local-stats-pixel fb-conv-api

«Google» atrod pazudušu bērnu17

30 0
Amerikāņu policistiem ar «Google» meklētāja palīdzību izdevies atrast padušu deviņus gadus vecu meitenīti, kuru slepeni bija aizvedusi viņas vecmāmiņa.

ASV Masačūsetsas štata pilsētas Atolas policisti un ugunsdzēsēji Natāliju Maltu atraduši pēc viņas mobilā telefonā iebūvētās GPS sistēmas signāla, izmantojot ”Google Street View”. Ievadot «Google» meklētājā meitenes telefona koordinātes, tas uzrādīja viesnīcu, kurā vecmāmiņa ar bērnu Roza Malta bija apmetusies.

Roza Malta bija paņēmusi meitenīti no viņas likumīgajiem aizbildņiem, lai pavadītu kopā ar viņas nedēļas nogali. Taču pēc tam viņa neatgriezās un telefona sarunā paziņoja, ka negrasās atdot bērnu, un izbrauca no štata.

Kopš 2005.gada ASV likumdošana nosaka, ka mobilo sakaru operatoriem ir jāspēj noteikt 67% zvanītāju atrašanās vietu ar 100 metru precizitāti, bet 90% zvanītājus ar 300 metru precizitāti.

Šo prasību dēļ lielākā daļa jauno mobilo telefonu ASV ir aprīkoti ar GPS sistēmu.

«Tas ir ļoti noderīgi, kaut arī mēs to varam izmantot tikai ārkārtas situācijās, kā pazudušu cilvēku vai dzīvības apdraudējuma gadījumos,” skaidroja Atolas policijas vadītājs Timotijs Andersons.

Līdz ar to Atolas policija kontaktējās ar mobilo sakaru nodrošinātāju AT&T, kas sniedza policistiem Natālijas mobilā telefona atrašanās vietas koordinātes. Lai noskaidrotu meitenes atrašanās vietu policisti ievadīja koordinātes interneta meklētāja Google karšu sistēmā Street View, kurā var arī apskatīt lietotāju uzņemtas fotogrāfijas. Policisti kādā no fotogrāfijām spēja sazīmēt viesnīcu, kas atradās kādā Virdžīnijas štata pilsētā.

Pēc tam Atolas policija informēja Virdžīnijas policiju, kas viesnīcā arī atrada pazudušo bērnu.
30 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
Un kā vienmēr visus glābs varenāā Gõõgles tante!!!!! (rock)
4 0 atbildēt
Google laikam visu var atrast!
4 0 atbildēt
Googlē var visu atrast :D :D
3 0 atbildēt
super gogleemotion emotion
2 0 atbildēt
google superremotion
2 0 atbildēt
Google rullē :D
2 0 atbildēt
malacis google emotion
2 0 atbildēt
policisti palikuši slinkāki vai arī gudrāki, kas to lai zin :)
1 0 atbildēt
Google saves the day!! :D:D
1 0 atbildēt
tas liek aizdomāties emotion emotion
1 0 atbildēt
nu bet vienreiz kkam tas gūglis noder :D savādāk pat zatleru un kalvīti nemāk pārulkot :D
1 0 atbildēt
Malaci ! :D :)
0 0 atbildēt
google ir krieva un amīša izgudrojums
0 0 atbildēt
vaitad google ar nav musu leeno kaiminu panaakums :)) tas domats par esti boys vai tikai tie dzeki skypu ir uzmaukusi ;)) kur es tiko noraavu kkadu virusu un ps ir japarinstelee:@@@ shit god daem :D
0 0 atbildēt
Gūgle power!
0 0 atbildēt
gūgle ir spēks :D
0 0 atbildēt
jā... džūdžle lives 4 eber..:D
0 0 atbildēt