local-stats-pixel fb-conv-api

Īsti Latvieši!22

Tautība, piederība noteiktai kultūrai un videi, ir īpašību kopums. Katrai tautai savs.
"Latvietis ir tas, kurš ciena savu latviešu valodu, tradīcijas, Latvijas zemi un tautu, rūpējoties par tās labklājību un attīstību, aizsargā no visa postošā un izprot vienotības lielo nozīmi.
Cilvēks, kurš neciena savu tautu, nespēj cienīt neko, jo vienīgi piederības apziņa tautai un cieša saistība ar tās tradīcijām un vērtībām veido cilvēku par patiesi pilnvērtīgu būtni," tā ierakstīts Kluba nostādnēs.
Vai tā ir? Nereti nācies dzirdēt sarunas, kurās cilvēki zobojas par dalīšanu "īstajos" un "mazāk īstajos" latviešos. Tomēr ikviens, domāju, kaut reizi ir nojautis, ka pastāv kāds dalījums.


Cilvēkam piedzimstot noteiktā vietā, ir dotas savas iespējas un ierobežojumi, dots noteikts pamats. Katrā laikā un vietā šie apstākļi ir atšķirīgi. Un ir kāds ceļš, kurš vispilnvērtīgāk nodrošina cilvēka personīgo izaugsmi. Tas ir tautiskais ceļš.
Tā gājējiem jāapzina trīs lietas: 1) savas tautas garīgās vērtības, 2) pašreizējās situācijas atbilstība vai neatbilstība minētajām vērtībām, 3) līdzekļi, ar kuriem mazināt apstākļu neatbilstību tautiskajiem ideāliem.
Cilvēks, kurš šādi veido savu dzīvi Latvijā, ir uzskatāms par Latvieti, tas kurš pēc šiem principiem vadās Krievijā, ir Krievs, Vācijā - Vācietis utt. Citiem vārdiem sakot, mēs dzimstam Latvijā ar iespēju būt Latviešiem, taču bieži nodzīvojam savu dzīvi kā latviski runājošie.
Katrā tautā ir tās nacionālais kodols, tāpat arī liela daļa "valodīgo". Ja apstākļus spēj ietekmēt minētā "tautas elite", tauta attīstās, ja apstākļus nosaka kāds cits mazākums, tauta degradējas.
Pēc šīs loģikas iznāk, ka ir maz tautām īsti piederīgu cilvēku, arī Latviešu skaits ir krietni mazāks par 1,7 miljoniem. Cik tieši - ir grūti pateikt. Tāpat Krievu ir stipri mazāk par 100 miljoniem. Katrā ziņā, pateicoties mūsu bagātajam kultūras mantojumam, Latviešu īpatsvars ir augstāks nekā Angļu, Vācu, Krievu īpatsvars savās zemēs.
Kluba uzdevums ir saglabāt, nostiprināt un attīstīt mūsu tautiskās piederības izpaudumus - latvisku kultūru, politiku, saimniecību, izglītību, sadarbojoties ar citiem, kas ārpus Kluba iet Latvieša ceļu.
Esi lepns, Latvieti!

 

20 2 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Latvijas nav kā valsts kopš 1940tā gada. Tas ko tagad sauc par Latviju ir parodija

6 0 atbildēt

Kultura - katra Latvija dzivojosha cilveka sapnis Politika - Nu politika ir tiiri latviska...20 gadu laika muus pataisija par bomziem. Bet ziniet...daudziem uz to ir uzshplaut, jo ir ta4u patroti :D....Ka tik iespeja buus kkur patritiem aizbraukt uz dziivi arzemes, aizbrauks uzreiz. Un tad kad atgriezisies pateiks ka trimdaa bija :D :D :D  sagustija, piespieda, vai kkas tamlidziigi :P

saimniecību - Par ko tu runa ? kada saimnieciba ? Tagad laukos ir cits bizness...Kandzas dziishana, un pardoshana, komplekta naak nodzershanas! Saimnieciba = Nauda...a naudas mums nav, tikai un vieniigi vieni paraadi. Izglitiba - wow...80% absolventu ir ar augstako izglitibu un par to maksaja 1000-1500 ls gadaa. Ljoti daudzi ar savu augstako izglitibu strada Macdonalda, hesiiti, kkada picerija, par barmeni un citur. Jus saprotat to ka izglitiba arii ir dirsaa. Aizslegt policijas akademiju...Nakosho aizslegs Paula Stradinja universitati varbuut ? Policija nav vajadziiga, varbuut arstus arii vairaak nevajag ?   Vnk gribu pateikt...Beidzat dirst par savu Patriotismu!!! labak buutu motivejis kkada veida saakt celt LV ekonomiku, nevis stulbi sist ar papedi kruutis un blaut ka esi patriots...

Atliek tikai man piekrist...neaizmirstat ka ar juusu patriotisma paliidziibu muus saima pataisija par bomziem! Nasing speshal, just atkal mana kritika !!! Aidaa sprauzat miinusus sarkanbaltsarkanie! :P  

5 0 atbildēt

atbildot uz CmpuM komentāru "CIlvēki nemaz nemāk pareizi uzrakstīt parlament... " Nju cilvēkiem jau ir tādas smadzenes ar kurām var izlemt vai tā propoganda atbilst patiesībai. Zinu cilvēkus kas pirms pašvaldību vēlēšanām sāka ticēt ka Šlesers ir tas kurš Rīgai dos cik tur tūkstošus darbavietu, bet n-tie skandāli un iepriekš neizpildītie solījumi aizmirsās. īsāk sakot, mana doma - nekas labāks par d*krātiju nav izdomāts, un lai d*krātija darbotos vajag gudru un lemtspējīgu tautu, nevis ''tā reklāma bija laba'' ''kaimiņu tante balsos par Pēteri no tāsuntās partijas'' ka mums Latvijā ir.  

4 0 atbildēt

atbildot uz slida komentāru " Man riebjas latvieši, bet Latviju kā zemi mīlu "

es tev pilniigi piekriitu, kaut gan pati esmu latviete...

un stulbie "patrioti", kuri uzskata, ka ir tik piaugushi tuuliit spraudiis klaat miinusus....  

5 1 atbildēt

atbildot uz IndieKid komentāru " CIlvēki nemaz nemāk pareizi uzrakstīt parlamenta nosaukumu, kur nu vēl pieņemt jēdzīgu lēmumu vēlēšanās, tapēc arī esam tur kur esam." Cik smalks uzbrauciens uz manis :) malacis !  Zini, arii pirmsveleshanu propoganda arii dod savu. ja cilvekam atkartos 1000 reizu vienu un to pashu, tauta noticees + shmaukshanaas.

Vel viens faktors, ka tauta vaardu nevar preti pateikt, labak "nomainit cepures un karogus" un viss kartiiba...ganjau kka tiksim galaa.  

3 0 atbildēt

atbildot uz Back komentāru " es tev pilniigi piekriitu, kaut gan pati esm... " ..vai ne? Skauģi, mantrauši utt, kāda vēl patriotisma jēga? Par ko? Par tiem zagļiem, kuri sēž Saeimā, kasa olas un zog acīs skatīdamies? Man tgd par šitādiem jākrīt un jāceļas? Tie laiki, kad Latvija vēl bija vienota, ir izgaisuši līdz ar rītausmu...

3 0 atbildēt

atbildot uz slida komentāru " Man riebjas latvieši, bet Latviju kā zemi mīlu " Un tā domā daudzi..

3 0 atbildēt

atbildot uz IndieKid komentāru " vajag gudru un lemtspējīgu tautu, nevis ''tā reklāma bija laba'' 

 

Ljoti labi...super...to es arii gaidiju. Tatad tu vari piekrist tam ka latvija sakariigi ir tikai ap 20-30% cilveku. piekritisi tam ka Lv tautu nodzirda. Hokejs ir alus, futbols ir alus, kr4 sports ir alus. Svetki - 18 nov, jaanji u.t.t., ka tik iemesls iedzer, taa lielaaka dalja dzer. Tas degrade tautu, bet degradeeta tauta ir kalpi un marionetes -->luuk tev arii balsojuma rezultati. Pateiks " krievi slikti", tad krievi buus slikti, pateiks "cukurfabrikas jasledz", tad arii slegsim cuukurfabrikas u.t.t...Un to visu hop uz zinjam,  un tad skalo tautais smadzenes, 100 reizu atkarto venu un to pashu, kamer cilveki vnk notic ka taa ir tam jabuut!!!  Par kadu lemtspejigu tautu tu te runa ? kamer shi nacijas dziedas, dzers un dejos, nekas nemainiisies!

 

2 0 atbildēt

atbildot uz IndieKid komentāru " Saeima nevis saima, un nevis ''saima'' mūs 2... " Tu neesi padomājis par to, ka viņi tur vārās paši savā sulā, ieceļ savus cilvēkus. Ja arī mēs visi nobalsotu par kādu, kurs tiešām ir godīgs un domā arī par citiem, parastajiem cilvēkiem, tad es nedomāju, ka viņš ilgi noturētos- lielās zivis viņu vienkārši izspiestu ārā. Nebūsim naivi!!! Mēs neveidojam ne valdību, ne politiku. Tas ir bullšits, ka mēs ar savu balsi ko mainīsim. Neviens taču mums neļaus mainīt savu dzīvi uz labo pusi, atbrīvojot savu vietu godīgajiem un liedzot tiem, kas tur ir tagad, darīt savus netīros un savtīgos darbus.

2 0 atbildēt

CmpuM un Realist, jums pa plusam! Pilnībā piekrītu.

