local-stats-pixel fb-conv-api

"Honda" biodegvielas motocikls1

2 0
Japānas kompānija „Honda” radījusi pirmo pasaulē motociklu ar biodegvielas dzinēju. Motocikls saucas CG150 Titan Mix un jau šajās dienās parādīsies pārdošanā par 2700 ASV dolāriiem. „Honda” rēķinās pārdot 200 tūkstošus šādu motociklu gadā. „Titan Mix” ir aprīkots ar „Mix Fuel Injection”, kas ir īpaši šī koncerna vajadzībā izstrādāta degvielas sajaukšanas sistēma. Sistēma ļauj izmantot benzīna un ekoloģiski tīra bioetanola, kas tiek ražots no cukurniedrēm, maisījumu. Šādas tehnoloģijas izmantošana ļauj pazemināt ogļskābās gāzes izmešu daudzumu atmosfērā, kā arī vienlaikus samazināt degvielas cenu motocikla saimniekam. Savus jaunos motociklus „Honda” ražos Brazīlijā, kur ir lielas cukurniedru platības un attīstīta biodegvielas ražošana no šīs izejvielas.
Jāpiebilst, ka „Titan Mix” nav vienīgais ekoloģiski tīrais autokoncerna produkts. „Honda” tuvākajos gados plāno izstrādāt vēl arī elektrisko motociklu, kuru darbinās akumulatori. Šis motocikls ekspluatācijas procesā vispār neiedalīs oglekļa dioksīdu.
Interesanti, ka globālā ekonomiskā krīze ir devusi pamatītgu triecienu automašīnu ražotājiem, bet pažēlojusi motociklu ražošanas nozari. Pēdējie Āzijā un Dienvidamerikā ir paši izplatītākie transporta līdzekļi un šajos reģionos, pēc ekspertu vārdiem, var gaidīt ilglaicīgi noturīgu motociklu tirgus izaugsmi. Tieši ar to arī rēķinās „Honda”, strauji paplašinot savu divriteņu transportlīdzekļu piedāvājuma klāstu. Saistītais raksts: Pētījumā secināts, ka daudzi biodegvielas veidi ir pat kaitīgāki par tradicionālo degvielu >>> Saistītais raksts: Pētījumā par vēlamāko alternatīvās enerģijas avotu atzīst vēja enerģiju >>> Saistītais raksts: Pētījums: Masveida pāreja uz biodegvielas izmantošanu novedīs pie kukaiņu - kaitēkļu populāciju krasa pieauguma >>> Saistītais raksts: Alternatīvas fosilajai degvielai >>>
2 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Nu nez, mociits nemaz tik dau jau tos izmeshus nerada.
1 0 atbildēt