local-stats-pixel fb-conv-api

Izdomā!!!2

9 0
1.) Reinis bezvēja apstākļos var aizčurāt 9 metrus tālu. Vai teorētiski Reinis varēs aizčurāt tālāk, ja viņš pakāpsies uz 1 metru augsta ķebļa un virzīs strūklu 45 grādu leņķī?

2.) Rihardam 18 gadu vecumā, lai atvērtu alus pudeli ar zobiem bij anepieciešamas 16 sekundes. Cik gados Rihards palika bez zobiem, ja zināms, ka dienā viņš ar brāli izdzēra vismaz kasti?

3.) Kaķis pa nakti pieliek 3 stundās vienu kurpi. Zivtiņu ģimenē ir tēvs, māte un 2 dēli. Cik cilvēku no rīta izies uz darbu, ja zivtiņu ģimene guļ vidēji 9 stundas?

4.) Valdo kāpa kokā augšā, bet Haralds tajā pašā laikā slīdēja no koka lejā. Cik metru augstumā viņi satikās, ja nekas cits nav zināms. Ko vēl var aprēķināt?

5.) Skaidrā Juris no Mālpils līdz Suntažiem var aiziet 2 stundās, bet izdzerot puslitru sīvā- 5 stundās. Par cik palielināsies attālums (no Mālpils līdz Suntažiem), ja zināms, ka Jura ātrums abos variantos ir vienāds?

6.) Pēteris un Žanis izdzer viens 200 gr brendija, otrs 300 gr, un nodzied 1 dziesmu no rokoperas Lāčplēsis. Cik brendija abiem jāizdzer, lai nodziedātu visu rokoperu Lāčplēsis?

7.) Zirneklis pa griestiem rāpo ar ātrumu 450 metri stundā. Saimniece ar putekļusūcēju sūknējot istabu, ievēro 4 reizes lielāku ātrumu, taču viņa pēc katra uz priekšu spertā soļja, par 1/5 daļu pavirzās atpkaļ. Kādas ir zirnekļa izredzes, ja mājā ir trīs istabas, bet putekļusūcēja jauda ir 5000 vatu?

daži tādi āķīgi, bet var izdomāt
9 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000
cepums no manis
2 0 atbildēt
nja normaals gljuks :D
0 0 atbildēt