local-stats-pixel fb-conv-api

Igaunija grib atjaunot kaņepes industriju!15

5 2
Ieceres attīstītāji norādījuši, ka Eiropā pastāv cilvēku tīkls, kas nodarbojas ar kaņepju audzēšanu un pārstrādāšanu, kas apvienojušies asociacijā - Eiropas Industriālā kaņepju asociācija (European Industrial Hemp Association) jeb EIHA. Arī jaunā igauņu uzņēmuma īpašnieki Tarmo Taels un Ago Siiners iesaistījušies šajā organizācijā.
Abi igauņi pauž lielu optimismu par kaņepju audzēšanas ideju. "Ja mēs tādi nebūtu, mēs to nedarītu," viņi norādījuši un atklājuši, ka šo ideju jau attīsta četrus gadus. Igauņu mērķis ir atjaunot valstī tradīciju audzēt kaņepes un radīt apstākļus, lai to varētu arī pārstrādāt. Jaunie kaņepju audzētāji norādījuši, ka kaņepju tirgus cena pasaules tirgū arvien pieaug, jo arvien palielinas arī tās patēriņa apjoms. Patlaban Igaunijā kaņepes audzē 160 hektāru platībā, no kuras lielāko daķu izmanto sēklu ieguvei, bet 10 hektārus izmanto eksperimentiem ar kaņepju škiedru. Ik gadus kaņepju audzēšanas apjomi Igaunijā pieaug vien nedaudz.

Respect Igauņiem!


emotion


5 2 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
Ja respect viniem ;) Prieks par to :)
1 0 atbildēt
160 hektāru platībā omg
1 0 atbildēt
kaņepi var izmantot ļoti daudz veidos!! lv ar nebūtu slikti,būtu ko eksportēt....
1 0 atbildēt
šitajās kaņepēs selekcijas rezultātā thc tikpat kā vispār nav, tikpat labi varētu āboliņu pīpēt
1 0 atbildēt
nesaprotu.. vini grib LEGALIZEET? VAI VNK AUDZEEt ?
0 0 atbildēt
Varbūt līdz Latvijai arī atnāks šī doma par legalizēšanu...
0 0 atbildēt
Malači igauņi!
0 0 atbildēt
moš mēs te, iekš spokiem, varam nolemt un legalizēt viņu arī latvijā? :D
0 0 atbildēt
nejauciet kaņepi ar marihuanu
0 0 atbildēt
penkoku wilis komentārs 2009-02-11 22:56:08 nejauciet kaņepi ar marihuanu antinj pats kautko vispar saproti no tas lietas ?? Ble marihuana un kaņepe ir viens un tas pats : kanjepe - kamer vel aug marihuana - kad jau ir parstradata (tb izkalteta izko4ota) kuriishanai... Tas nenozime ka Latvija kanjepe nerauj pauri... tad arzemes kas aug tad tas ir marihuanas - kanjepaajiem ir sugas ...
0 0 atbildēt
Poh par igauņiem bet Latvijai ar jau sen bija laiks. :P
0 0 atbildēt
Kanepei ir daudz dazaadu veidu, tik dazas ar psihotropaam iipashiibaam. Agraak, pirms ieviesa kokvilnu, audumus auda no kanjepju skiedraam, taapat veel liidz shim kugju tauvas pin no kanjepeem. No kanjepeem var razot biodegvielu, paartikas piedevas, audumus u.c. Bet teikt, ka kanjepe ir tas pats kas marihuaana ir mulkiigi. Tas ir izplatiits miits, kuru izplata un popularizee gan kokvilnas, gan naftas apstraades ruupnieki!!!
0 0 atbildēt
Kamēr igauņi visu izdomās un uztaisīs pienāks pasaules gals :D
0 0 atbildēt
Igaunijā jau labu laiku marihuāna ir dekrimininalizēta - aizliegta, bet menti piever acis.
0 0 atbildēt
Lai gan Igauņi ir lēni tomēr idejas viņiem ir labas ;)
0 0 atbildēt