local-stats-pixel fb-conv-api

Indijā arestēti simtiem pret Valentīna dienu protestējo�so0

4 0
Indijas policija sestdien Mumbajā spiesta apsargāt ar sirdsveida baloniem dekorētās koledžas, bet visā valstī arestēti simtiem hinduistu ekstrēmistu, lai nepieļautu vardarbīgus protestus pret Valentīna dienas svinībām.
Desmitiem fundamentālistu organizācijas "Shiv Sena" ("Kunga Šivas armija") aktīvistu arestēti Mumbajā un Gvalijarā, vēsta policijas amatpersonas.

Bengalorā un Mangaluru, pamatojoties uz tiesas rīkojumu policijai novērst "morālo policistu vardarbīgo uzvedību" jau piektdien tika aizturēti vairāk nekā 400 "Shiv Sena" aktīvisti, arī partijas līderis.

Apsargāti tiek visi bāri, restorāni un pat veikali, kas tirgo Valentīna dienas pastkartes.

"Mēs nepieļausim nekādu vardarbību," uzsvēra Bengaloras policijas komisārs Šankars Bidri.

Indijas policija atrodas pastiprinātas uzmanības stāvokli kopš nesenā "Shiv Sena" aktīvistu uzbrukuma jaunajām sievietēm kādā Bengaloras bārā.

Hinduistu ekstrēmisti uzņēmušies tradicionālo vērtību aizstāvju lomu, vēršoties pret arvien biežāk vērojamajām modernās liberālās sabiedrības izpausmēm.

Iepriekš "Shiv Sena" izplatīja brīdinājumu veikaliem, restorāniem un bāriem atturēties no Valentīna dienas svinībām.

Reaģējot uz ekstrēmistu draudiem jaunieši, izmantojot sociālās komunikācijas vietnes internetā, piemēram, "Facbook" un "Orkut" organizējuši tūres pa bāriem un sārtu sieviešu biksīšu dāvināšanas kampaņu, kas ieguvusi tūkstošiem atbalstītāju visā pasaulē.

"Es Karnatakā negaidīju tādas stulbības. Kas ir šie puiši, lai noteiktu, kā mums svinēt Valentīna dienu," izteicās kāds Bengalorā pie kafejnīcas "Hardrock cafe" sastapts IT speciālists.

Pilsētās dzīvojošās neatkarīgās jaunās sievietes, kuru skaits kļūst arvien lielāks, kļuvušas par pateicīgu mērķi dažādiem reliģiskajiem aktīvistiem un dažiem politiķiem.

Piemēram Bubanešvaras pilsētas parkos patrulē hinduistu ekstrēmistu grupas, lai nepieļautu pārīšu mīlināšanos


Ps
Interesanti zinat ko musulmani teiktu ja vinu svetkus kada valsti noliegtu?
Iespejams saktos 3.pasaules kars....
4 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000