local-stats-pixel fb-conv-api

Gordona Brauna piekritēji rosās pa "Wikipedia"1

2 0
Britu konservatīvās partijas pārstāvji atzinuši, ka viens no partijas biedriem ir izmainījis rakstu par itāļu mākslinieku Ticiānu interneta enciklopēdijā „Wikipedia”. Tas noticis pēc vārdu apmaiņas starp Konservatīvās partijas līderi Deividu Kameronu un Leiboristu partijas vadītāju, britu premjerministru Gordonu Braunu, vēsta BBC News. Uzstājoties Davosas forumā savas runas par ekonomisko krīzi laikā Brauns teica: „Es atgādināšu par Ticiānu, kurš 90 gadu vecumā, būdams vairāku šedevru autors, pateica, ka tikai tagad viņš ir iemācījies gleznot”. Vēlāk Lielbritānijas Kopienu palātā, kritizējot Braunu, Kamerons atgādināja premjerministra teikto, piebilstot, ka Ticiāns miris 86 gadu vecumā. Pēc zinātnieku rīcībā esošās informācijas, precīzu mākslinieka dzimšanas datumu noteikt nav iespējams – tas varētu būt no 1476 līdz 1490. gadam. Par Ticiāna miršanas dienu tiek uzskatīts 1576. gada 27. augusts.
Drīzumā pēc Deivida Kamerona uzstāšanās kāds no interneta lietotājiem nomainīja Ticiāna dzimšanas datumu „Wikipedia” rakstā uz 1490. gadu. Dažu tuvāko dienu laikā mākslinieka dzimšanas un nāves datumi enciklopēdijā vairākkārt mainījās. Pašreiz „Wikipedia” mājas lapā kā Ticiāna dzimšanas laiks norādīts periods starp 1473. un 1490. gadu, bet kā miršanas – 1576. gads.
2 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
tak pie dirsas nav! kad shameejais ir miris paars gadi shur vai tur! Vecajam Ticianam par shaa briza notikumiem chista ir nospljauties!
0 0 atbildēt