local-stats-pixel

Gazas sektors kā izmēģinājumu poligons5

3 0
Mēnesi pēc operācijas "Lietais svins" noslēgšanās Gazes sektorā kāda Izraēlas militārpersona atzinusi, ka operācijas laikā Izraēlas aizsardzības spēki (CAHAL) izmantojuši veselu virkni jaunu militāro tehnoloģiju. Vispirms tas ir jauns bruņutransportieris "Namer" (tīģeris - ivritā, attēlā), kas ir radīts uz tanka "Merkava” bāzes. Pašlaik tas ir pats aizsargātākais Izraēlas armijas rīcībā esošais bruņotais transporta līdzeklis. "Namer" tika izstrādāts, ņemot vērā Otrā Libānas kara pieredzi, un tas spēj izturēt kā prettanku mīnu, tā raķešu sprādzienus. "Lietā svina " laikā tāpat tāpat pirmoreiz tika pielietota ierīce, kas saņēmusi nosaukumu „Eyeball”. Tā ir attālinātās videonovērošanas sistēma, kura pēc izmēriem un formas atgādina tenisa bumbiņu. Tajā ir iebūvēta videokamera ar apskates leņķi 360 grādi un „Eyeball” var iemest ar roku aizdomīgā ēkā vai pārmest pāri kādam šķērslim, lai ar iekārtas palīdzību noskaidrotu situāciju attālināti, netuvojoties bīstamajai vietai.
Operācijas laikā Gazas sektorā tika aprobēta vēl cita attālinātās videonovērošanas sistēma – neliels, pa radio vadāms kāpurķēžu robots „Eyedrive”. Arī to iespējam iesviest aizdomīgā ēkā, kur robots ir spējīgs patstāvīgi pārvarēt kāpnes un citus šķēršļus. Saistītais raksts: Norvēģu mediķis: Izraēla Gazas sektorā izmantoja iepriekš nezināmu ieroci >>> Saistītais raksts: "The Guardian" publisko iespējamus pierādījumus "baltā fosfora" izmantošanai Gazā >>>
3 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000
Par šitiem jau tika stāstīts pa Discovery raidijumā "Future Weapons"
1 0 atbildēt
labs raksts.. :)
1 0 atbildēt
Es nesapratu bet tāpat + :D
0 0 atbildēt
baigi...
0 0 atbildēt
kas tie izraelieši domā, ka pēc tā kā viņus abižoja 2. pasaules karā, viņiem tagad ir atļauts viss un viņi var mierīgi izmantot mierīgos gazas iedzīvotājus par izmēģinājuma trusīšiem saviem ieročiem?
0 0 atbildēt