local-stats-pixel

Fondī17

Pamata instrumenti un palīgrīki Tradicionālais fondī, tas ir trauks, kurš ir uzlikts virs sveces vai spirta lampiņas. Bet varat arī pirkt elektrisko fondī, bet tas jau būs dārgāks. Māla vai keramiskie trauki visbiežāk ir plati un sekli, viņi ir ideāli siera un saldajiem fondī, kurus vajag patstāvīgi maisīt. Trauki no čuguna vai nerūsējoša tērauda ir vairāk populāri gaļas, zivju un dārzeņu fondī, kurus gatavo karstā eļļā vai buljonā, jo šie trauki labāk uztur temperatūru. Bet izvēle, par to, kuru tauku pirkt ir jūsu izvēle. Siera fondjū Siera fondī var gatavot uz plīts un tad pārlikt fondī. Galvenais, lai siera fondī, visu laiku būtu silts, savādāk viņš sastings. Bet tikko kā, siera masa uzkarst, uguni zem fondī vajag pamazām samazināt, savādāk siera masa sāks degt un piedegs katla apakšā. Ja siera masa pārāk sabiezēs un paliks kā viens liels kunklis, turpiniet to sildīt uz nelielas uguns, patstāvīgi maisot un piejaucot nedaudz vīna vai, ja nelieto alkoholu, tad pienu. Parasti siera fondī mērc sagrieztus franču maizes kubiņus, bet tas nenozīmē, ka nevar izmantot arī citas maizes šķirnes, krekerus vai salmiņos sagrieztus dārzeņus. Gaļas, zivju un dārzeņu fondī Apcepšanai izmantojiet labas kvalitātes eļļu, teiksim saulespuķu vai kukurūzas. Papildus aromātam var pievienot ¼ no daudzuma olīveļļu, riekstu eļļu vai sezama eļļu. Eļļu lejiet, tā, lai tā aizņem ½ no fondī trauka vai ka norādīts instrukcijā. Daudz ātrāk un praktiskāk būtu eļļu vai buljonu uzsildīt uz plīts, tad liet fondī traukā un zem trauka iedegt spirta lampiņu. Eļļai vai buljonam ir jābūt ļoti karstam, savādāk produkti, neiegūs nepieciešamo garšu. Eļļai ir jāvird, bet tā nevar varīties tā, lai dūmotu, eļļai jāsasniedz 190*C. Kā var uzzināt, ka eļļai ir vajadzīgā temperatūra?! Eļļā ieliek maizes gabaliņu, ja tas 30 sekundēs paliek zeltains, eļļa gatava. Uz galda lieciet labi daudz papīra salvetes vai dvieļus, lai varētu produktus nosausināt no eļļas un noslaucīt galdu no eļļas pilēm. Gaļai uz zivīm ir jābūt svaigiem vai sausiem, ja tie bijuši sasaldēti un tika atlaidināti. Gaļas, zivju vai dārzeņu gabaliņi nevar būt pārāk lieli, jo savādāk tos nāksies ilgi gatavot. Saldie fondī Tā kā šajos fondī ir liels daudzums cukura, jo produktus gatavo sīrupā un sīrups ātri uzkarst, tad ieteicams karsēt uz mazas uguns un sīrupu maisīt diezgan bieži. Šokolādi nevajag stipri karsēt, ja šokolāde degs, tā kļūs graudaina. Ja saldajā fondī esat nolēmuši mērkt biskvītu vai kēksu, tad ieteicams izvēlēties tādu, kas slikti drūp, jo ja būs drupens, tad pēc pāris iemērkšanām fondī būs pilns ar dupačām. Augļus izvēlaties stingrus, kurus veigli uzdurt uz dakšiņas. Ja augļus atdzesēs, garša uzlabosies. Augļus negrieziet pārāk mazos gabaliņos. Fondī Receptēs
Reklāma
15 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 17

0/2000
Esmu ar šito cūkojies, jautri :)
4 1 atbildēt
neesmu meginajusi bet nu dikti gribas :)
3 1 atbildēt
ottokaars var jau arī ar sieru taisīt un vēl nezin ko! pasties pašā lejā fondī receptēs! :)
3 1 atbildēt
Pagaidām esmu ēdis tikai siera bet gribu arī šokolādes noprovēt!
3 1 atbildēt
jam man ari majas vins ir
3 1 atbildēt
man a shis ir, ahuell labs :)
3 1 atbildēt
tur jau tā lieta ka spoki, nevar jau zināt vai ākstās vai nē bet tik un ta ja ar galvu padomā par tiem 190 grādiem un ja vēl ierāvis... :)
2 1 atbildēt
Nevis fodī, bet fodjū emotion
3 2 atbildēt
Iesaku pamēģināt! ;)
2 1 atbildēt
VinijsPūks komentārs 2009-06-21 23:54:43 Nu, Vinnij! Neķer kreņķi! Es tak tikai ākstos... Citādi varētu padomāt, ka te nav Spoki, bet kautkāda augstākā kulinārijas zinātņu doktora disertācijas aiztāvēšana...
3 2 atbildēt
Turēt uz galda trauku ar eļļu 190* temperatūrā, eļlainas salvetes un vēl atklātu uguni!!! Njaaa... Izklausās sarežģīti un bīstami!?! Tie kas ar šito nodarbojas, nu ir baigākie vēdera vergi... Paldies, es labāk gūšu baudu savādāk...
3 2 atbildēt
Pāšam mājās ar šitais trauks ir! šad tad uztaisam! :)
2 1 atbildēt
Viens ssaka tā otrs tā ! tad kā lai zin kā ir pareizi?
1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
lūk, šis raxts gan ne pa jokam sakārdināja emotion
0 0 atbildēt
Ehhh, cik labi ,ka man mamma pavārs emotion
0 0 atbildēt