local-stats-pixel fb-conv-api

Izdzīvo pēc 2 atombumbām4

65 2

1945. gadā 6. Augustā ASV virs Hirosimas nometa atombumbu, šajā pilsētā atradās inženieris Cutomu Yamaguchi. Kaut arī viņš guva apdegumus un bungādiņas plīsumu, viņš tomēr brīnumainā kārtā izdzīvoja. Nākošajā dienā inženieris atgriezās dzimtajā pilsētā Nagasaki. Pamatīgi apsaitēts viņš tomēr atrada spēkus ierasties darbā. Turpmākās dienas viņš pavadīja prātojot par to kā viena pati bumba var pārvērst pilsētu drupās. Protams, ka viņam neviens tā lāgā negribēja ticēt, izņemot ģimeni, it īpaši viņa priekšnieks, kurš draudēja viņu atlaist par tik riebīgiem meliem. Dažas dienas vēlāk, ASV atkal nometa vēl vienu atombumbu. Jau otro reizi Yamaguchi nācās pārciest atombumbas eksploziju. Pilsētas liela daļa tika iznīcināta, un atkal Yamaguchi izdzīvoja. Jāpiemin tas, ka Yamaguchi ir miris, 93 gados viņš sirga ar vēzi.

Lai gan abas katastrofas ir pārdzīvojuši vairāki cilvēki, tomēr tikai Yamaguchi Japānas valdība ir atdzinusi par vienīgo cilvēku, kas pārdzīvojis abas atombumbas.

Uzbrukumā Hirosimai bojā gāja aptuveni 140 000, bet Nagasaki - aptuveni 70 000 cilvēku.

65 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Nāve vnk dzēra aliņu tajā laikā.

3 1 atbildēt

Mums ir Kalvīts kurš pārcietis 2 sirdslēkmes,pēc pirmās,viņš devās atpakaļ uz hesīti,un brīnumainā kārtā pārcieta arī otro sirdslēkmi emotion

3 1 atbildēt

Vot tas ir vecis! +

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt