local-stats-pixel fb-conv-api

Grimstošā pilsēta9

14 0
Venēcija ir celta uz trīssimt septiņpadsmit mazām saliņām. Šeit ir simt piecdesmit kanālu, kas savā starpā savienoti ar četrsimt deviņiem tiltiem, no kuriem galveno kanālu šķērso tikai trīs. Tās teritorija ir 458 kvadrātkilometri. Kaut arī pilsēta izskatās vizuāli maza, tā tomēr ir teritoriāli diezgan liela. Daudzi ceļveži neiesaka pazust lielajās pilsētās, taču Venēcija ir vieta, kur var klaiņot kaut veselu dienu.

Venēcija nav tāda kā citas pilsētas: cauri noslēpumainām šaurām ieliņām, kas vijas cauri visai pilsētai, bezgalīgiem labirintiem ar sānieliņām un neapdzīvotiem laukumiem, Jūs atklāsiet Venēciju kā vietu, kur var pastaigāties stundām ilgi, iedomājoties, ka labi zināt, kur atrodaties.

Tiek uzskatīts, ka šī pilsēta dibināta 421.gada 25. martā, bet pierādījumu tam ir visai maz.
Iedzīvotāju skaits ir aptuveni 63,000, bet daudziem cilvēkiem ir pārliecība, ka laika gaitā Venēcijas iedzīvotāju skaits samazināsies un šī vieta kļūs par lielu atrakciju parku, kas paredzēts tikai izklaidēm un tūristiem. Atrodoties Venēcijā nepamet sajūta ka atrodies pavisam citā realitātē. Lēni grimstošā pilsēta rada dīvainu piepildītu mieru un mazliet smeldzīgu noskaņojumu par aizejošo dzīvi.
14 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Galvenais draudu faktors ir seklā Veneto lagūna, kuras ūdens līmenis spēcīga vēja iespaidā var būtiski paaugstināties. Līdz ar to ūdens pa daudzajiem Venēcijas kanāliem var viegli nonākt jebkurā pilsētas vietā. Ūdens līmenis strauji sāka celties pēc ilgstošām lietusgāzēm un spēcīga vēja, kas ūdens līmeni lagūnā paaugstināja par vairāk nekā metru un tas bija pietiekoši, lai ūdens appludinātu vienu no skaistākajām Itālijas pilsētām.
5 0 atbildēt
esmu pabijis Venēcijā tiešām forša vietiņa
2 0 atbildēt
nju ir ir smuki jaa.... it sewiski veroties tajaa visaa no skatu tornja...:)
2 0 atbildēt
Visromantiskākā pilsēta!!! :)
2 0 atbildēt
hmm, tekstaa nekas netika paskaidrots, kapec shii ir grimstoshaa pilseeta.
2 0 atbildēt
Tad kad varēšu tur aizbraukt , pilsēta jau būs noslīkusi :D
2 0 atbildēt
aa nu tagad viss skaidrs, kapeec grimstoshaa. ;)
2 0 atbildēt
kaut kad salikšu arī savas bildes, venēcijā ir būts, skaista vieta emotion
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt