local-stats-pixel fb-conv-api

Grafoloģija ...8

42 0

Mācība par sakarību starp cilvēka rokrakstu un viņa raksturu , personību , psihisko stāvokli .

Pēc savas pieredzes droši varu teikt , ka šī grafoloģija ir atbilstoša . Cik ļoti - tas jau ir individuāli , jo kā zināms , daži cenšas pārveidot savu rokrakstu , padarīt nedabiski skaistu . Respektīvi - veikt rokraksta ' plastisko operāciju ' ...

Trīs zonas :
Katram rokrakstam ir trīs zonas - augšējā , vidējā un apakšējā daļa .
Burtam , kas aizņem visas trīs zonas vidējais lielums ir 9 mm . 1 : 1 : 1 katrā zonā , taču parasti ir kāda dominējošā zona ...

Augšējā zona ir intelekta , godkāres , garīgas izpratnes un radošā talanta joma . Tā rāda apziņas līmeni , ko rakstītājs ieliek visā , ko viņš uzsāk , un viņa garīgo attīstību . Palielināta augšējā zona liecina par rakstītāja interesi intelektuālajos jautājumos . Šādi cilvēki ir ideālisti , viņi ir zinoši un apveltīti ar bagātu iztēli , bet reizēm viņiem trūkst realitātes sajūtas . Ja spiediens ir stiprs un vidējā zona neliela , ar noslieci uz vāju vidējā stila vienmērību , cilvēka intelektuālās idejas nav reālistiskas un tādēļ viņam petrūkst veselā saprāta ideju realizēšanai . Ļoti augsta augšējā cilpa norāda uz ierobežotu atbildi uz intelektuālām prasībām – tās nav vadošās rakstītāja dzīvē .

Plaša vidējā zona līdzās nelielai augšējai un apakšējai atspoguļo sievišķīgu prātu , kura intereses ir iespaidot citus un kurš parāda spēcīgas emocijas . Šādi cilvēki vienmēr ir gatavi palīdzēt citiem un vienmēr gaida par to atzinību . Maza vidējā zona ar augšējo un apakšējo , kas tuvas normālām , norāda uz pieticīgu personību ar mazvērtības izjūtām un ierobežotu interešu loku , īpaši sociālajā sfērā . Šādi rakstītāji mēdz būt pastāvīgi saspringti , nervozi un sīkumaini . Garīga veiklība saskatāma tur , kur ir neregulāras formas un sīks raksts . Šādi cilvēki ir nevērīgi pret to , ko par viņiem domā citi . Viņiem piemīt spēja plānot darba gaitu , sastādīt darba grafikus , viņiem piemīt spēja pārvarēt šķēršļus , kas rodas darba gaitā . Ļoti maza vidējā zona var norādīt arī uz stresu un saspīlējumu , kurš nav izkliedēts fiziskā veidā .

Liela apakšējā zona savienojumā ar mēreni smagu spiedienu norāda uz drošību augstu vērtējošu indivīdu ar noslieci un vajadzību pēc fiziski aktīva dzīvesveida , iekļaujot tajā arī seksuālas izpausmes . Iztēles pakāpi un fantāziju , ko viņi tajā ieliek , parāda rokraksta platums un cilpu pārpilnība . Ja spiediens ir viegls vai mēreni stiprs , rakstītājam piemīt uz biznesu orientēta domāšana , ļoti svarīgas viņam ir finanses . Liela , pārmēu izrotāta apakšējā zona liecina par ilūzijām un sapņiem , kas parasti ir seksuālas dabas . Neliela apakšējā zona liecina par mērenību visās fiziskajās lietās , un ja vērojams arī slīpums uz kreiso pusi , rakstītājs ir vienaldzīgs un bikls kontaktos ar citiem cilvēkiem . Šis cilvēks ir vienaldzīgs finansiālas dabas jautājumos un pat jautājumos , kas skar ģimenes intereses . Ir iespējama arī pārmērīga emocionālā kontrole .

Rokraksta slīpums :
Lielākā daļa no mums ir mācīti rakstīt 80 grādu slīpumā , daļai cilvēku šis paradums arī saglabājies . Analizējot rokrakstus , kas ir ļoti veci , jāatceras , ka līdz 1910 . gadam rakstīšanas leņķis bija 60 grādu liels , arī burtu formas bija pieņemts veidot savādāk . Grafoloģiskajā analīzē slīpumu klasificē kā ļoti pa labi , pa labi , taisni , pa kreisi , ļoti pa kreisi .

Slīpums pa labi norāda uz cilvēka vēlēšanos dalīties pieredzē ar citiem , un šādi rakstoši cilvēki labprātāk strādā grupā , nevis vienatnē . Pamatā viņi ir ekstraverti , viņa ekstravertuma pakāpe atkarīga no rokraksta slīpuma pakāpes . Šāda rokraksta īpašnieki ir sirsnīgi , atsaucīgi un emocionāli .Viņiem ir daudz draugu pretējā dzimuma cilvēku vidū , bet bieži šīs draudzības ir seklas . Viņiem nepieciešams izrādīt savu pieķeršanos ., viņi mēdz pārņemt iniciatīvu jebkurā draudzīgā pasākumā vai sociālā darbībā .
Galējs slīpums pa labi ( par tādu tiek uzskatīts 50 grādu vai mazāks slīpums ) norāda par rakstītāju , kas nespēj valdīt pār savu uzbudinājumu . Uz šo cilvēku spriedumiem ne vienmēr var paļauties , jo viņi secinājumus un lēmumus pieņem ļoti ātri , daudz nepārdomājot .Šiem cilvēkiem ir grūti kontrolēt pašiem sevi , viņi ir ļoti neapdomīgi .Ja slīpumu zem 45 grādiem papildina neregulāri izkārtotas rindas un rokraksts kopumā ir gandrīz nesalasāms ,cilvēks ir ļoti nervozs un ar savu nervozitāti var pat kļūt bīstams apkārtējiem .

Taisns rokraksts pavēsta , ka tā īpašniekam prāts valda pār sirdi , viņi ir neatkarīgi , nosvērti , pašpārliecināti un nosvērti . Viņi spēj efektīvi strādāt gan vienatnē , gan komandā . Ļoti augsta stila vienmērība norāda uz vadītāja īpašībām . Dažkārt apkārtējie uzskata , ka viņi nerūpējas par citiem , bet tā ir tikai viņiem atturīgā maniere , kas liek slēpt savas emocijas.
Slīpums uz kreiso pusi nozīmē , ka rakstītājs ir intraverts . Skolā nevienam šāds rakstības veids nav mācīts, tas liecina par izolācijas mēģinājumu . Šādi cilvēki ir atturīgāki nekā taisna rokraksta īpašnieki un tiecas uz pagātni , nevis nākotni , no kuras nereti baidās . Šāda rokrakst īpašnieki labprāt un veiksmīgi strādā vienatnē .

Galējs slīpiums pa kreisi liecina par rakstītāju , kurš pretojas un atsakās pieņemt visu , ko neuzskata par sev raksturīgu . Viņi noraida līdzcilvēku centienus palīdzēt .
Dažkārt rokrakstos sastopams arī jaukts slīpums . Tas nozīmē , ka rakstītājs svārstās starp ekstraverta cilvēka vajadzībām un intraverta izjūtām . Šī cilvēka emocionālā reakcija ir neparedzama - dažkārt draudzīga , dažkārt atturīga . Šie cilvēki arī mēdz pusceļā mainīt savas domas , lai ko arī viņi darītu . Viņi ir intelektuāli daudzpusīgi , bet nekonsekventi , nepastāvīgi , untumaini . 

Rokraksta platums :

Plašs raksts ar slīpumu pa labi norāda uz komunikablu cilvēku , kas apveltīts ar spēcīgu iztēli , viņš ir atklāts un dāsns . Plaša rokraksta īpašnieki mēdz būt pārsteidzīgi , pavirši un netaktiski .
Šaurs rokraksts ar slīpumu pa labi norāda uz pamatā ekstravertu cilvēku , kurš nav tik komunikabls un spontāns , realizējot sociālās idejas vai satiekoties ar citiem . Šāds rokraksts liecina par piesardzību , īpaši , ja burtu slīpums ir pa kreisi . Šāda rokraksta īpašnieku raksturīgākās iezīmes ir kritiskums , atturība , taupīgums , nomāktība .
Pētot rokraksta platumu , īpaša uzmanība jāpievērš tam , kurā zonā – augšējā , vidējā vai apakšējā – izpaužas platums vai šaurums cilpām ( piemēram , burtos l vai g ) .

