local-stats-pixel fb-conv-api

Grenlandi apsegs ar segām3

4 1
Grupa zinātnieku Grenlandē uzsākuši projektu, kas paredz izmēģināt īpašu saules starus atstarojošu segu, ar ko nākotnē varētu tikt noklāti Grenlandes ledāji, lai tādā veidā cīnītos pret ledāju kušanu.
Ņemot vērā globālo sasilšanu, kas izraisa arī ledāju kušanu, ūdens līmeņa celšanos un būtiskas izmaiņas apkārtējā vidē, zinātnieki nolēmuši izmēģināt arī netradicionālus veidus, kā cīnīties ar šo problēmu. Projekta izmaksas esot milzīgas, taču tas noteikti esot lētāk, nekā atjaunot plūdu izpostītus piekrastes reģionus.
Pašlaik zinātnieki izmēģina atstarojošo segu uz īsta Grenlandes ledāja, lai izpētītu kā tā darbojas realitātē. Uz ledāja nogādātā sega spēj noklāt 10 000 kvadrātmetrus lielu laukumu un pirms tam tā jau lietota Alpu kalnos, kur slēpošanas kūrortu īpašnieki ar to noklāj trases, lai pasaudzētu kalnus no saules stariem vasarā. Plānots, ka sega atstaros saules gaismu un aizturēs vēju, taču zinātnieki vēlas izmēģināt tās izturību sniega vētrā un arktiskos apstākļos.
Fotogrāfijas no projekta norise vietas var apskatīties šeit!
4 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Paargudrie zinaatnieki
1 0 atbildēt
Interesanti, bet gribētos zināt kā viņi to segu uzklās, ja jau viņa ir tik milzīga. >_>
0 0 atbildēt
pa dalam nu kipa ka tapetes lime, tas ir dargi un jabut labai vietai kur klat jo ja zem ledus maza plaisa tad vis ir bezjedzigi... pa Dicovery radija...
0 0 atbildēt