local-stats-pixel fb-conv-api

Gaidāma reforma ASV kredītkaršu tirgū0

2 3
ASV Kongress atbalstījis likumprojektu, kurš ierobežo procentu likmes un naudas sodus, kas saistīti ar kredītkartēm. Gaidāms, ka ASV prezidents Baraks Obama parakstīs šo likumu 22. maijā. Par likumu balsoja 361 kongresmenis, pret bija 64. Likums, kurš sāk darboties 2010. gada februārī, ierobežos banku - emitentu iespējas pacelt kredītu likmes, iekasēt maksu par vairākiem pakalpojumu veidiem un uzlikt naudas sodus karšu īpašniekiem, vēsta „Reuters”.
Pēc analītiķu domām, likumprojekts liegs tādām bankām kā „Citigroup”, „Bank of America”, „JPMorgan Chase” un „Capital One” daļu peļņas. Likumprojekts ir banku un finanšu sektora regulēšanas plašas reformas daļa, kuru ieplānojusi ASV prezidenta administrācija kā solu cīņai ar ekonomisko krīzi. „Bils par kredītkaršu īpašnieku tiesībām” skārs plašu iedzīvotāju kārtu intereses, un eksperti prognozē, ka likuma pieņemšanai sekos kredītu tirgus reforma.
Martā ASV kredītkaršu turētāju kopējās parādsaistības bija 945 miljardi dolāru. Krīzes periodā parādu apjoms gan ir mazinājies, tomēr šodien tas ir par 25 procentiem augstāks, nekā 10 gadus atpakaļ.
Likums izbeigs banku – emitentu agresīvo mārketinga politiku un nekontrolējamu kredītlikmju paaugstināšanu. Vienlaikus ļoti ietekmīgais banku lobijs, kas nesekmīgi mēģināja cīnīties pret likumprojekta pieņemšanu, ir pārliecināts, ka likums pazeminās kredītu pieejamību iedzīvotājiem, jo bankām būs atņemtas iespējas saņemt naudu par saviem riskiem.
2 3 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000