Burtu savienojumi :
Saistītā rakstīšana ir tāda rakstīšanas forma, kurā četri vai vairāki burti savienoti plūstošā kustībā.

Saistīta rakstīšana liecina par loģiski domājošu cilvēku, kurš dot priekšroku sistemātiskam darbam, viņš ir atsaucīgs un sabiedrisks.
Par saistītiem tiek uzskatīti arī rokraksti, kuros pārtraukumi izdarīti, lai saliktu svītras uz t, punktus uz i un tml.
Par galēji saistītiem uzskatāmi rokraksti, kuros sasaistīti ne tikai burti, bet arī vārdi.Šāds raksts liecina par lielu noigurumu, rakstītājs cenšas sevi piespiest pabeigt iesākto. Šādi rakstītāji bieži ir ļoti nervozi un saspringti, viņi ir arī ātri nogurdināmi.
Nesaistītā rakstīšana ir tāda rakstīšanas forma, kurā tiek saistīti ne vairāk kā trīs burti. Nesaistīta rokraksta īpašniekiem piemīt spēja pieņemt intuitīvus lēmumus, bet viņiem trūkst spējas domāt par nākotni un nepiemīt saistītās koncentrēšanaās spējas. Šādi rakstītāji ir nervozāki un sasaistītāki nekā tie, kas raksta saistīti. Neizskaidrojami platas atstarpes starp burtiem liecina par ļoti lielu nervu saspringumu, koncentrēšanās spēju zudumu.
Vienlaikus gan saistīta, gan nesaistīta rakstīšana nozīmē, ka rakstītājs viegli pielāgojas apstākļiem. Šie cilvēki ir radoši, viņiem ir labas idejas, bet viņi ir viegli aizkaitināmi un satrasucami ar sīkumiem.


 

 Tas šajā rakstā viss , pa cik daudziem te nepatīk gari lasīt .
Taču , ja būs vēl kāda interese par šo tēmu , sagādāšu turpinājumu . :)

 

42 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Par šo es arī ļoti interesējos [: Grūti atrast informāciju pašai, tāpēc priecātos, ja vēl šo to iemestu :3

2 0 atbildēt

Ljoti interesants raksts ;) Man patika...

2 0 atbildēt

Daudz ko jaunu var uzzināt par sevi,tikai no rokraksta. :)

2 0 atbildēt

interesanti , man patika tas , kas man atbilda ^^

2 0 atbildēt

"Šāds rokraksts liecina par piesardzību , google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);  īpaši..." wtf?!

es lkm esmu vienīgais kas visu lasīja un pamanīja to kļūdu

un vispār šdas tēmas man ĻOTI PAATĪK> Ļoti izbaudīju tavu rakstu, un labprāt ieliktu vismaz 10zvaigznītes, jo pašam man neienāktu prātā kko šādu meklēt, netā vai grāmatās! :)

bet būtu super ja piem. katram raksturojumam, kur piem. saistīti kad raksta, būtu vēl bildīte ar piemēru, kā tas varētu iskatīties

2 0 atbildēt

vajadzeeja piemeerus ielikt, nedaudz vairaak.. bet taa ljoti labi, patika 

1 0 atbildēt

atbildot uz Shatred komentāru ""Šāds rokraksts liecina par piesardzību , googl... " Pat nesaprotu , kā tur kaut kas tāds gadijās . Izlaboju ! :) Bet pa cik man šādas tēmas arī ir tuvas , tad nākotnē paskatīšos vēl kaut ko šādā garā ! :)  

1 0 atbildēt

atbildot uz Back komentāru "vajadzeeja piemeerus ielikt, nedaudz vairaak.. ... "  Ir izveidots raksts - otrā daļa šim . ;)

1 0 atbildēt