local-stats-pixel fb-conv-api

Gvantanamo ieslodzītais izdara pašnāvību5

10 0
Kāds jemenietis, kurš tika turēts Gvantanamo karabāzes cietumā kopš 2002.gada bez apsūdzības uzrādīšanas, atrasts miris un pazīmes liecina, ka viņš izdarījis pašnāvību.

31 gadu vecais ieslodzītais identificēts kā Muhamads Ahmads Abdalla Salihs, kurš bija pazīstams arī kā al Hanaši un atradās Gvantanamo cietumā kopš 2002.gada februāra, teikts ASV Dienvidu reģiona karaspēka pavēlniecības paziņojumā. Šī ir piektā pašnāvība šajā pretrunīgi vērtētajā cietumā kopš 2002.gada, kad šajā nomaļajā ASV jūras kara spēku bāzē Kubā tika atvērts centrs aizdomās par terorismu turēto ārvalstnieku izvietošanai. "Veicot kārtējo pārbaudi, cietumsargi atrada ieslodzīto, kurš nereaģēja un neelpoja," teikts paziņojumā. "Apsardze nekavējoties izsauca mediķus. Pēc intensīviem, bet nesekmīgiem atdzīvināšanas mēģinājumiem ārsts paziņoja, ka ieslodzītais ir miris." Iespējamā pašnāvība notika pirmdien vēlu vakarā, un Jūras kara spēku kriminālizmeklēšanas dienests sācis izmeklēšanu, lai atklātu ieslodzītā nāves cēloņus un tās apstākļus. Militārpersonām palīdz konsultants kultūras jautājumos, lai nodrošinātu pienācīgu apiešanos ar ieslodzītā mirstīgajām atliekām. Pēc autopsijas tās tiks nogādātas Jemenā, norādīts paziņojumā. Terorismā aizdomās turēto Gvantanamo cietuma ieslodzīto tiesāšanai speciāli izveidotie tribunāli nebija izvirzījuši Saliham nekādu apsūdzību. Militārpersonas apgalvo, ka, pēc izlūkdienesta informācijas, viņš esot cīnījies kopā ar talibiem Afganistānā un uzturējies četrās viesu mājās, kuras tiek saistītas ar "Al Qaeda" un kustību "Taliban". Viņš tika sagūstīts Mazārišarifā un vēlāk pārvests uz Gvantanamo. Gvantanamo aizturēšanas centrā, kuru prezidents Baraks Obama solījis slēgt līdz nākamā gada janvārim, pašlaik atrodas aptuveni 240 ieslodzīto. Cilvēktiesību aizstāvju organizācijas nosoda šo cietumu kā "juridisku melno caurumu", atsaucoties uz daudziem ieslodzītajiem, kuri tiek turēti apcietinājumā bez tiesas sprieduma. Daudzi no viņiem cieš no depresijas un domā par pašnāvību, jo tiek turēti stingrā izolācijā.
10 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Nejau pa velti vini tur ir...
1 0 atbildēt
"Kāds jemenietis, kurš tika turēts Gvantanamo karabāzes cietumā kopš 2002.gada bez apsūdzības uzrādīšanas"You were saying..? Heartagram, a davai es Tevi un Tavus radus iebāzīšu ķurķī uz mmm..teiksim 7 gadiem, par to vien ka man ir aizdomas, ka Tu esi terorists un pārējie ir Tavi līdzzinātāji, pat ja arī man nav itin nekādu pierādījumu . How's that feels? :)
1 0 atbildēt
lai tie teroristi tur spragst nost taja cietuma. Pret dazhiem individiem likums ir parak vajsh.
1 1 atbildēt
Damman emotion
0 0 atbildēt
Viņam vnk bija aizcietējums... Sasprindzināja dibinu, i papierda netīšām - visi smējās, i nācās nosmacēties, apēdot savas netīrās, sačurātās biksītes...
0 1 atbildēt