marcipāns Sasildīt cepeškrāsni līdz 200°C. Atsevišķi izrullē abus kārtainās mīklas gabalus un no katra gabala izgriež divas sirdis. Noziež ar olas baltumu un pārkaisa ar mandeļu pārslām un cukuru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes. Novieto uz paliktņa atdzist. Uzbriedina želatīnu lielā daudzumā ūdens. Saspaida zemenes (var izmantot arī mikseri). Pievieno biezpienu un dekoratīvo cukuru ar zemeņu garšu. Katliņā izkausē želatīnu ar ūdeni. Pirms želatīna pieliešanas pildījumam tam pievieno pāris ēdamkarotes zemeņu maisījuma. Sakuļ krējumu stingrās putās un pievieno zemeņu maisījumam. Uzziež vai uzsmidzina pildījumu divām sirdīm un tām virsū uzliek abas pārējās sirdis. Sirdis dekorē ar sarīvētu balto šokolādi un marcipāna ziediem.
Valentīna smalkmaizītes apm. 12 gab., normala lieluma Sastāvdaļas 100 g margarīna 75 ml piena 150 g Dansukker jēlcukura 1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar īstu vaniļu 2 olas 1 tējkarote cepamā pulvera 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes 250 g kviešu miltu Glazūra 200 g Dansukker pūdercukura ar zemeņu garšu pāris piles ūdens Izkausējiet margarīnu un pievienojiet pienu. Ļaujiet uzkarst, bet neuzvāriet. Viegli saputojiet olas, jēlcukuru un vaniļas cukuru. Sajauciet kviešu miltus ar cepamo pulveri, kartupeļu cieti un, pārmaiņus ar piena maisījumu, pievienojiet olu masai. Ielejiet silikona formā ar jauku zīmējumu, papīra formās cepešpannā vai smalkmaizīšu pannā. Cepiet vidējā līmenī 225° apm. 12 minūtes. Sajauciet pūdercukuru ar nelielu daudzumu ūdens un pārklājiet smalkmaizītes.
Reklāma
Valentīndienas augļu kokteilis 2 glazes Sastāvdaļas 1 banāns 100 g aveņu 400 ml piena 2 ēdamkarotes Dansukker gaišā sīrupa 1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura Garnējums 12 avenes Kociņi Citronmelisa Lai pagatavotu dzērienu, sajauciet banānus, avenes, pienu, sīrupu un vaniļas cukuru. Nokāsiet un salejiet glāzēs. Garnējiet ar avenēm un citronmelisu uz kociņa.
Valentīndienas smalkmaizītes Sastāvdaļas 425 g kviešu miltu 150–200 g Dansukker smalkā cukura 2 tējkarotes cepamā pulvera 1 ola 175 ml piena 50 g eļļas Garnējums 200 g Dansukker pūdercukura ar zemeņu garšu 1 tējkarote ūdens 1 tējkarote kausēta margarīna Želejas sirsniņas Sajauciet kopā visas sastāvdaļas. Ielejiet masu smalkmaizīšu formiņās. Cepiet cepeškrāsnī 200° temperatūrā 15 minūtes. Sajauciet miltus ar ūdeni un margarīnu viendabīgā glazūrā. Ja glazūra kļūst pārāk cieta, varat pievienot nedaudz ūdens. Uzklājiet glazūru uz smalkmaizītēm. Uz katras smalkmaizītes uzlieciet pa želejas sirsniņai. Variācijas: izgrieziet smalkmaizītē sirdsveida iedobumu un piepildiet to ar sieru vai putukrējumu ar ievārījumu vai ogām. Uzlieciet atpakaļ izgriezto “vāciņu”.
Valentīndienas torte ar šokolādi Sastāvdaļas Pamatne 100 g mandeļu 150 g Dansukker smalkā cukura 1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar īstu vaniļu 1–2 olu baltumi Garnējums 100 ml piena 150 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu 3 olu dzeltenumi 1 tējkarote kartupeļu cietes 200 g sviesta 25 g rozā marcipāna Sirdsveida cepamo formu ar noņemamām malām ieziediet ar sviestu un izkaisiet ar miltiem. Samaliet mandeles un sajauciet tās ar smalko cukuru un vaniļas cukuru. Ieputojiet olu baltumus, līdz masa kļūst stingra. Iepildiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsnī aptuveni 175° temperatūrā 10 minūtes. Izņemiet no formas un ļaujiet atdzist. Sajauciet pildījuma sastāvdaļas: pienu, cukuru ar šokolādes garšu, olu dzeltenumus un kartupeļu cieti un karsējiet, līdz krēms sabiezē. Kad krēms ir atdzisis, pārklājiet ar to torti. Vispirms uzklājiet krēma kārtu uz pamatnes. Pēc tam garnējiet visu torti. Rotājiet ar marcipāna sirsniņām.