local-stats-pixel fb-conv-api

Izglāba.5

16 0
Ķīnieši no apēšanas izglābuši 800 kaķus

 

Ķīniešu dzīvnieku tiesību aizstāvji no drošas nāves izglābuši 800 kaķus, ko Tjanziņas municipalitātē tirgotāji nelegāli bija paredzējuši nosūtīšanai ar restorāniem, ziņo aģentūra Xinhua.

Lielā kaķu partija bija sagatavota no dzīvniekiem, kurus speciāli nolīgti cilvēki bez pašvaldības atļaujas ķēra uz ielām un zaga no privātmājām. Kā noskaidrojuši vietējie aktīvisti, nogalinātie kaķi restorāniem tiek pārdoti par 10 juaņām (aptuveni vienu latu) gabalā.

Dzīvnieku aizstāvji nobloķējuši durvis šķūnim, no kurienes dzīvnieki tālāk tiktu sūtīti uz speciālu kautuvi. Gandrīz pēc diennakti ilga piketa demonstranti izsaukuši policiju, tiesībsargājošajām institūcijām paziņojot, ka kaķu pārdevējs nespēj uzrādīt dokumentus par daudzo kaķu izcelsmi un atrašanos vienkopus.

Pēc ilgstošas skaidrošanās kaķi tika atbrīvoti un uz laiku ievietoti kādā no vietējām skolām. Dzīvnieku aizstāvji sola, ka drīzumā visi mājas kaķi tiks atdoti to saimniekiem. Lai gan Ķīnā cilvēki ēd eiropiešu izpratnē visneiedomājamākos dzīvniekus, vidusmēra ķīnieši nav sajūsmā par kaķu lietošanu uzturā.

Pirms diviem gadiem līdzīgs precedents notika, kad ķīniešu robežsargi atklāja milzīgu partiju ar krokodiliem, ko kontrabandisti plānoja izmantot gan ēdiena gatavošanai, gan ādas izstrādājumu ražošanai.

16 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
epg avatarsepg

ko ta tagad ēdīs? :)

1 0 atbildēt

interesanti kaapeec nedzird par izglaabtaam cuukaam vai vistaam :D :D

2 1 atbildēt

u johaidi!!!nabaga kaki!!!

tikai tagad jautajums a kur liks tos visus kakus labi dazus atdos saimniekiem un parejos?

0 0 atbildēt

atbildot uz webboyz komentāru " u johaidi!!!nabaga kaki!!! tikai tagad jaut... " paši notirgos restorāniem

0 0 atbildēt

pie mums tas būtu jāievieš,vismaz no tiem klaiņojošajiem kāds labums būtu

Ieej Mc Donaldā un paņem vienu karsto kaķi emotion

0 2 atbildēt