Kompānijas Google piedāvātā pakalpojuma "Street View" nosaukums pēdējā laikā masu saziņas līdzekļos ir izskanējis samērā bieži, jo tajā ir atrasts ne viens vien skandalozs fotoattēls (sieviete, kas uz ielas nokārto dabiskās vajadzības, fotogrāfijas, kurās redzams, kā tiek notriekta stirna, utt.), un šis pakalpojums ir pat palīdzējis izglābt nolaupītu meitenīti.

"The Sun" raksta, ka neuzticīgais vīrs savai sievai esot pateicis, ka viņam ir jādodas biznesa darīšanās, taču sieva, kura lietoja "Google Street View" pakalpojumu, lai pārbaudītu savas aizdomas par vīra neuzticību, pamanīja viņa "Range Rover" džipu, kas bija novietots pie jaunās draudzenes mājas.

Jurists Marks Stefenss intervijā "The Sun" atzina, ka šādi gadījumi notiek arvien biežāk: "Es runāju par šo lietu ar "Range Rover" džipu, kad pie manis ieradās kāds cits šķiršanās advokāts, lai pateiktu, ka viņa advokātu birojs šobrīd ir iesaistīts līdzīgā lietā. Cilvēki arvien biežāk tiek pieķerti Google servisos."

"Es pieņemu, ka šā vīrieša juristi apgalvos, ka tas ir bijis privātuma pārkāpums, kas viņam maksāja laulību un "Range Rover" džipu," turpināja M. Stefenss.

Atgādināsim, ka šis pretrunīgi vērtētais Google pakalpojums, kas ļauj lietotājam pārvietoties pa safotografētām ielām, pašlaik tiek īstenots 25 ASV pilsētās.