local-stats-pixel fb-conv-api

Google earth9

Google Earth ir programmiņa, kas ļauj apskatīt pasauli satelītuzņēmumos. Redzama ir burtiski visa zemeslode, izņemot ziemeļ un dienvidpolu. Attēlu izšķirtspēja dažādās pasaules malās ļoti atšķiras. Ja Ņujorkā mēs varam apskatīt pat tik sīki, lai mēģinātu atpazīt uz ielas braucošo auto marku, tad Latvijā tik vien būs, kā redzamas pašas ielas. Un tomēr, arī tas ir iespaidīgi apskatīt dzimto zemīti no augšas. Vēl iespaidīgāk ir apskatīt visus pasaules brīnumus. Gan cilvēka, gan dabas radītus. Tatri, Alpi, Fuji, Niagāra, Lielais Kanjons, Lielais Ķīnas mūris... viss šeit ir. Pie tam, apskatāms trīsdimensionāli! Burtiski viss pasaules reljefs arī ir apskatāms. Kalni, aizas, upes, ūdenskritumi, viss ir skaisti un apbrīnojami "izjūtams" trīs dimensijās. Lielākajās Amerikas pilsētās arī ēkas var apskatīt trīsdimensionāli.

Ar to vēl par maz? Varam izvēlēties kādus papildus elementus gribam redzēt. Dabas parkus, lidostas, lielveikalus, kafejnīcas un, protams, ielas un ceļus. Neceriet atrast Lāčplēša un Akas ielas krustojumu, bet Rīgas-Jelgavas šoseju mierīgi. Protams, TUR, pie viņiem ir iezīmētas visas sīkākās ieliņas ar visiem nosaukumiem.

Kā jau Google tas pieklājas, viss ir meklējams. Ierakstam meklētājā Tokyo un zemeslode sāk griezties un aizved mūs tieši uz Tokijas centru. Ierakstam San Francisco un apskatam Golden Gate tiltu un Alkatrazas cietoksni visā tā cēlumā. Un kur nu bez noslēpumainās Area 51, kura jau gadu desmitiem ir slavena kā "citplanētiešu avio bāze".

Programma ir vadāma ļoti vienkārši, ar pāris nepārprotamām podziņām. Šurpu, turpu, uz augšu, uz leju. Vienu gan ņemiet vērā - vajadzīgs būs diezgan labs interneta pieslēgums, jo visus datus programma tiešsaistē ņem no Google servera. Esiet pacietīgi.

Tātad, dodamies šeit un lādējam Google Earth. Instalācija ir vienkārša un neprasa nekādas gudrības. Vai es jau teicu, ka programma ir pilnībā bezmaksas? Un vai es jau teicu, ka jebkuru iepatikušos vietu visā plašajā pasaulē var atzīmēt ar brīvi izvēlētu atzīmīti un nosūtīt pa epastu draugiem? Rosieties! Baudiet pasauli! Bet neaizmirstiet aizbraukt īstā ceļojumā! :)






10 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Un aizmirsi pateikt ka ja uzspiežot uz Alt+F4 var iziet ārā nespiežot krustiņu uuuuuu! emotion
8 1 atbildēt
Kjip taisot kautkaadu tur progu ar kuru tu tur vareesi briivi staigaat takaa pa zemi tikai no sava PC. Tas tik buus bet shis ar nav sudiigs
6 0 atbildēt
ble,lacuplesa ielu ir ideali redzama,es savu vasaras maju vecakos perfekti redzu,pagalmu,siltumcicu...uhhhh
6 0 atbildēt
epg avatarsepg
bišķi kaut kāds murgs sarakstīts, saprotams, ka arī Rīgā visas sīkākās ieliņas tur ir sazīmētas etc. vēl interesanta funkcija ir pārslēgšanās uz Sky režīmu, kur var apskatīt citus debesu ķermeņus. un jāpiebilst, ka Google Earth Pro, kas nodrošina dažādas papildus funkcijas nebūt nav par brīvu.
5 0 atbildēt
jā, bet to lidmašīnu grūti stūrēt :(
4 0 atbildēt
nr7 avatarsnr7
Iedomājies. Un Tu esi valdnieks tam visam! 04E
4 1 atbildēt
Hvz tur kur es dziivoju izskataas daudz savaadaak! ljoti nepreciizi izveidota...emotion
4 2 atbildēt
un ja piepspieisi Ctrl+s+e+x tad varesi drast maukas!
5 4 atbildēt

👍

0 0 atbildēt