local-stats-pixel fb-conv-api

Izgudrots domu lasītājs19

63 0

Amerikāņu zinātnieki ir izstrādājuši unikālu ierīci, kas spēj lasīt domas.

Revolucionārajai ierīcei ir spēja lasīt cilvēku domas un izteikt tās. Tas atgūs atkal paralizētajiem cilvēkiem spēju runāt, un tikt atkal uzklausītiem .Ierīci, kuru sauc Neuralynx sistēma, ko izstrādājusi komanda pētnieku Bostonas Universitātes profesora Frenka Gentera vadībā.

Ierīces lietotājiem atliks tikai padomāt par to ko tie vēlas pateikt, kā balss sintezators pārveidos šīs  idejas gandrīz nekavējoties. Ierīce jau ir izmēģināta uz pacientu, kurš ķēris smagu trieku un guvis nespēju runāt un pārvietoties. Tas ir šausmīgs stāvoklis, kad pacients ir ieslodzīts paša ķermenī - viņš ir pie vesela saprāta un dzird visu, bet nevar neko pateikt un nevar kaut pakustināt pirkstu. Paralizēti ir gandrīz visi muskuļi izņemot acis.

26 gadus vecais pacients izmēģināja jauno ierīci, kura deva atbildes uz vienkāršiem jautājumiem. Ja pirmaja reizē domu lasīšanas precizitāte nepārsniedza 45%, tad pēc tam, otrajā mēģinājumā , jau precizitāte bija 89% . Cilvēka domu kodēšanu aparāts veic nieka 50 milisekundes, kas dod gandrīz momentalu reakciju.

Ierīces darbošanās shēma ir skatāma attēlā.


Avots: News Yahoo

63 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 19

0/2000

es ilustreetajaa zinaatnee lasiju raxtu par to, ka datoors speej no smadzeneem nolasiit atteelus, kurus cilveeks redz, un ka naakotnee shii tehnoloogjija buus tik taalu attiistiita, ka warees ieraxtiit sapnjus wideo formaataa.. wot tas buus jautri.. :D

5 0 atbildēt

Noderīga lietiņa :)

viņu ieoperē smadzenēs, vai vairāk kā ķepka? :)

3 0 atbildēt

atbildot uz ltniksgt komentāru " precīzāk brutāls pilsoņu karš " brutaals pilsonju karsh un masu nekartibas  visaa pasaulee, kas arii novestu lidiz pasaules galam  

2 0 atbildēt

atbildot uz agurs komentāru " un visi dzird :D tas buutu ej tu nost :D ... " ja mes tagad dzirdetu ko visi domaa, tas ir momentaals pasaules gals :)

2 0 atbildēt

atbildot uz amonjaks komentāru " Bullshit!  " taas naw muljkiibas.. taa irr realiteete un 21. gadsimts!

2 0 atbildēt

eem un taas domas ko negrib lai dzird? :O

2 0 atbildēt

labs verkitis

2 0 atbildēt

atbildot uz kalvuha komentāru " vinu noteikti var izslegt, kad negribi, lai d... " jaa jaa? :o domaa, ka muusdienaas kaads buutu izgudrojis taadu iespeeju? :o gjeenijs tu.. :D

1 0 atbildēt

WoV! Tas gan ir labi.

Var jau arī neteikt visu ko domā. Vai jūs sakat pilnīgi visu ko domājiet? Ja nē, tad nē. Tur tak rakstīts, ka jāiedomājās ka tu to saki.

1 0 atbildēt

wow

1 0 atbildēt

domaa kko NE NJU..

un visi dzird :D

tas buutu ej tu nost :D

atbildot uz wanted komentāru " vot par taam gan es neko nezinu :) "  

1 0 atbildēt

vovo..un ko darīt ar tām domām,kuras nevajadzētu dzirdēt? ;D

1 0 atbildēt

atbildot uz agurs komentāru " eem un taas domas ko negrib lai dzird? :O " vot par taam gan es neko nezinu :)

1 0 atbildēt

Bullshit! emotion

1 1 atbildēt

Hawkins ar datoru to darija.

0 0 atbildēt

Nuu...nav jau tā ierīce gluži tiešām kā - domu lasītājs, kas pilnīgi visu info sniegs, par ko cilvēks domā : Citēju: Ierīces lietotājiem atliks tikai padomāt par to ko tie vēlas pateikt. Tātad, ja ko vēlas noklusēt, tā arī būs. Cilvēka galvā ik sekundi ir simtiem dažādu domu. Šī ierīce tās nepārveidos tekstā.

Nu tieši tā.... mēs jau arī nesakām ikkatru lietu , ko nodomājam. Atskaņota tiks tā doma, ko cilvēks GRIB pateikt. Šī info tak tiek savādāk raidīta.

Bet vai ta Stīvenam Hokingsam kkāda līdzīga ierīce jau nebija, lai viņš varētu izteikties? Tikai tāda ļoti lēna. Tak bija. Tas nozīmē, ka šis ir tikai solis uz priekšu, lai to visu procesu padarītu ātrāku.

0 0 atbildēt

Ir jau arī ierīces,kas aklajiem ļaus kaut vai redzēt priekšmetu,dzīvu būtņu kontūras. Tā kā nekas neparasts.

0 0 atbildēt

atbildot uz Goblinsa komentāru " jēziņ! Jūs runājat muļķības )) Jūs vienkārši ... " ne vienmer savas domas ir iespejams savaakt.. biezhaak  taas rodas pasham tieshi negribot

0 0 atbildēt

jēziņ! Jūs runājat muļķības )) Jūs vienkārši neuzmanīgi lasijāt tekstu ) Citēju: Ierīces lietotājiem atliks tikai padomāt par to ko tie vēlas pateikt. Tātad, ja ko vēlas noklusēt, tā arī būs. Cilvēka galvā ik sekundi ir simtiem dažādu domu. Šī ierīce tās nepārveidos tekstā. 

0 0 atbildēt