local-stats-pixel

Izdzīvošanas brīnums13

30 1
Matveja dzīve sākās kā brīnums. Pasauli viņš ieraudzīja pagājušā gada decembrī – laikā, kad viņa mātei ritēja sestais grūtniecības mēnesis kopš Matveja ieņemšanas. Tobrīd viņš svēra 450 gramus un viss mazuļa augums mierīgi ietilpa pieaugušā plaukstā. Matvejs drīzāk vēl līdzinājās mazam citplanētietim, ne zīdainim. Zīdaiņi, kas piedzimst ar mazāk nekā 500 gramu svaru 99% gadījumu diemžēl iet bojā. Taču šim mazulim paveicās ar piedzimšanas vietu un rūpīgiem, kvalificētiem ārstiem. Matvejs tika ievietots neiznēsāto un ar patoloģijām dzimušo zīdaiņu nodaļā – īpašā inkubatorā, kurš uztur nepieciešamo temperatūru un gaisa mitrumu. Bērnam vēl nepiemita zīšanas reflekss, tāpēc viņu nācās barot caur zondi un pēc stingra grafika. Iesākumā vienā ēdienreizē viņš neuzņēma vairāk kā 15 gramus piena. „Tolaik neviens neticēja, ka viņu var glābt.” atceras bērnu slimnīcas galvenais ārsts Oļegs Koļagins. Taču Matvejs izdzīvoja. Tad, kad Matvejs kļuva trīs ar pusi mēnešus vecs, viņš svēra 2 kilogramus un 700 gramus – tas atbilst pieņemamam tikko dzimuša bērna svaram, kurš iznēsāts vismaz 9 mēnešus. Tagad viņš spēja pats zīst no pudelītes un apēda dienā 400 – 500 gramus piena. Ārsti uzskata, ka dzīves sākumā piedzīvotajam nevajadzētu atstāt ietekmi uz turpmāko Matveja dzīvi – viņš augšot kā pilnīgi normāls bērns.
Reklāma
30 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 13

0/2000
Brinumi notiek! emotion Bez tiem nevar! emotion
3 0 atbildēt
jauki, ka tā:)
3 0 atbildēt
Labi,ka izdzīvoja.!!!
3 0 atbildēt
brīnumi ir nepieciešami....
3 0 atbildēt
Cik jauki!!!:)
2 0 atbildēt
brašulis emotion
2 0 atbildēt
Dzīve nežēlo nevienu
3 2 atbildēt
dzimis laimes kreklina
1 0 atbildēt
Dažiem palaimējas.
1 0 atbildēt
Cik es zinu, pēc tam sākas visādas slimības bērniem, kas pāragri piedzimuši. Kas nu kuram nav līdz galam attīstījies: citi ar sirdi slimo, citi vēl ar kaut ko. žēl.
1 0 atbildēt
mazs bumbulīts. :)
1 0 atbildēt
Es neteiktu, ka mazais dzimis laimes kreklinaa, bet vinjam ir palaimeejies, ka ir [iedzimis dziivs. Bet visticamaak, ka bernina nakotne nebuus pilnvertiiga, bus slims utt..
1 0 atbildēt
bērniņšemotion
1 0 atbildēt