local-stats-pixel

Gribi vistiņu ? II10

21 4
Tātad es turpinu bojāt jūsu apetīti :)

Agrāk cilvēks dabai atvainojās par vajadzību nogalināt, un darīja to tikai tik cik bija nepieciešams. Pats.
Tagad mēs ejam uz veikalu un pērka nežēlīgās ražošanas industrijas upuru līķus, un ja nepaspējam apēst kautko laicīgi izmetam atkritumos to, par ko mūsu labā ir atdota dzīvība.


Vistu knābju mokas.

viņām par tuvu (tālu?) nogriež tos knābjus. Viens cilvēks to dara pa 8 st. dienā. Cik viņš precīzi to var izdarīt? 5 sekundes uz vistu (Iedomājieties cilvēku, kam būtu tāds darbs - apgriezt 100 cilvēku nagus 1 stundā???, pēc 4 stundām sāk jau šilierēties...) Un iedomājieties to cilvēka tipu, kas tādā darbā strādā.... Tā griešana aizskar jūtīgos iekšējos audus, tas ir kā kad nagu nogriež par tālu, tikai sāp ne kā pirksta gals, bet deguna skrimslis/jūtīgie audi... Griež viņām tāpēc, lai novērstu kanibālismu: dējējām būros un broileriem uz pārpildītajām grīdām. Šīs kanibālisms rodas, jo ir vistu nenormāla pārpilnība, nedabiski, neveselīgi apstākļi, pārapdzīvotība, sablīvētība. Neprecīza griešana noved pie tā, ka deguns sāp un nevar neko vai var slikti ieēst... tā ir dzīvnieku nevajadzīga spīdzināšana. Tas nenotiktu, ja vistām būtu dabiski (vai daudz plašāki) apstākļi. Iedomājieties 5 - 7 cilvēkus saspiestus vienā maziņā tualetes telpā. Katrs cīnās par ēdienu, ūdeni, kāju pastaipīšanu,.... kamēr viens otram tā sāk krist uz nerviem, ka tie sāk skrāpēt viens otru ar nagiem, lai dabūtu vairāk vietas. Un tad kāds (kas, teiksim, tos cilvēkus ir tualetē sabāzis) izdomā izraut visiem nagus... Un jāiet pie tāda nagu rāveja, kam jau viss vienalga. Viņš tur sēž, dzer, jo dzīvei nav jēgas.... nogriež kādam nagu, kādam nagu ar visu pirksta galu... Vai tad tiem 1000iem cilvēku, ko jāņem priekšā ik dienas, var daudz uzmanības pievērst? Jāstrādā kā konvejierim..


Broileru industrija.Ik gadu ASV 6 miljardi broileru vistu tiek audzētas un nogalinātas mūsu barībai. Notiek ģenētiska selekcija, kuras rezultātā broileru vistām ir radits nenormāli liels muskuļu daudzums uz krūtim un kājam, liekot tām mocīties sāpēs no nedabiskā smaguma. Savas 47 dienas viņas ir spiestas dzīvot ārkārtīgā netīrībā, kas nākusi līdzi paaudzēm, katra paaudze 25 000 putnu un vairāk. Šādā situācijā izkārnījumu amonija smaka paliek tik spēcīga, ka viņām rodas ne tikai elpošanas problēmas, bet arī acu slimība - angliski - keratoconjunctivitis, kas liek viņām palikt aklām. Tik sāpīga ir šī situācija, ka ievainotie putni cenšas berzēt savas acis pret spārniem un kliedz sāpēs.

[es vēl turpināšu]




21 4 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000
Shmurguli , ko tu vispār centies panākt ar šo rakstu , ceri izplatīt savu jauno reliģiju - Veģetārismu ? :D
4 0 atbildēt
mmm gribu vistiņu... emotion bet grillētu
3 0 atbildēt
nekā tāda ko es nebūtu jau redzējis!
3 0 atbildēt
es par to jau zināju. un? neatvemšu tagad visas vistas, kuras esmu ēdusi un nekaunēšos par to, ka es ēdu, lai izdzīvotu.
2 0 atbildēt
Anonīms komentārs 2008-12-06 21:46:35 ceru ka kads no jums ....galas edajiem nakosa dzive ari peidzims par tadu nevainigu vistinju...kura ari taa pat kaa mes visi gribes tikai dziivot....tas ir tik nozeelojami:(;( a tu gribetu piedzimt par govi kuras pupi tiek raustiti lidz sapem lai Tu dabutu garsigo vegetaro pieninu?? un tas pats ar zivim ko tad jus vegetariesi edat zivis ? ko mokat vinas un bendejat ?? tiesam cilvekam ir vajadziga dzels kuru iegust ar galu ta ka padoma ka needot vistu vai ko citu tu pamazam grauj savu fizisko stavokli saltu rima
0 0 atbildēt
Kas vini newar normāli audzēt visu un kad liela tad nokaut.Divkārš labums, olas un gaļa!
1 3 atbildēt
cry me a river emotion emotion
0 2 atbildēt
ceru ka kads no jums ....galas edajiem nakosa dzive ari peidzims par tadu nevainigu vistinju...kura ari taa pat kaa mes visi gribes tikai dziivot....tas ir tik nozeelojami:(;(
0 3 atbildēt
emotion žēl palika, un es vēl šorīt izmetu vistiņu miskastēemotion
0 4 atbildēt
Shmurguls neko neuzspiež, tikai vēlas lai j'ūs zinātu un izlemtu paši. btw neesmu veģetāriete un netaisos par tādu kļūt.
0 4 atbildēt