local-stats-pixel fb-conv-api

Globālā sasilšana kā globāls izdomājums5

3 0
Čehijas prezidents Vāclavs Klauss (attēlā) paziņojis, ka uzskata hipotēzi par antropogēno (cilvēka darbības) ietekmi uz globālo sasilšanu par izdomājumu. Šādu paziņojumu viņš sniedza, uzstājoties ar lekciju ASV Kolumbijas universitātē. Pēc Čehijas līdera domām, mītu par antropogēno ietekmi uz klimatu speciāli kultivē ietekmīgas grupas, kuras pelna no tirdzniecības ar izmešu kvotām, alternatīvu enerģijas un kurināmā avotu virzīšanas, zinātniskajiem pētījumiem un ekoloģiskās propagandas.
Jāpiebilst, ka arī zinātnieku vidū joprojām nav vienota viedokļa par to, cik lielā mērā un vai vispār cilvēka darbība ietekmē globālās klimata izmaiņas, (un vai vispār pastāv tā dēvētā globālā sasilšana) pie kam domas dalās aptuveni līdzīgi, kaut gan plašsaziņas līdzekļos, protams, plaši tiek atspoguļots galvenokārt „ekoloģiskais” viedoklis.
Šīs versijas piekritēji uzskata globālas sasilšanas faktu un tā saistību ar cilvēka darbību par praktiski pierādītiem. Atbilstoši šim variantam, eksistējošie klimata modeļi uzrāda realitātei atbilstošu temperatūras pieaugumu tikai gadījumos, kad tajos tiek iekļauts antropogēnais ogļskābās gāzes koncentrācijas atmosfērā palielināšanas faktors.
Oponenti savukārt uzskata, ka saistīt klimata sasilšanu ar cilvēka iedarbību ir pilnībā nepareizi. Pēc viņu domām, Antarktīdas un Grenlandes ledāju izpētes dati rāda, ka uz Zemes bijuši periodi, kad nevis siltumnīcas efektu radošās gāzes izsauca temperatūras paaugstināšanos, bet gluzī pretēji, sākotnēji kļuva siltāks, bet tikai pēc tam palielinājās ogļskābās gāzes saturs atmosfērā.
Antarktīdas un Grenlandes ledāju apakšējās kārtas sāka izveidoties simtiem gadu tūkstošus atpakaļ un ledū atrodas tā laikmeta gaiss, kad šis ledus izveidojās. Veicot šī gaisa analīzi ir iespējams saņemt datus par konkrētā laika atmosfēru. Šīs analīzes savukārt liecina, ka straujas sasilšanas periodi uz Zemes bijuši vairākkārt, arī laikā, kad nekādas cilvēce nebija, un līdz ar to nebija arī iespēju atmosfērā paradīties antropogēnai ogļskābajai gāzei. Pēc šīs teorijas piekritēju domām, ciklisko globālās temperatūras svārstību cēloņi joprojām nav saprasti, tādēļ nav arī iespējams būvēt ticamas prognozes par klimata izmaiņām nākotnē un vēl mazāk – vainot tajās cilvēci.
Saistītais raksts: Starptautiskā enerģētiskā aģentūra: Globālā sasilšana turpināsies līdz 2030. gadam >>>
3 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Ļaujat minēt , vienārši Eiropas Savienība neatļāva būvēt kādu lielu rūpnīcu , tādēļ tagad viņš te ņemas :D
1 0 atbildēt
pareizi saka čalis... temperatura ar i19.gs bija krasi augstaka... tak što bleķis
0 0 atbildēt
Kāda starpība kāpēc viņš ņemās, 100% ka viņam ir taisnība, jo siltuma periodi bijuši vienmēr, cilvēki parādījušies nesen... tas arī visu pasak. + Ja arī cilvēki vēl papildus to ietekmējuši, tad tieši nevajag to apkarot, bet jāļauj cilvēkiem dabiskās atlases ceļā savas sugas skaitu samazināt tik daudz, lai tie vairs neietekmēr neko! Tā tam būs būt!
0 0 atbildēt
Vikman , sākumā atlasīsim tevi , ne ? :D
0 0 atbildēt