Man vismaz nav nekas daudz jāraksta- jūs jau pateicāt to, ko gribēju teikt. :)

2 0 atbildēt

Lai izvilktu šo valsti no mēslubedres, ir jāpaveic ļoti daudz kas, un nacionālās identitātes celšana nav mazsvarīga, tomēr galvenais, kas šeit ir jāapzinās, ir tas, ka mēs visi - latvieši, krievi, ukraiņi, baltkrievi, poļi, čigāni, ebreji utt. - visi, kas šeit dzīvo, esam vienā bedrē, un no tas izkļūt var tikai kopīgiem spēkiem, atmetot visus nožēlojamos savstarpējos aizspriedumus. Latvijas sabiedrība ir sašķelta un sašķelta visdažādākajos veidos - pēc tautības, pēc materiālā stāvokļa, pēc dzīves un politiskajiem uzskatiem, pēc ticības, pēc subkultūras uttutjp. -, un šī sašķeltība tiek ar nodomu uzturēta. Vecum vecā metode "skaldi un valdi" arī šeit nekļūdīgi darbojas, un, ļaujoties naidu kurinošām provokācijām, klausot masu mediju propagandu un aizmālējot sev prātus ar truliem izklaides veidiem, cilvēki neapzināti ļauj šīm nejēdzībām notikt. Mums ir jāmācās iepazīt un saprast arī citas kultūras un ideoloģijas, un no tām labākais un svrīgākais jāiemācās, kas nebūt nenozīmē, ka jāaizmirst savējās vērtības. Tikai tad, kad Latvijas civlēku starpā būs vienotība, varēs runāt par Latvijas labklājības, ekonomikas, kultūras, sabiedriskas dzīves un visa cita uzlabošanos.

2 0 atbildēt

Ziniet es esmu Krievs, un ar to lepojos. Ja es diezgan labi parzinu latviesu valodu, brivi sarunajos, bet tai pasa laika kaut ari esmu piedzimis jau neatkariga Latvija es neesmu pilsonis. Mani vienmer ir mociis jautajums kapec? Bet ar laiku jau sapratu ka tas nav nemaz tik slikti. Mani ka jau Krievu biezi sauzc par okupantu tikai tautibas del. Patiesiba es neesmu nikns uz tiem cilvekiem ,man vinu klust zel, un ari visus parejos Latvijas iedzivotajus jo saprotu ka tadu ir daudz. Siem civekiem nav personiga uzskata. Es personigi pazistu daudz latviesu lielaka dala ir normali cilveki pret kuriem man nav nekas preti, neredzu atskiribu ,tikai valoda un tautas mentelitates atskiribas tas ari viss, bet diemzel pagadas ari tadi kadri kas riebjas, kas blauj ka esot patrioti baigie, kura vieta? Balsojot par tiem pasiem ideotiem katru reizi, un cerot kak kaut kas mainisies, un beigas pataisot vainigus Krievus. Ja musu tauta ir izdzemeteni tapat ka visas parejas tautas. Tas jau nenozime ka tada ir visa tauta. Bet diemzel attiecibas  ir saspringtas. Es persinigi domaju ka kamer visi Latvijas iedzivotaji nebus kopigi, vizmaz lielaka dala, nekas nemainisies uz labo pusi. Kamer bus ta dalisana pec tautibas nekas labs seit nebus. Es jau neesmu vainigs ka es te piedzimu, ka mana mate te piedzima, vecmamma, vesmammas tevs un mate te piedzima, un vel ta var ilgi parskaitit, un pasakiet vai es te esmu okupants?? Es parzinu latviesu valodu ka jus jau varat manit, ja varbut ne tik perfekti, bet zinu ka ir dazi latviesi kas parzin sliktak neka es. Es nalapojos ar to ka es zinu valsts valodu, tas ir mans pienakums, bet mani nevar piespiest neizmantot savu dzimto valodu, nevar aizliegt macities un sarunaties mana dzimta valoda, bet tai pasa laika man ir jazin un japrot valsts valoda. Neka personiga, ceru ka sapratisiet manu domu. Es esmu pret nacionalismu un naidu pret citam tautam. Mums visiem seit dzivojusaiem ir jabut kopigiem, jo mums te jadzivo nevs kadam citam. 

Paldies par uzmanibu.

4 2 atbildēt

atbildot uz CmpuM komentāru " Kultura - katra Latvija dzivojosha cilveka sa... "

Saeima nevis saima, un nevis ''saima'' mūs 20 gadu laikā pataisīja par bomžiem bet tauta pati vainīga-politiķi nāk no mūsu tautas, ir uzauguši šajā sabiedrībā un ir tautas ievēlēti. CIlvēki nemaz nemāk pareizi uzrakstīt parlamenta nosaukumu, kur nu vēl pieņemt jēdzīgu lēmumu vēlēšanās, tapēc arī esam tur kur esam. Ne jau citplanētieši Kalvīti 2x pēc kārtas ievēlēja par premjeru

2 0 atbildēt

Katram no iepriekšējiem komentāriem no manis pa plusam.

2 0 atbildēt

atbildot uz Realist komentāru " Ziniet es esmu Krievs, un ar to lepojos. Ja e... "

pilniigi piekriitu, liels pluss tev.   

1 0 atbildēt

Ka vārās sulā!

1 0 atbildēt

Tas tiesa!

1 0 atbildēt

Man riebjas latvieši, bet Latviju kā zemi mīlu

5 4 atbildēt

Tas tiešām! :)

0 0 atbildēt

Tieši tāaa

0 0 atbildēt