local-stats-pixel

Igauņu vienība piedalās kaujā Afganistānā7

8 0
Iepriekšējās nedēļas nogalē Afganistānas Gilmendas provinces Navas apriņķī Igaunijas Bruņoto spēku vienība pirmoreiz iesaistījusies kaujās ar kustības „Taliban” bruņotajiem formējumiem, vēsta laikraksts „Postimees”. Kā ziņo izdevums, igauņiem kopā ar britu armijas vienību un Afganistānas valdības karaspēku,nodarot būtiskus zaudējumus pretiniekiem, izdevies ieņemt pirms tam talibu kontrolētu teritoriju. „Igauņu vienība labi pildīja savus uzdevumus. Komandieri darbojās lieliski un ļoti profesionāli. Neskatoties uz sarežģīto situāciju, plānotie mērķi tika sasniegti”, - paziņojis Igaunijas kājnieku rotas komandiera vietnieks kapteinis Ero Aija. Kauja, kura sākās sestdienas, 14. februāra, rīta, ilgusi līdz svētdienas, 15. februāra, vakaram, kad talibi atkāpušies. Par atbalstu koalīcijas spēkiem gādāja britu kaujas helikopteri un igauņu mīnmetēju vienība. Operācijas rezultātā Navas apriņķis tika atbrīvots no talibiem. Tiek ziņots, ka ekstrēmistiem ir būtiski dzīvā spēka zaudējumi. Sabiedroto rindās zaudējumu nav.
Igaunijas kontingents dislocēts Afganistānas dienvidos un atrodas Lielbritānijas vadītās kaujas grupas sastāvā. Igaunijas vienība 150 karavīru sastāvā dienestu Afganistānā sāka 2008. gada novembrī. Afganistānā starptautisko drošības spēku sastāvā ir pārstāvēta 41 valsts.
8 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000
Karstie igauņu puiši močī lēnīgos talibus emotion emotion
2 0 atbildēt
Čoms arī aizbrauca uz afganistānu, sākumā jau bija bravūrīgs, beigās jau saskrējas dūša bik papēžos, nekas, vismaz tur viņam varbūt izdzīs stulbumu no galvas. Jo daudzi, kas uz turieni brauca, nemaz neapzinās, kas īsti tur notiek, jo visus vilina naudiņa, un protams ieraksts, ka karojis afganistanā :)
2 0 atbildēt
Tur labi maksa loooti pat labi maksa LATVIESI iraka jauna naudas gotina nost ar Iriju un Anglij uvisi uz iraku :DDDDDD
2 0 atbildēt
Es pa diskaverii skatiijos kā amerikāņi karo pret irākiešiem, diezgan traki :)
2 0 atbildēt
Anonīms komentārs 2009-02-16 19:01:50 Tur labi maksa loooti pat labi maksa LATVIESI iraka jauna naudas gotina nost ar Iriju un Anglij uvisi uz iraku :DDDDDD Maksā labi.... Parastam latvju kareivim varbūt 1000 lati uz rokas mēnesī sanāks.... Ja tas kādam ir daudz...?????... tad aidā uz Afganistānu! Britu un amerikāņu kareivji saņem ~1500 nedēļā...
2 0 atbildēt
Salīdzinoši ar citām NATO valstīm LV karavīri saņem diezgan maz. Un cilvēki, kas piedzīvo karadarbību atgriežas pavisam savādāki... ne tajā labākajā vārda nozīmē...
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt